tipsbilk.net

Overvåking av nettverksbåndbredde er enkelt med disse 6 verktøyene

Nettverksingeniører og IT-fagfolk kan effektivt kontrollere og evaluere nettverket ved hjelp av båndbreddeovervåkingsverktøy.

For bedre å forstå tilstanden til nettverket ditt og for å løse latensproblemer og nettverksfeil, er båndbreddeovervåking nødvendig.

Å vite hva som skjer i nettverket ditt krever konstant overvåking. Disse overvåkingsverktøyene overvåker hele nettverksaktiviteten, inkludert båndbreddeforbruk, databehandling og responstider og trafikkforhold.

Ved hjelp av båndbreddemonitorer kan du raskt spore hvor mye båndbredde hver enhet bruker på nettverket ditt, angi bruksgrenser for hver enhet og identifisere eventuelle blokkeringer eller tjenestebrudd.

Og her er en liste over de beste nettverksbåndbreddemonitorene for et nettverk. Disse verktøyene overvåker og inspiserer nettverkstilkoblingen din og gir deg en grundig oversikt over alt som skjer i nettverket ditt. La oss komme i gang!

ManageEngine

ManageEngine gir en kraftig og robust båndbreddemonitor på bedriftsnivå som kan hjelpe deg med å diagnostisere og fikse nettverksproblemer før klienter og abonnenter blir berørt. Det lar brukeren observere og holde styr på nettverkets båndbreddeutnyttelse over tid. I tillegg kan du angi begrensninger for internettbruk og få sanntidsvarsler når grensen er nådd.

Dette verktøyet viser brukstrender og nettverksaktivitet i løpet av flere måneder ved hjelp av diagrammer og statistiske data. Det er også viktig å merke seg at denne applikasjonen for båndbreddeovervåking har ulike sikkerhetstiltak.

Funksjoner:

 • Den gjør det mulig for brukeren å sette opp varsler og advarsler basert på forhåndsbestemte terskelnivåer og lage rapporter basert på ulike kriterier, for eksempel båndbreddeforbruk og nettverkspålitelighet.
 • Brukere kan estimere fremtidige båndbreddekrav ved å bruke forbrukstrender.
 • Identifiserer båndbredde-hogs i nettverket.
 • Støtter en rekke teknologier, inkludert pakkesniffing og -filtrering, Cisco CBQoS og mange flere

Det er et banebrytende båndbreddeovervåkingsverktøy som fungerer i flere operativsystemer, inkludert Android, Windows og Linux. Denne programvarepakken tilbyr sanntidsrapportering og ressursadministrasjonsverktøy for båndbreddeovervåking.

Incremental Flow Processing Engine i denne NetFlow-analysatoren hjelper deg med å identifisere nulldagsangrep og spore nettverksuregelmessigheter, slik at du kan iverksette tiltak umiddelbart når det er nødvendig. Den tilbyr en 30-dagers gratis prøveversjon, og du kan laste ned gratisversjon av ManageEngine nettverksbåndbreddemonitor.

  Slik kjører du Retina-skjermen med den opprinnelige oppløsningen

Paessler PRTG

Paessler PRTG er et velkjent merkevare for nettverksovervåking og analyse blant IT-fagfolk.

Det er ikke overraskende at PRTG tilbyr et utmerket båndbreddeovervåkingsverktøy, gitt at mange selskaper alltid har stolt på dem for sine ulike overvåkingskrav.

Langsom båndbredde har alvorlige konsekvenser i bedriftsmiljøer. Disse nettverksavbruddene fører til at arbeidere og ansatte blir inaktive, noe som reduserer produktiviteten og salget. Nettverksadministratorer må raskt identifisere og kvitte seg med båndbredde.

I denne situasjonen vil denne PRTG-nettverksovervåkingsplattformen hjelpe deg med å spore båndbreddeforbruk, oppdage og måle økte overføringsoverbelastninger og effektivt identifisere potensielle nettverksforsinkelser ved å grave dypere inn i nettverket.

