Hvordan tilpasse Windows 10s nyhetsapp

Microsoft News-appen lar deg se de siste nyhetene og overskriftene på ett sted. Du kan tilpasse den til å vise nyheter som interesserer deg, lokalt og over hele verden, samt skjule nyhetskilder du ikke liker.

Den følger vanligvis med en Windows 10-installasjon, men hvis den ikke er det, kan du laste ned og installere appen fra Microsoft Store.

Legg til eller fjern nyheter etter interesse i Microsoft News

Enten du elsker sport, politikk eller underholdningshistorier, lar Nyheter-appen deg lagre dine spesielle interesser for å hjelpe med å forme nyhetsstrømmen din. Dette betyr at du bare vil se den typen historier du er interessert i.

  Hvordan lage en Windows 10 VM i VMware på Linux

Når du først starter Microsoft News-appen, blir du bedt om å velge hvilken type nyhetssaker du vil se i «Mine nyheter»-feeden din.

Søk gjennom kategoriene i menyen til venstre eller ved å bruke søkefeltet øverst. Når du finner en interesse du liker, klikker du på stjerneikonet nederst til venstre på hvert interessekort.

Når du har valgt typen historier du er interessert i, klikker du på «Ferdig»-knappen øverst.

Hvis du vil legge til (eller fjerne) interesser etter å ha satt opp appen, kan du gjøre det fra «Interesser»-delen. For å få tilgang til den, klikk på «Interesser»-fanen på menyen til venstre.

Som før, klikk på stjerneikonet på hvert interessekort for å legge til (eller fjerne) det fra «Mine nyheter»-feeden din.

Legg til eller fjern spesifikke nyhetskilder fra Microsoft News

Du kan også legge til favorittnyhetskildene dine i Microsoft News, eller fjerne nyhetskilder du ikke liker. Nyhetskilder du foretrekker vil vises i «Mine kilder»-listen din.

  10 svarte skrivebordsbakgrunnsbilder for Windows 10

For å legge til eller fjerne en nyhetskilde, åpne Microsoft News-appen på datamaskinen og klikk deretter på «Kilder»-fanen i menyen til venstre.

Du kan se gjennom de enkelte kategoriene eller søke etter en nyhetskilde (for eksempel «BBC») ved å bruke søkefeltet.

Når du finner den valgte nyhetskilden, klikker du på stjerneikonet nederst til venstre på nyhetskortet. For å fjerne en kilde du ikke liker, klikk på stjernen igjen for å fjerne den.

Nyhetskildene du velger vil da vises i «Mine kilder»-fanen og vil også vises som en del av valgene i «Mine nyheter»-fanen.

Dessverre er det ikke mulig å skjule alle nyhetskilder du ikke liker fra Microsoft News-appen. Spesifikke kilder kan fortsatt vises som fremtredende nyhetssaker og i andre deler av appen.

  Slik gjenoppretter du slettede Windows 10-klistrelapper

For å unngå å se dem, kan du holde deg til å lese nyheter fra kilder du foretrekker i «Mine kilder» og «Mine nyheter»-fanene i stedet.

Hvordan vise lokale nyheter i Microsoft News

For lokale nyheter kan «Lokal»-fanen konfigureres til å vise nyheter for dine nåværende eller favorittplasseringer.

Klikk på «Lokal»-fanen i menyen til venstre for å få tilgang til den.

For å legge til en plassering i appen, klikk hvor som helst i «Lokal»-fanen for å få opp søkepanelet.

Derfra skriver du inn en plassering og klikker på den for å konfigurere News-appen til å vise historier om den plasseringen.

Når du er konfigurert, hvis du vil bytte «Lokal»-panelet til et annet sted, klikker du på «Steder»-knappen ved siden av søkefeltet.

Herfra søker du etter den nye plasseringen og klikker på den.

«Lokal»-fanen vil da oppdateres med historier og kategorier for det nye stedet.