Hvordan trekke fra i Google Sheets

Nettlesere blir kraftigere og kraftigere, og gir det ideelle rammeverket for at nettapper skal blomstre. Disse nettappene er i utgangspunktet applikasjoner som du kan bruke, uten å måtte laste ned noe på PC-en din, og sparer dermed lagringsplass på harddisken, integriteten til registrene dine og mer.

Et perfekt eksempel på en vanlig nettapp er Google Sheets, en komponent i Google Drive Suite, og et utmerket alternativ til Microsoft Excel, et veletablert verktøy som ellers ville kostet deg ganske mye. Vel, Google Sheets er designet for å være like effektivt som Microsoft Excel, eller i det minste klarer det å omfatte alle de grunnleggende verktøyene som Excel har.

Faktisk deler begge produktene en veldig vanlig UI-design, og til og med et lignende fargemotiv, selv om Google Spreadsheets ønsker å merke seg selv som et mye enklere verktøy.

Siden vi snakker om regneark, bør vi også snakke om hva du kan gjøre med slike verktøy.

  Slik justerer du Motion Sense-innstillinger på Google Pixel 4 og Pixel 4 XL

Helt til kjernen hjelper slike verktøy til å knuse tall, det være seg addisjon, subtraksjon, multiplikasjon, divisjon eller enda mer komplekse matematiske ligninger.

I artikkelen i dag vil vi vise deg nøyaktig hvordan du kan gå videre og bruke Google Sheets til å trekke fra tall på en rask og effektiv måte slik at store datatabeller ikke utgjør noe problem for arbeidsflyten din.

Hvordan trekke fra i Google Sheets

Forbered to kolonner, fyll dem ut med forskjellige numeriske verdier
For formålet med denne opplæringen, la verdiene i den første kolonnen være større enn verdiene i den andre kolonnen

Velg cellen der du vil at resultatene skal vises etter subtraksjon
I samme celle begynner du å skrive inn «=»
Velg den første cellen i den første kolonnen
Skriv inn «–»-symbolet
Velg den tilsvarende cellen fra den andre kolonnen
trykk enter
Når du har trykket på Enter, vil resultatet automatisk bli plassert i cellen der du skrev ned formelen

  Slik legger du til venner på Nintendo Switch

Trekk fra flere verdier samtidig?

Når du har utført trinnene ovenfor, lurer du sannsynligvis på om du må gjøre dette en etter en for hver rad, helt til bunnen. Svaret er nei.

Alt du trenger å gjøre for å vise subtraksjonsresultatene for alle de andre radene er å ganske enkelt velge å dra den første cellen som inneholder et resultat i nederste høyre hjørne, og de vil da fylles opp med de riktige verdiene.

Hvorfor er det så effektivt å trekke fra i Google Sheets?

Fordi dataene i hver celle oppdateres automatisk, vil subtraksjonsresultatene i kolonne D også justeres hver gang du endrer verdiene i enten kolonne B eller C.

Dessuten kan cellene som inneholder subtraksjonsformlene flyttes til en annen rad eller kolonne uten at du trenger å bekymre deg for at resultatet endres.

Dette er fordi uansett hvor du plasserer formelcellen, refererer den fortsatt til de originale B- og C-cellene.

  Still deg selv disse spørsmålene før du setter opp et smarthjem

Hvordan ser jeg formler i Google Sheets?

Hvis du allerede har et regneark med alle subtraksjonene og tilleggene som er laget for deg, men du er nysgjerrig på hva den eksakte formelen er, er det to måter å finne dem på:

Metode 1

Klikk på cellen som inneholder en formel du vil analysere
Se på Fx-linjen som vist på bildet nedenfor:

Metode 2

Bare dobbeltklikk på den respektive cellen, og formelen vises som redigerbar.

Merk at disse to metodene er flotte for å se alle typer formler, ikke bare subtraksjoner, så husk hvordan du bruker dem, siden du sannsynligvis vil trenge dem ofte.

Å trekke fra i Google Sheets: Avsluttende tanker

Nok en gang har Google klart å levere et veldig stabilt verktøy for både enkeltpersoner og bedrifter, og de gjorde alt uten å be om noen form for betaling.

Google Sheets er pålitelig, funksjonsrikt, alltid tilgjengelig fra alle nettlesere, og du trenger ikke engang en Google-konto for å bruke det

Alt i alt er det ikke så vanskelig å bruke formler i Google Sheets, og vi håper at denne artikkelen gjorde ting enda klarere for deg.