iLock fotograferer inntrengere som prøver å få tilgang til Android-telefonen din

Et bilde sier mer enn tusen ord, og selv om det sannsynligvis har blitt gammelt og mer slitt hver gang du har lest det, er det fortsatt sant. For å være helt ærlig, hvis det er et bilde av en solnedgang eller et annet landskap er det verdt tusen ord, men hvis det er et bilde av noen som er tatt på fersk gjerning for tyveri, er det verdt mer enn tusen ord og i det minste triumferende glise. iLock – Anti-theft Lockscreen er en Android-app som legger til sin egen PIN-lås på skjermen din, og hvis noen taster den inn feil, tar den et bilde fra frontkameraet. Appen lar deg også legge inn et kodeord som, når det sendes til enheten over SMS, kan aktivere appen samt gi deg enhetens nåværende plassering.

  Slik ser du Windows 10 Sticky Notes på nettet og Android

Appen har fem enkle trinn som du må fullføre for å sette opp appen. Du må først sørge for at låseskjermen er satt til sveipe- eller skyvelås og geosporing er aktivert. Velg en alarm og konfigurer PIN-koden og kodeordet. Sørg for at du aktiverer USB-alarmen, GPS-lokalisatoren og SMS-alarmalternativene nederst på samme skjermbilde.

Neste gang du låser opp skjermen, må du angi PIN-koden du konfigurerte. Det er ingen alternativer for gjenoppretting av PIN-kode, så pass på at du ikke glemmer PIN-koden. Hvis PIN-koden er angitt feil, blir et bilde tatt, og den eneste indikasjonen på det er et varsel som viser at enheten er satt til å vibrere. Det kan eller ikke kan varsle en potensiell tyv om tilstedeværelsen av en anti-tyveri-app installert på telefonen.

  B1 gratis arkiveringsverktøy for Android tilbyr enkel mobilarkivadministrasjon

Når det gjelder kodeordet du har satt opp, kan du bruke det til å aktivere en alarm på enheten ved å sende det til enheten din via SMS. Likeledes hvis du sender GPS [Codeword] appen sender enhetens plassering til nummeret meldingen kom fra.

Nå er spørsmålet, hvor sikker løsning er dette? Vi vil si at det er veldig veldig grunnleggende når det gjelder enhetssikkerhet, og du kan ikke stole for mye på det. SMS-funksjonaliteten er ikke så god fordi en tyv kan fjerne SIM-kortet, men kan koble enheten til et WiFi-nettverk for å komme inn. For det andre kan du ganske mye koble enheten til en datamaskin og få tilgang til hver fil i den. Navnet, iLock, virker som det er inspirert av iPhone og Apples navnekonvensjon, så jeg vil foreslå at appen tar et nytt hint fra iPhone og forhindrer tilgang til en enhet og dens filer med mindre skjermen er låst opp.

  Tilpassbar kontekstbasert vekkerklokkeapp for Android

Installer iLock fra Google Play Store