Hvordan spille Geometry Dash på Linux

Geometry Dash er et musikkplattformspill utviklet av Robert Topala. Spillet er tilgjengelig for å spille på iOS, Android, samt Microsoft Windows via Steam. I spillet kontrollerer spillerne en karakters bevegelser og navigerer gjennom en rekke musikkbaserte nivåer mens de unngår hindringer og farer.

Mens Geometry Dash ikke offisielt er portert til Linux, kan den kjøres på plattformen med noen få justeringer. I denne guiden viser vi deg hvordan du spiller Geometry Dash på Linux.

Geometry Dash på Linux

Geometry Dash-spillet fungerer utmerket på Linux, men bare med Protons kraft, som er innebygd i Steam for Linux. Av denne grunn må vi demonstrere hvordan du setter opp Steam-klienten.

Installer Steam

For å begynne å installere Steam på Linux, start med å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. For å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ditt, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller åpne appmenyen, søk etter «Terminal», og gjør det på den måten.

  Hvordan prøve det åpen kildekode Firefox-alternativet LibreWolf på Linux

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg kommandolinjeinstallasjonsinstruksjonene som samsvarer med Linux-operativsystemet du bruker for øyeblikket for å få Steam-appen i gang.

Ubuntu

På Ubuntu, få Steam-applikasjonen i gang ved å bruke Apt-kommandoen.

sudo apt install steam

Debian

For å få Steam til å jobbe med Debian, må du laste ned den nyeste Steam DEB-pakken til datamaskinen din manuelt. For å gjøre det, bruk wget downloader-kommandoen nedenfor.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Etter at Steam DEB-pakkens nedlasting er fullført, kan installasjonen av Steam på Debian begynne. Bruk dpkg-kommandoen nedenfor, installer den nyeste versjonen av Steam på datamaskinen din.

sudo dpkg -i steam.deb

Når Debian har installert Steam, fikser du avhengighetsproblemene som kan ha oppstått under installasjonsprosessen ved å skrive inn kommandoen nedenfor.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux kan brukere installere Steam-applikasjonen ved å bruke Pacman-kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

På både Fedora Linux så vel som OpenSUSE kan brukere installere Steam-applikasjonen gjennom deres inkluderte programvarekilder. Flatpak-versjonen av Steam fungerer imidlertid mye bedre på disse to operativsystemene, så vi anbefaler å installere det i stedet.

  Hvordan spille Cities Skylines på Linux

Flatpak

For å få Steam til å fungere via Flatpak, må du først aktivere Flatpak runtime. For å aktivere kjøretiden på din Linux-PC, følg vår dybdeveiledning om emnet.

Nå som Flatpak-kjøretiden er konfigurert på din Linux-PC, er neste trinn å sette opp Flathub-appbutikken. For å sette opp Flathub-appbutikken på datamaskinen, skriv inn følgende kommando nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Med Flathub-appbutikken satt opp, er det på tide å installere Steam på din Linux-PC. For å gjøre det, bruk følgende kommando nedenfor.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Geometry Dash på Linux

Når Steam er installert på datamaskinen din, åpner du den og logger på med brukerlegitimasjonen din. Når appen er åpen, følg de trinnvise instruksjonene nedenfor for å få Geometry Dash til å fungere.

Trinn 1: Først åpner du Steam-menyen ved å klikke på «Steam». Derfra finner du «Innstillinger»-knappen og velger den for å åpne Steam-innstillingsområdet. I Steam-innstillingsområdet, merk av «Aktiver Steam Play for støttede titler» og «Aktiver Steam Play for alle andre titler.»

Klikk på «OK»-knappen for å lagre endringene.

Trinn 2: Finn “BUTIKK”-knappen og klikk på den med musen for å få tilgang til Steam-butikken. Inne i Steam-butikken, velg søkeboksen og skriv ut «Geometry Dash.»

  Hvordan konvertere PNG til JPG på Linux

Trykk på Enter-tasten for å se søkeresultatene. Velg «Geometry Dash» for å få tilgang til spillets Steam-side.

Trinn 3: På Geometry Dash Steam-siden finner du den grønne «Legg i handlekurv»-knappen, og klikker på den for å legge spillet til kontoen din. Når du har kjøpt den, velg «Bibliotek»-knappen for å få tilgang til Steam-spillbiblioteket ditt.

Trinn 4: Inne i Steam-spillbiblioteket ditt, velg Geometry Dash, og finn den blå «INSTALL»-knappen for å laste ned og installere spillet til datamaskinen din. Spillet vil ikke ta lang tid å installere.

Trinn 5: Geometry Dash krever ikke noe å konfigurere. Bare velg den grønne «PLAY»-knappen for å starte spillet. Vær oppmerksom på at Geometry Dash kan ta litt tid å starte opp, da Steam må konfigurere den til å kjøre på Linux.

Når Geometry Dash starter opp, er du klar til å spille! Nyt!

Feilsøking

Geometry Dash er vurdert høyt på ProtonDB, så det burde ikke være noen problemer med å spille spillet. Når det er sagt, hvis du får problemer, sjekk gjerne ut siden Geometry Dash ProtonDB.