Den identifiserer mulige nettverksoverbelastninger og båndbredde, for eksempel hvilket system eller applikasjon som bruker mest båndbredde. I tillegg inkluderer denne programvarepakken innebygde verktøy som Packet Analyzer, som holder styr på grunnlinjeaktivitet i datastrømmer slik at brukeren kan forstå dataene som sendes over nettverket.

Funksjoner:

 • Den bruker en enkel kartleggingsmetode for visualisering av nettverkstrafikk.
 • Integrert pakkesniffer for å inspisere datastrømmer
 • Den leser alle nettverkstrafikkmønstrene og gir dybdeinformasjon om hvilke tjenester og applikasjoner som bruker mer båndbredde
 • Flytsensorer brukes til å visualisere båndbreddeforbruket i diagrammer og grafer.

En 30-dagers gratis prøveversjon er tilgjengelig for nedlasting. Tallrike sensorer og modulintegrasjoner er inkludert i denne programvarepakken. Etter prøveperioden bytter den tilbake til gratisutgaven.

SolarWinds

SolarWinds gir en sofistikert programvarepakke for nettverksbåndbreddevurdering og ytelsesovervåking. Denne pakken inkluderer NPM (Network Performance Monitor) og NTA (NetFlow Traffic Analyzer). Den kan utføre mange nettverksoppgaver, for eksempel nettverksovervåking av flere leverandører, WLC-trafikkovervåking, tilpasset nettverkstrafikkrapportering og mange flere.

Dette verktøyet utfører nettverkstrafikkanalyse i sanntid for å fange opp og analysere strømmer av datapakker som hjelper til med informasjonslagring, ressursallokering og unngår mulige konfigurasjonsfeil.

Funksjoner:

 • Lag varsler og advarsler basert på lagdelte triggerforhold og nettverksstruktur.
 • Visualisering av trafikkflyt og ytelse i sanntid er gjort enkelt av kartleggingsmekanismen.
 • Grafisk kobling i sanntid for tilkobling av pakkehoder for å optimalisere oppdagelsen av den underliggende årsaken.
 • Identifiserer automatisk tjenestene på et nettverk som bruker mer båndbredde.

I tillegg kan den undersøke og skille ondsinnede nettverkspakker, oppdage trender i datastrømmen og til og med visualisere flytdataanalysen gjennom UI-tilgjengelighet. Alle disse kan hjelpe brukeren med å identifisere og løse ytelsesproblemer. SolarWinds tilbyr en gratis og fullt funksjonell prøveperiode på én måned som andre verktøy, som er tilgjengelig på SolarWinds nedlastingsside.

  Tar apper virkelig opp iPhone-skjermen?

NetWorX

Softperfect gir et enormt og enkelt verktøy for båndbreddeovervåking, NettverkX, for å overvåke nettverksaktivitet og båndbreddebruk. En tilpassbar og svært konfigurerbar graf illustrerer og viser live trafikkutnyttelse og en liste over Internett-tilgangstjenester.

Dashboards kan endres, og mengden data som brukes som en andel av den totale grensen din vises i sanntid, sammen med bruk av nettverksbåndbredde.

Selv om denne programvaren kun er utviklet for å overvåke nettverksenheter på din lokale maskin, kan du, hvis du leser dokumentasjonen, legge merke til at den også kan overvåke nettverkstrafikk som kommer fra en ruter eller gateway som bruker SNMP-standardene.

Funksjoner:

 • Fleksibelt og brukervennlig dashbord.
 • Integrert hastighetsmåler for overvåking av nedlastings- og opplastingshastigheter.
 • Lag terskelbaserte varsler for internettaktiviteten din
 • Gir sanntidsstatistikk over båndbreddesvin
 • Forvandle rådataene enkelt til grafformater for bedre forståelse
 • Tildeler begrenset båndbredde for hver applikasjon og tjeneste basert på brukstrendene.

I tillegg kan du konfigurere varsler for å varsle deg når nettverksytelsen faller, og det kan også hjelpe deg med å finne potensielle områder med nettverksproblemer og overvåke trafikkrestriksjonene for Internett-leverandøren din. Kom i gang ved å laste ned en 30-dagers gratis prøveversjon.

