Engelsk Språk og Grammatikk: En Spillbasert Tilnærming
Engelsk kan ofte by på utfordringer. For eksempel kan uttalen av bokstavkombinasjonen «CH» variere, som i ordene «chair» og «character». I tillegg kan tungevriddere og andre språklige krumspring skape ytterligere forvirring. Ordforrådet utvikles gradvis gjennom lesing, men det er grammatikken, også kjent som syntaks, som ofte representerer den største språkbarrierene. Android-applikasjonen «Grammar Nazi» tar sikte på å gjøre grammatikklæring engasjerende ved å kombinere den med spill. Appen fungerer ved å analysere engelske tekster (for tiden kun TXT-filer) og identifisere feil, og dermed bidra til å forbedre brukernes grammatikkferdigheter.
Appen leveres med to forhåndslastede bøker i biblioteket: «Metamorphosis» og «The Lost World». Brukere kan også importere egne filer. Utvalgte tekstpassasjer er med vilje fylt med grammatiske feil, som er fremhevet sammen med korrekt brukte ord.
Brukerens oppgave er å identifisere feilaktige ord og rette dem. For å endre et ord, trykker man på det. En grammatisk feil kan ha flere mulige korrekte svar, og brukeren må velge det som passer best. Ord som er korrekt brukt og markert for testing, kan ikke endres og gir ingen alternative forslag. Når en side er fullført, trykker brukeren på en knapp nederst på skjermen for å få en poengsum.
I nedre høyre hjørne finnes en menyknapp for å få tilgang til appens innstillinger. Her kan brukeren justere antall tekstlinjer som krever korrigering per nivå, endre skriftstørrelsen for en mer behagelig leseopplevelse, og hindre skjermen fra å dimmes under bruk.
Konseptuelt er appen interessant da den kombinerer læring med underholdning. Det er likevel rom for forbedring, spesielt når det gjelder støtte for flere filformater som RTF, PDF og kanskje ePUB. I tillegg til import av dokumenter, bør det være mulig å lime inn tekst som er kopiert fra nettsider. Appen er ment som et læringsverktøy og et spill, og et fellestrekk mellom disse er ulike ferdighetsnivåer. Brukere bør derfor ha mulighet til å velge vanskelighetsgrad. Selv om mange mobilspill ikke har dette, bør en læringsapp gjøre et unntak. Grensesnittet er oversiktlig og behagelig for lesing, og muligheten for å øke skriftstørrelsen er et stort pluss.