Hvordan spille Space Engineers på Linux

Space Engineers er et voxel-basert sandkassespill som foregår i verdensrommet. I den kan spilleren hente ressurser, lage baser, utforske osv. I denne guiden viser vi deg hvordan du kan spille spillet på Linux.

Romingeniører på Linux

Space Engineers fungerer på Linux, og du vil kunne spille det. Det fungerer imidlertid bare med kraften til Proton, inkludert i Linux-utgivelsen av Steam. Av denne grunn må vi gå gjennom hvordan du installerer Steam-applikasjonen på forhånd.

Installer Steam

For å starte installasjonen av Steam på din Linux-PC, åpne et terminalvindu. For å åpne et terminalvindu, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og åpne den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg med installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux-operativsystemet du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

På Ubuntu vil du kunne installere Steam-applikasjonen ved å bruke Apt-kommandoen nedenfor.

sudo apt install steam

Debian

På Debian Linux kan Steam-appen installeres via en nedlastbar DEB-pakke på datamaskinen din. For å laste ned Steam DEB-pakken på datamaskinen din, bruk wget-nedlastingsverktøyet for å hente den.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Etter å ha lastet ned den nyeste Steam DEB-pakken til din Debian Linux PC, kan installasjonen av Steam begynne. Ved å bruke dpkg-kommandoen nedenfor, vil du kunne få Steam-appen til å fungere.

sudo dpkg -i steam.deb

Med Steam DEB-pakken installert på datamaskinen din, må du utføre kommandoen apt-get install -f nedenfor for å rette opp eventuelle avhengighetsproblemer som kan ha oppstått under installasjonen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux er Steam-appen enkelt å installere med følgende Pacman-kommando.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

På både Fedora og OpenSUSE Linux kan Steam installeres gjennom de offisielle programvarekildene. Flatpak-utgivelsen av Steam fungerer imidlertid mye bedre på disse distribusjonene, og av den grunn anbefaler vi å installere den i stedet.

  Hvordan se Hulu på Linux-skrivebordet med Electronplayer

Flatpak

For å få Steam-appen til å fungere på Steam, er det første du må gjøre å aktivere Flatpak-runtime på datamaskinen din. For å aktivere Flatpak runtime på datamaskinen din, følg denne veiledningen om emnet.

Etter å ha satt opp Flatpak-runtime på datamaskinen din, må du sette opp Flathub-appbutikken. For å sette opp Flathub-appbutikken, bruk følgende fjerntillegg-kommando nedenfor. Dette trinnet er kritisk, siden Steam ikke kan installeres uten det.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Nå som Flathub-appbutikken er satt opp, kan Steam-applikasjonen installeres. Bruk kommandoen nedenfor, installer Steam.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Space Engineers på Linux

Med Steam installert åpner du appen og logger på kontoen din med brukerlegitimasjonen din. Deretter følger du trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å få Space Engineers til å jobbe med Linux.

  Hvordan spille Nintendo DS-spill på Linux med MelonDS

Trinn 1: Først åpner du Steam og klikker på «Steam»-menyen. Derfra velger du alternativet «Innstillinger» for å få tilgang til Steam-innstillingsområdet. Derfra finner du «Steam Play»-området.

Inne i Steam Play-området, sjekk både «Aktiver Steam Play for støttede titler» og «Aktiver Steam Play for alle andre titler.» Klikk deretter på «OK»-knappen for å bruke endringene på Steam.

Trinn 2: Finn «BUTIKK»-knappen og klikk på den med musen. Deretter klikker du på søkeboksen med musen. Inne i søkeboksen skriver du «Space Engineers» og trykker på Enter-tasten for å se resultatene.

Se gjennom søkeresultatene for «Space Engineers» og klikk på den for å se butikksiden. Deretter finner du den grønne «Legg i handlekurv»-knappen for å kjøpe og legge spillet til kontoen din.

  Hvordan installere og bruke Tor-nettleseren på Linux

Trinn 3: Åpne et terminalvindu. Når terminalvinduet er åpent, følg denne veiledningen for å installere Protontricks. Du trenger det for å få romingeniører til å jobbe.

Etter å ha installert Space Engineers, gjør følgende. Først klikker du på den grønne «PLAY»-knappen for å starte spillet. Ikke bekymre deg hvis den ikke starter på riktig måte.

Når spillet har startet, lukk det. Gå deretter til terminalen og utfør følgende kommando.

protontricks --gui 

Velg «Space Engineers» i Protontricks GUI. Velg deretter «dotnet48» og installer den. Start deretter PC-en på nytt.

Trinn 4: Etter å ha startet PC-en på nytt, start Steam på nytt og klikk på den grønne «PLAY»-knappen en gang til. Ettersom Protontricks har installert dotnet48, bør det kjøre riktig! Nyt!

Feilsøking

Trenger du hjelp med å få Space Engineers til å jobbe på din Linux-PC? Sjekk ut ProtonDB feilsøkingssiden for mer informasjon.