Hvordan spille spill med Itch.io på Linux

Itch.io er et nettsted som lar uavhengige utviklere være vert for, selge og distribuere videospillene sine. Det er viden kjent for å hjelpe med å få indiespill i gang. Her er hvordan du spiller spill med Itch.io på Linux!

Installerer Itch på Linux

Itch er tilgjengelig for alle Linux-brukere via et universelt installasjonsprogram som kan lastes ned fra det offisielle nettstedet. Så uansett hvilket Linux-operativsystem du bruker, vil du kunne få denne appen til å fungere.

For å starte installasjonsprosessen, må du laste ned installasjonsprogrammet til datamaskinen din. For å laste ned appinstallasjonsprogrammet, må du gå over til Itch nettsted. Etter å ha gått til nettstedet, finn «Start nedlasting»-knappen.

Når du klikker på «Start nedlasting»-knappen, vil nettleseren din lagre «itch-setup»-filen i nedlastingsmappen. Når prosessen er fullført, åpner du et terminalvindu på Linux-skrivebordet.

For å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søke etter «Terminal» i appmenyen og starte den på den måten.

Med terminalvinduet åpent, bruk CD-kommandoen for å flytte terminalvinduet til mappen «Nedlastinger». Denne mappen har «itch-setup»-filen som du må kjøre for å få appen til å fungere.

cd ~/Downloads

Inne i «Nedlastinger»-mappen bruker du chmod-kommandoen til å endre tillatelsene til installasjonsfilen «itch-setup» slik at den er kjørbar. Uten å endre tillatelsene, vil den ikke kjøre.

sudo chmod +x itch-setup

Etter å ha oppdatert installasjonsfilens tillatelser, vil «itch-setup»-filen kunne kjøres som et program. Herfra kan du kjøre installasjonsfilen ved å bruke kommandoen nedenfor.

./itch-setup

Når «itch-setup»-filen er utført som et program på Linux-skrivebordet, vil Itch-installasjonsverktøyet vises på skjermen. Dette installasjonsverktøyet vil vise deg at det installerer spillklienten på systemet ditt. Det vil ta noen minutter å fullføre.

  Hvordan spille Yooka-Laylee på Linux

Når Itch-installasjonsprogrammet er ferdig, vil installasjonsprogrammet lukkes, og du vil bli returnert til Linux-skrivebordet. Herfra åpner du appmenyen og finner «Itch» i appmenyen din, og åpner den på Linux-skrivebordet.

Når Itch-applikasjonen er åpen på Linux-skrivebordet, vil du se en påloggingsskjerm. Hvis du ikke har en konto, klikker du på «Registrer»-knappen nederst på kunden. Hvis du velger denne knappen, åpnes Itch-registreringssiden.

På Itch-registreringssiden oppretter du en ny konto. Sørg for å bruke et sikkert, minneverdig passord slik at du kan holde kontoen din trygg.

Hvordan spille spill med Itch.io på Linux

For å spille spill på Itch.io, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

  Hvordan oppgradere til Krita 5.0 på Linux

Trinn 1: Inne i Itch-applikasjonen på Linux-skrivebordet, finn «Brukernavn/E-post»-tekstboksen og klikk på den med musen. Etter å ha valgt denne knappen med musen, skriv inn Itch-brukernavnet eller e-postadressen din.

Trinn 2: Etter å ha skrevet brukernavnet/e-postadressen i den første boksen, klikk på den andre boksen og skriv inn passordet ditt. Trykk deretter på Enter-tasten for å logge på kontoen din.

Trinn 3: Når du har logget på Itch, finner du «Utforsk»-knappen og velger den med musen. Når du velger denne knappen, vil du se Itch-spillbutikken. Herfra, se etter «Bla gjennom»-delen på høyre sidefelt og klikk på «Spill»-knappen under.

Trinn 4: Når du velger «Spill»-delen, vil du bli presentert med tilgjengelige spill i Itch-butikken. Herfra kan du se på sidefeltet «filterresultater». Se deretter i sidefeltet og klikk på «Linux» -taggen.

Hvis du velger «Linux»-taggen, filtreres Itch slik at den bare viser deg spill tilgjengelig på Linux.

  Hvordan bruke Pipes på Linux

Trinn 5: Etter å ha valgt plattform, er det på tide å velge prispunkt i Itch. Finn «Pris»-delen på siden. «Pris»-delen har «Gratis», «På salg», «Betalt» og andre.

For gratis spill, klikk på «Gratis»-knappen. For å få spill på salg, klikk på «På salg»-knappen. For betalte spill, velg «Betalt».

Trinn 6: Når du har bestemt deg for hvilken pris på spillene dine, se gjennom søkeresultatene og finn noe å spille. Når du har funnet et spill du vil spille, velger du det i søkeresultatene for å få tilgang til spillets Itch-side.

Trinn 7: På spillets Itch-side finner du nedlastingsknappen og klikker på den med musen. Når du velger denne knappen, vil spillet lastes ned. Nedlastingen kan ta litt tid å fullføre, så len deg tilbake og vær tålmodig.

Trinn 8: Når spillet er ferdig lastet ned, finn «Library»-knappen og klikk på den med musen. Finn deretter spillet ditt i Itch-klienten og velg det for å starte det opp!