Hvordan spille Dead Rising på Linux

Dead Rising er et action-/eventyrspill i åpen verden. Spillet fokuserer på Frank, fotografen, akkurat mens verden går ned i en zombieapokalypse. Spilleren kontrollerer Frank mens han kjemper for å overleve på et forlatt kjøpesenter.

Dead Rising på Linux

Dead Rising har blitt portert til flere forskjellige plattformer i løpet av årene, men kom merkelig nok aldri til Linux. Heldigvis er det mulig å spille dette spillet på et hvilket som helst Linux-system med noen få justeringer.

Installer Steam

Ubuntu

På Ubuntu Linux er Steam enkelt å installere via Apt-kommandoen nedenfor.

sudo apt install steam

Debian

Hvis du bruker Debian Linux, kan du få Steam til å fungere ganske raskt ved å laste ned DEB-pakken direkte fra Valves Steam-nettsted. For å starte nedlastingsprosessen, bruk følgende wget-kommando nedenfor.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Etter å ha lastet ned Steam til din Debian Linux-PC, kan du installere programvaren ved å bruke dpkg-kommandoen.

 sudo dpkg -i steam.deb

Med Steam DEB-pakken installert på Debian, må du rette opp eventuelle avhengighetsproblemer under installasjonsprosessen. For å korrigere avhengighetene på PC-en din, utfør følgende apt-get install -f-kommando nedenfor.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

For å installere Steam på Arch Linux, sørg for at «multilib»-programvarelageret er aktivert i /etc/pacman.conf. Når den er aktivert, bruk Pacman -Syy-kommandoen for å re-synkronisere serverne dine med Arch. Å gjøre denne kommandoen vil også sette opp «multilib.»

  Hvordan spille Battlefield 1 på Linux

Etter å ha fått «multilib til å fungere, bruk kommandoen nedenfor for å installere den siste versjonen av Steam.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

På både Fedora Linux så vel som OpenSUSE Linux er Steam enkelt å installere gjennom et programvarelager. Når det er sagt, er disse versjonene av appen ikke like gode, så vi anbefaler ikke å gå denne ruten. I stedet foreslår vi å installere Steam via Flatpak.

Flatpak

Steam er tilgjengelig som en Flatpak-pakke i Flathub-appbutikken. Hvis du vil bruke Flatpak-utgivelsen av Steam, må du først aktivere Flatpak-runtime. For å slå på kjøretiden, installer «flatpak»-pakken ved å bruke Linux-PCens pakkebehandling.

Kan du ikke finne ut hvordan du setter opp Flatpak på din Linux-PC? Sørg for å sjekke ut vår grundige guide om Flatpak. Den leder deg gjennom hvordan du installerer og setter opp kjøretiden.

  Hvordan spille Spelunky på Linux

Når Flatpak-kjøretiden er oppe og går, er det på tide å aktivere Flathub-appbutikken. For å aktivere Flathub, bruk følgende flatpak remote-add-kommando nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Med Flathub-appbutikken satt opp i Flatpak på Linux, vil du kunne installere Steam på datamaskinen din. For å installere, skriv inn følgende flatpak installeringskommando nedenfor.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Spill Dead Rising på Linux

Nå som Steam er installert og klar til bruk, åpne det opp og logg på med brukerlegitimasjonen din. Deretter følger du trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å spille Dead Rising på Linux!

Trinn 1: Inne i Steam, finn «Steam»-menyen og klikk på den for å avsløre alternativene. Når du er inne, velg menyoppføringen «Innstillinger» for å åpne Steam-innstillingsområdet. Derfra, finn «Steam Play» og klikk på den for å få tilgang til Steam Play-området.

Inne i «Steam Play»-området må du krysse av i to bokser. Disse boksene er «Aktiver Steam Play for støttede titler» og «Aktiver Steam Play for alle andre titler.»

Trinn 2: Finn «Store»-knappen på toppen av Steam og klikk på den for å få tilgang til Steam Store. Derfra klikker du på søkeboksen og skriver inn «Dead Rising.» Trykk på Enter-tasten for å se søkeresultatene.

  Hvordan skrive en fstab-fil på Linux

Se gjennom søket etter «Dead Rising» og klikk på det for å gå til spillets Steam Storefront-side.

Trinn 3: En gang på Dead Rising Steam-butikksiden, og se etter den grønne «Legg i handlekurv»-knappen. Velg det med musen for å kjøpe og legg spillet til Steam-kontoen din.

Når du har kjøpt spillet, gå videre til Steam-biblioteket ditt ved å klikke på «Bibliotek».

Trinn 4: I Steam-biblioteket ditt, finn «Dead Rising» og høyreklikk på det. Velg «Egenskaper» etterfulgt av «Angi startalternativer.»

Lim inn følgende kode i tekstboksen for startalternativer. Denne koden er nødvendig for å få spillet til å kjøre riktig.

WINEDLOVERRIDES=”xaudio2_7=n,b” %command%

Trinn 5: Lukk egenskapsvinduet. Etter det, velg den blå «INSTALL»-knappen for å laste ned og installere spillet på datamaskinen din. Når spillet er ferdig installert, vil den blå «INSTALL»-knappen bli en grønn «PLAY»-knapp.

Klikk på den grønne «PLAY»-knappen for å nyte Dead Rising på Linux!

Feilsøking

Har du problemer med å spille Dead Rising? I så fall, sjekk ut spillet ProtonDB-side for hjelp!