Grammatikk Nazi hjelper deg med å lære riktig engelsk mens du leser [Android]

Engelsk er et litt vanskelig språk; du er ikke alltid sikker på om en CH i begynnelsen av et ord skal uttales som det er i Chair eller som det er i Character. Så hører du tungevrider om en tømmerchuck som kaster ved, og det blir mer forvirrende. Ord du kan lære sakte ved å lese. Du vil etter hvert ha et større ordforråd og forhåpentligvis kunnskap til å bruke dem riktig. Den vanskeligere delen av et språk er syntaksen, dvs. grammatikken. Grammar Nazi er en Android-app som, selv om den er bygget for å være et spill, hjelper deg å lese bøker på engelsk (støtter for øyeblikket kun TXT-filer) og forbedre grammatikken din.

  Slik legger du til en signatur til tekstmeldinger i Android

Appen kommer med to bøker i biblioteket, Metamorphosis og The Lost World. Du kan importere en fil selv, eller du kan gå med en av dem i biblioteket. Utdragene er alle med vilje fylt med feil, og de er uthevet sammen med andre ord som ikke er feil.

Det er opp til brukeren å vite hvilket ord som ikke er riktig og endre det. For å endre et ord, trykk på det. En feil vil ha flere eller flere enn ett svar, og det er opp til deg å velge det riktige. Ordene som er riktige og uthevet for å teste, endrer du ikke eller tilbyr alternative ord når du trykker på dem. Når du er ferdig med en side, trykk på knappen nederst og få poengsummen din.

  Imponerende iOS-kalenderapp Sunrise kommer til Android

Nederst til høyre har du mer-knappen som du kan få tilgang til appens innstillinger fra. Fra innstillingene kan du begrense hvor mange linjer med tekst du må korrigere i et nivå (husk at dette er et spill), øke skriftstørrelsen for mer komfortabel lesing, og gjøre det slik at skjermen ikke dempes når du bruker appen på nytt.

Som konsept er appen fin fordi den gjør læring morsom, men den må støtte flere filformater. RTF, PDF og kanskje en ePUB blant andre. I tillegg til å kunne importere dokumenter, bør appen tillate brukere å bare lime inn tekst som er kopiert fra en nettartikkel. Appen er et læringsverktøy og et spill og noe som er felles mellom de to er ferdighetsnivå. Det bør være en mulighet til å velge hvor enkelt eller vanskelig det er. De fleste mobilspill har ikke vanskelighetsgrader du kan velge mellom, men med en læringsapp bør det være et unntak. Grensesnittet er fint nok for lesing og så lenge du kan øke skriftstørrelsen er jeg fornøyd.

  Her er noen sikkerhetsforbedringer i Android 5.0 Lollipop

Installer Grammar Nazi fra Google Play Store