MacBooks mikrofon fungerer ikke? 5 rettelser å prøve

Det kan være ekstremt frustrerende når MacBook-en din nekter å fange opp stemmen din når du er midt i et viktig møte eller spiller inn en podcast. Enten det er en programvarefeil eller en enkel innstilling som trenger justering, vi har dekket deg.

1. Test mikrofonen med lydinngangsinnstillinger

Det er alltid en god avgjørelse å teste MacBook-mikrofonen for å se om den fungerer som den skal og utelukke maskinvareproblemer. Her er hva du må gjøre:

 • Klikk på Apple-menyen i menylinjen og velg Systeminnstillinger fra rullegardinmenyen.
 • Velg Lyd fra sidefeltet og se etter Output & Input-delen til høyre.
 • Velg kategorien Input. Du vil se de forskjellige enhetene som kan brukes som lydinngangskilde, inkludert de sammenkoblede hodetelefonene dine.
 • For å teste om MacBook-mikrofonen din fungerer som den skal, velg MacBook-høyttalere fra listen.
 • Begynn med å sikre at inngangsvolumet er på maksimalt nivå. Hvis ikke, drar du glidebryteren for inngangsvolum til høyre.
 • Si noe i normalt tempo og sjekk nøye om linjene for inngangsnivå fylles opp.
 •   Spill Gud mens du fyller jorden med dyr [Paid]

  Hvis inngangsnivålinjene fylles mer når du snakker høyere, betyr det at MacBook-ens interne mikrofon er riktig konfigurert og registrerer lyd.

  2. Sjekk mikrofontillatelser

  Apper og nettsteder ber deg om å gi tilgang til enhetens mikrofon første gang du besøker dem. Hvis MacBook-mikrofonen din oppdager lyd som den skal, og du har lagt merke til at den virker på en bestemt app, kan det hende du ubevisst har nektet den tillatelse. Hvis dette er tilfelle, er det en enkel løsning. Følg disse instruksjonene:

 • Gå til Apple-menyen > Systeminnstillinger > Personvern og sikkerhet.
 • Velg Mikrofon under Personvern-delen.
 • For å tillate at en app bruker MacBook-mikrofonen, må du sørge for at bryteren ved siden av appen er aktivert.
 •   3 smarte måter å endre Netflix faktureringsdato

  3. Sjekk appspesifikke mikrofoninnstillinger

  Hvis du allerede har gitt appen tillatelse til å bruke enhetens mikrofon, er det verdt å gå til appens interne innstillinger. Mens de nøyaktige trinnene varierer avhengig av appen du bruker, kan du se etter applikasjonens Preferanser, Innstillinger eller Alternativer-meny.

  Generelt finner du dette i appens menylinje eller ved å navigere litt gjennom appen. Se nå etter eventuelle mikrofonrelaterte innstillinger og sørg for at de er riktig konfigurert.

  4. Oppdater Mac-en

  Oftere enn ikke kan mikrofonrelaterte problemer ikke være noe mer enn bare programvarefeil. Hvis MacBook-mikrofonen sluttet å fungere rett etter at du oppdaterte den, er det verdt å vente og oppdatere til en nyere versjon av macOS når den er tilgjengelig.

  For å gjøre det, gå til Systeminnstillinger> Generelt> Programvareoppdatering. MacBook-en din vil nå sjekke om noen oppdateringer er tilgjengelige. Hvis en ny oppdatering er tilgjengelig, klikker du på Oppgrader nå for å installere den.

    Det er enkelt å lage animasjoner og livevideoer med Animaker

  5. Tilbakestill MacBooks NVRAM/PRAM

  NVRAM og PRAM i MacBook lagrer informasjon som tidssone, kontrollinnstillinger og andre konfigurasjonsinnstillinger. Hvis du har prøvd alle rettelsene ovenfor og mikrofonen din fortsatt ikke fanger opp lyder ordentlig, er det verdt å tilbakestille Mac-ens NVRAM eller PRAM.

  Hvis du eier en Apple silisium MacBook, kan du tilbakestille NVRAM ved å starte maskinen på nytt (Apple-menyen > Start på nytt). Men hvis du har en Intel-basert MacBook, gjør du det slik:

 • Slå av MacBook og trykk på strømknappen.
 • Trykk samtidig på CMD, Option, P og R-tastene i ca. 20 sekunder.
 • Slipp tastene.
 • Reparer mikrofonen som ikke fungerer på MacBook

  Forhåpentligvis vil MacBook-mikrofonen din fungere ordentlig når du har fulgt alle feilsøkingstrinnene nevnt ovenfor. Men hvis problemet vedvarer til tross for din beste innsats, er det et klart tegn på at et dypere problem kan være på spill.

  I slike tilfeller anbefaler vi på det sterkeste å søke profesjonell hjelp for å diagnostisere og løse potensielle maskinvarerelaterte problemer med MacBooks interne mikrofon.