Nagios

Et annet utmerket verktøy for båndbreddeovervåking og analyse i sanntid er Nagios. Dette åpen kildekodeverktøyet overvåker og analyserer nettverksaktivitet i sanntid for å oppdage potensielle blokkeringer og spore båndbreddeforbruk. Den varsler også brukere når feil blir identifisert, og forhåndsdefinerte terskelnivåer krysses.

Nagios kjerneversjon tilbyr komplett SNMP-basert båndbreddeovervåking for rutere og tilgangspunkter. Gjennom alle versjoner av SNMP kan nettverksrutere og gatewayer overvåkes og gi informasjon om nettverksbåndbreddeforbruk for innkommende og utgående trafikk.

Denne prosedyren håndteres mye enklere av Nagios XIsom gjør det mulig for brukeren å kjøre gateway-overvåkingsalternativet og konfigurere det til å overvåke nettverket bare i løpet av noen få minutter.

Programmet er enkelt å bruke og kan raskt identifisere nettverksproblemer samtidig som det sikrer og utvider nettverkstilkoblingen. Den holder også oversikt over nettverksstatistiske data, slik at når den samme feilen oppstår igjen, kan den raskt identifisere og løse problemet i løpet av sekunder.

  Kjør apper i delt skjermvisning og bytt fra sidefelt

Nagios varsler umiddelbart teknisk personale i tilfelle et sammenbrudd, slik at de kan begynne å feilsøke før det påvirker klientoperasjoner.

Funksjoner:

 • Tilkoblingsproblemer og nettverksforsinkelser kan raskt identifiseres.
 • Brukere kan motta varsler når irrasjonell atferd oppstår eller båndbreddebruken overskrider de forhåndsbestemte begrensningene.

Nagios XI kan overvåke alle operasjonelle infrastrukturelementer på alle operativsystemer. Den utfører ulike operasjoner, inkludert endeløs praktisk skalering, strategiske systemvarsler og oppetidsovervåking. Den er tilgjengelig for en gratis prøveperiode på én måned.

BWMonitor

BWMonitor er et enkelt og brukervennlig nettverksovervåkingsverktøy. Dette verktøyet overvåker båndbredden utelukkende på maskinen brukeren installerer og konfigurerer den på, i motsetning til andre verktøy nevnt ovenfor, som undersøker båndbredde over alle systemene i nettverket.

Ved å måle pakkene som leveres og behandles på grensesnittnivå, er det mulig å overvåke klassifisert trafikk, som proxy- og VPN-data ved hjelp av dette verktøyet. Selv om det er et betalt verktøy, tilbyr det også andre nyttige tjenester som en integrert båndbreddeanalysator og hastighetskontroll for nedlasting og opplasting.

Det fungerer på alle versjoner av Windows. Brukere kan lage tilpasningsdyktige båndbreddegrafer i sanntid for å visualisere data for bedre forståelse og sette opp varsler ved å bruke et båndbreddevarslingssystem for å motta varsler når terskelnivåer krysses.

Funksjoner:

 • tilpassbart dashbord
 • For å konfigurere og overvåke, kreves det ingen ekstra drivere.
 • historiske og sanntids dataoverføringshastigheter kan sammenlignes

BWmonitor kommer med en 30-dagers prøveperiode med alle funksjoner, som er tilgjengelig på BWMoinitor nedlastingsside.

Konklusjon

Disse båndbreddeovervåkingsverktøyene gjør det mulig for nettverksadministratorer å se nettverksaktiviteten fullstendig. Hver virksomhet bør ha båndbreddeovervåkingssystemer i beholdningen, uavhengig av infrastrukturens størrelse og funksjonalitet.

Jeg håper du fant denne artikkelen nyttig for å lære de beste overvåkingsverktøyene for nettverksbåndbredde.

Du kan også være interessert i å lære om de beste NetFlow-analysatorene.

x