La oss se på noen passordadministrasjonsverktøy som er ideelle for organisasjoner med eksterne eller hybride arbeidsordninger, og undersøke hvorfor de er essensielle.
Passordadministratorer er avgjørende for både enkeltpersoner og organisasjoner, men for eksterne team og hybridarbeidsmiljøer er de absolutt nødvendig.
Jeg begynte personlig å bruke passordadministrator for noen år siden. I dag har jeg 261 oppføringer i Bitwarden Vault, bestående av 246 passord og 15 sikre notater.
Jeg er veldig fornøyd med den beslutningen. Det har vært en stor lettelse, og passordene mine er nå sikrere enn noen gang.
Men spesielt for selvfinansierte oppstartsbedrifter er det en tendens til å prøve å spare penger.
Hvorfor abonnere på enda et verktøy når man «enkelt» kan dele passord via Slack, eller hva? Det er feil!
Deling av passord i chatteapplikasjoner eller regneark er forbundet med unødvendig risiko, og er ikke praktisk i det hele tatt.
Men før vi dykker dypere, la oss se på fordelene ved å bruke en passordadministrator.
Fordelene ved å bruke passordbehandlere
Slik programvare inneholder vanligvis ulike småverktøy som en passordgenerator, autofyll, deling, og andre.
Man kan også lagre annen informasjon som kredittkortnumre, ID-kort, notater og passordfraser.
De fleste ledende passordadministratorer bruker kraftig AES-256-bits kryptering, det samme sikkerhetsnivået som brukes av moderne banker.
Det vil ta millioner av år for de mest avanserte superdatamaskinene å bryte slike sterke krypteringsalgoritmer.
For eksterne team gir passordbehandlere også følgende fordeler:
#1. Minimert risiko
Det er mye som står på spill når passord deles i chattevinduer.
For det første varierer sikkerhetsnivået betydelig basert på applikasjonen som brukes. For det andre kan passord komme i hendene på personer som ikke har organisasjonens interesser i tankene, eller som ikke lenger jobber i bedriften.
Men med et passordadministrasjonsverktøy unngår man disse problemene. Man kan følge med på hvem som har tilgang til passordene, og få tilgangslogger som viser hvordan de brukes.
#2. Utmerket samarbeid
Den største fordelen med passordbehandlere, foruten sikkerhet, er sømløst samarbeid. De fleste verktøy lar deg opprette grupper og dele passord med et enkelt klikk.
Du kan enkelt gi eller tilbakekalle tilgang, og rollebaserte tillatelser gjør passordadministrasjon rask og effektiv.
#3. Enkel tilgjengelighet
Til slutt er tilgjengelighet på tvers av plattformer den mest praktiske fordelen. Man kan installere nettleserutvidelser eller bruke native applikasjoner.
Dette hjelper deg med å fylle ut passord når du er på farten, og eliminerer behovet for den risikable og tidkrevende praksisen med å kopiere og lime inn passord.
Nå som du ser nytten av disse verktøyene, la oss se på noen passordbehandlere som er ideelle for bedriften din.
Passwork
Passwork er en passordbehandler som hovedsakelig er rettet mot bedrifter. Du kan velge en selvhostet eller skybasert versjon, avhengig av dine infrastrukturbehov.
Passwork tilbyr sikkerhetsfunksjoner i tråd med bransjestandard, og har et intuitivt og brukervennlig grensesnitt uten unødvendig kompleksitet.
Funksjoner:
- AES-256-bit kryptering
- Rollebaserte tillatelser
- Gjennomgåelig kildekode
- To-faktor autentisering
- Risikovurdering for passordhvelv
- API-integrasjon
- Tilgangslogger
- SAML SSO-kompatibilitet
- LDAP/AD-støtte
- Videotrening osv.
I tillegg får du dedikert støtte for feilsøking, installasjon og integrasjon.
En egenvert-lisens tillater fem separate installasjoner, noe som er nyttig hvis du har flere kontorer under samme morselskap.
Hvis du er interessert, anbefales det å lese en artikkel om Passwork for å få et innblikk i brukergrensesnittet, hvordan du oppretter hvelv, deling, med mer.
1Password
1Password er en velkjent premium passordbehandler med anerkjente kunder, inkludert IBM, Slack, Shopify og GitLab.
Styrken til 1Password, i tillegg til robust sikkerhet, er tilgjengeligheten på tvers av plattformer med apper for Windows, Mac, iOS, Android og Linux. Du kan også bruke den som en nettapplikasjon eller via kommandolinjen.
Funksjoner:
- AES-256-bits kryptering
- Tilgangskontroll
- Varsling om datainnbrudd
- Helsesjekk av hvelv
- Bruksovervåking
- Enkel pålogging (betaversjon)
- Ubegrenset antall delte hvelv
- To-faktor autentisering
- Duo-kompatibilitet
- AD-støtte, etc.
1Password gir også fem familiekontoer til hvert teammedlem. Per i dag er 1Password kun skybasert, og det er ingen mulighet for selvhosting.
Du kan utforske mye med den 14-dagers gratis prøveperioden.
Keeper Security
Keeper tilbyr en passordbehandler for bedrifter som hver ansatt kan bruke på et ubegrenset antall enheter for å sikre en 360-graders sikkerhet.
Planene er også svært økonomiske i forhold til bransjen.
Funksjoner:
- AES-256-bits kryptering
- Rollebaserte tillatelser
- To-faktor autentisering
- SAML og SCIM-støtte
- Sikkerhetsrevisjon av hvelv
- AD/LDAP-kompatibilitet
- API-integrasjon
- Aktivitetsrapporter etc.
I likhet med 1Password tilbyr Keeper en gratis familiekonto for hele teamet. Keeper er kun skybasert, uten mulighet for lokale installasjoner.
Keeper er tilgjengelig for Windows, Mac, Linux, Android og iOS. Keeper har også nyttige tillegg som BreachWatch (varsel om datainnbrudd), sikker skylagring, Keeper Chat (kryptert bedriftskommunikasjon), etc.
Du kan prøve Keeper Password Manager med en 14-dagers gratis prøveperiode for å se om det passer for dine behov.
Bitwarden
Bitwarden kan gjerne kalles folkets favoritt blant passordbehandlere. Som en personlig bruker kan jeg bekrefte dens gode funksjoner og solide drift.
Det er et åpen kildekode-alternativ som du også kan hoste selv (Enterprise-planer) for fullstendig sikkerhet. Du får banebrytende funksjoner til en svært rimelig pris.
Funksjoner:
- AES 256-bit kryptering
- Ubegrenset enhetssynkronisering
- API-integrasjon
- Revisjonslogger
- SCIM-støtte
- Enkel pålogging
- Tilgangskontroll
- Avansert 2FA
- Krypterte vedlegg osv.
Bitwarden tilbyr gratis familiekontoer (Enterprise-plan) til ansatte.
Bitwarden har et godt utvalg av native applikasjoner for store plattformer, som Windows, macOS, Linux, Android, iOS, etc. Du kan også bruke kommandolinjegrensesnittet eller nettapplikasjonen.
Du kan prøve Bitwarden med en 7-dagers gratis prøveperiode.
Konklusjon
Å bytte til passordadministrator kan virke som et stort skritt for noen, men du vil oppdage at det er verdt det like etter at du har tatt det i bruk. De fleste bedriftsplaner har også prøveperioder, slik at du kan evaluere effekten på arbeidsmiljøet.
Alternativene er ikke begrenset til disse. Vi har også en omfattende liste over passordadministratorer for team, som du kan bruke for å velge den som passer best for deg.