Hvorfor du ikke lenger kan betale for Netflix via iTunes

Hurtigkoblinger

Viktige takeaways

  • Netflix informerer abonnenter i enkelte territorier om at de må slutte å betale via iTunes-fakturering.
  • Abonnenter som var på den gamle grunnplanen blir tvunget til enten en dyrere plan eller en billigere plan som inkluderer annonser.
  • Netflixs trekk lar det unngå å betale Apple-skatten på 30 %, ettersom Apple tar et kutt i alle App Store-transaksjoner.

Netflix slår nok en gang ned på folk som betaler for strømmetjenesten gjennom Apple/iTunes-fakturering. Så hvis du har betalt for Netflix på denne måten i årevis, kan du nå bli tvunget til å bytte til å betale for Netflix direkte.

Netflix stopper abonnenter som betaler via iTunes

Som først rapportert av Cord Cutters Nyheter, Netflix har begynt å informere kundene om at de må bytte fra å betale via Apple til å betale direkte. Dette påvirker mennesker i «noen territorier», inkludert USA og Canada, som for øyeblikket er på grunnplanen.

  7 beste IDE-er for mobilapputvikling

Netflix avskaffet Basic-planen som kostet $9,99/måned i 2023, og oppdaterte nivåene til Standard med Ads, Standard og Premium. Alle som allerede er på Basic-planen kan bli på det nivået og bare betale 9,99 USD per måned. Alle som registrerer seg nytt (inkludert etter kansellering) eller endrer abonnementet er imidlertid tvunget til å bytte til en av de nye nivåene og betale de nye prisantydningene.

Det inkluderer nå de som er berørt av denne siste endringen, ettersom å bytte fra å betale via Apple til å betale Netflix direkte representerer en endring av abonnement. Dette har ført til at noen brukere har mistet sin bestefarbaserte Basic-plan, og står overfor enten å betale betydelig mer for en Standard- eller Premium-plan, eller betale mindre, men akseptere behovet for å se annonser.

  Hvordan lage en registreringsapp med Python og en database

Det fortalte Netflix-talsperson MoMo Zhou The Verge at denne endringen påvirker «medlemmer på grunnplanen som brukte en iTunes-betalingsmåte».

Så lenge siden som i 2018, stoppet Netflix noen fra å registrere seg for tjenesten deres gjennom App Store ved å bruke et kjøp i appen. Men nå tvinger Netflix også eksisterende abonnenter i enkelte territorier til å bytte til å betale for tjenesten direkte med kreditt- eller debetkort. Dette tetter et smutthull som har eksistert i årevis.

Hvorfor Netflix vil at du skal betale direkte i stedet

Den åpenbare grunnen til at Netflix vil at du og dine andre abonnenter skal betale direkte, er den såkalte «Apple Tax». Apple tar 30 % kutt i App Store-transaksjoner, inkludert abonnementer. Dette betyr at 30 % av prisen som betales for Netflix via iTunes-fakturering går til Apple i stedet for Netflix.

Ved å bytte abonnenter bort fra å betale gjennom Apple og betale direkte i stedet, kan Netflix ta hele kuttet selv. Den ekstra bonusen er at å tvinge folk til å bytte betalingsmåte betyr at de også må bytte plan. Noe som, enten det er gjennom høyere priser eller annonsering, passer Netflix.

  Slik presenterer du på Google Meet

Er dette rettferdig? Selv om det må være irriterende for alle som er vant til å betale $10 per måned for å bli mett av The Crown and Squid Game, gir det absolutt mening fra et forretningsperspektiv. Hvorfor gi Apple et kutt i fortjenesten din og gjøre det mulig for brukere å holde seg på forlatte planer når du kan fikse begge deler med én endring av policyen?

Likevel vil Netflix-brukere som er vant til å betale for den gamle Basic-planen gjennom Apple med rette bli fornærmet over å bli tvunget til å bytte – spesielt ettersom standardplanen koster $15,49/måned, med Premium koster $22,99/måned. Den eneste måten å unngå en betydelig prisøkning på er å velge Standard med annonser, som bare koster $6,99/måned, men som navnet antyder, tvinger deg til å se annonser.