Hvordan spille The Room på Linux

The Room er et puslespill utviklet av Fireproof Games. I spillet blir spilleren utfordret til å finne ut hvordan man åpner hvert låst rom gjennom en rekke gåter. Slik spiller du The Room på din Linux-PC.

Hvordan få The Room til å fungere på Linux

The Room er ikke et Linux-spill, men det fungerer på Linux, takket være Valves utmerkede Steam Play-funksjon. Denne funksjonen er imidlertid bare tilgjengelig for brukere gjennom den offisielle Steam for Linux-klienten. Så vi må demonstrere hvordan du installerer Steam på din Linux-PC før du setter opp spillet.

Installer Steam

For å få Steam til å fungere på din Linux-PC, må du åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søke etter «Terminal» i appmenyen og starte den på den måten.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, kan installasjonen av Steam begynne. Bruk installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

  Hvordan spille DayZ på Linux

Ubuntu

På Ubuntu er Steam-appen enkel å komme i gang ved å bruke apt installasjon kommandoen nedenfor.

sudo apt install steam

Debian

De på Debian Linux kan installere Steam, men må laste ned Steam DEB-pakken direkte fra Valve. For å få tak i den nyeste Steam DEB-pakken, bruk wget last ned kommandoen nedenfor.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Etter å ha lastet ned den nyeste Steam DEB-pakken til datamaskinen din, vil du kunne installere den. Bruker dpkg -i kommandoen nedenfor, installer Steam på Debian.

sudo dpkg -i steam.deb

Med Steam installert på Debian, fullfør installasjonen ved å korrigere eventuelle manglende avhengigheter ved å bruke apt-get install -f kommando.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam-appen er tilgjengelig for Arch Linux-brukere. Du vil imidlertid bare kunne installere det ved å aktivere «Multilib»-programvarelageret. Start med å åpne opp /etc/pacman.conf i din favoritt tekstredigerer (som root) for å aktivere denne repoen.

Når filen er åpen i tekstredigereren, se etter «multilib» og fjern #-symbolet foran linjen. Fjern også dette symbolet fra linjene rett under. Lagre deretter redigeringene og synkroniser Arch på nytt med kommandoen nedenfor.

sudo pacman -Syy

Til slutt, installer Steam på datamaskinen din ved å bruke kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Steam fungerer på Fedora og OpenSUSE, og brukere kan installere programvaren ut av esken med programvarelager inkludert i disse operativsystemene. Når det er sagt, har Flatpak-utgivelsen av Steam en tendens til å fungere bedre på disse operativsystemene, så vi foreslår at du følger disse instruksjonene i stedet.

  Slik bruker du xargs-kommandoen på Linux

Flatpak

Hvis du ønsker å få Steam til å jobbe på Linux via en Flatpak, må du begynne med å legge til Flatpak-runtime på datamaskinen din. Følg guiden vår for å sette opp den nyeste Flatpak-runtimen på datamaskinen din.

Med Flatpak-kjøretiden konfigurert på systemet ditt, vil du være klar til å installere Steam. Ved å bruke de to kommandoene nedenfor, få Steam i gang på systemet ditt.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer The Room på Linux

Nå som Steam er installert, start den på datamaskinen din. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å få The Room til å fungere på Linux!

Trinn 1: Åpne «Steam»-menyen og velg den med musen. Når du er inne i «Steam»-menyen, velg «Innstillinger»-knappen for å få tilgang til Steam-innstillingene. Klikk deretter på «Steam Play»-knappen for å få tilgang til Steam Play-innstillingene.

  Hvordan bruke den siste kommandoen på Linux

Inne i Steam Play-innstillingene, merk av både boksen som sier «Aktiver Steam Play for støttede titler» og boksen «Aktiver Steam Play for alle andre titler». Klikk «OK» for å bekrefte.

Steg 2: Finn «Store»-knappen og klikk på den med musen. Når du velger denne knappen, blir du brakt til Steam-butikken. Herfra finner du søkeboksen og klikker på den med musen. Skriv inn «Rommet» og trykk på Tast inn nøkkel for å se resultatene.

Trinn 3: Se gjennom søkeresultatene for «The Room» og velg det. Når du klikker på «The Room» i søkeresultatene, blir du ført til spillets Steam-butikkside. Herfra finner du den grønne «Legg i handlekurv»-knappen og klikker på den for å kjøpe spillet og legge det til kontoen din.

Trinn 4: Finn «Bibliotek»-knappen, og velg den med musen. Når du velger denne knappen, blir du brakt til Steam-biblioteket ditt. Herfra finner du «The Room» i samlingen din og velger den.

Trinn 5: Etter å ha valgt «The Room» i spillbiblioteket ditt i Steam, finn den blå «INSTALL»-knappen og velg den med musen for å begynne å installere spillet. Når installasjonsprosessen er fullført, vil den blå «INSTALL»-knappen bli en grønn «PLAY»-knapp. Velg den for å starte spillet.