Slik endrer du navnet ditt på påloggingsskjermen til Windows 10

Hver gang du logger på Windows 10, vises det fulle navnet ditt over passordoppføringen. Du kan endre visningsnavnet ditt – for- og etternavnet ditt – slik at de vises annerledes på påloggingsskjermen og i Innstillinger-appen.

Enten du bruker en lokal konto eller en Microsoft-konto, er det enkelt å endre visningsnavnet knyttet til den med noen få enkle trinn.

Endre visningsnavnet ditt for en Microsoft-konto

For å endre visningsnavnet på påloggingsskjermen for de med en Microsoft-konto, må du åpne kontoinnstillingene dine på Microsoft-nettstedet og gjøre endringene der. Slik gjør du det.

Åpne Innstillinger-appen ved å trykke på Windows-tasten + I og klikk på «Kontoer.»

  Hvordan fikse Spotify som ikke åpner på Windows 10 og Mac

Åpne Innstillinger-appen og klikk på

Under bildet og visningsnavnet ditt klikker du på «Administrer min Microsoft-konto» for å åpne siden med kontopreferanser i en nettleser.

Klikk på under bildet ditt

Etter at nettleseren har åpnet og siden lastet, klikker du på rullegardinmenyen «Flere handlinger» og klikker deretter på «Rediger profil» fra alternativene nedenfor.

Klikk

Klikk «Rediger navn» under navnet ditt.

Klikk

I feltene som er oppgitt, skriv inn for- og etternavn, skriv inn CAPTCHA-utfordringen, og klikk deretter «Lagre» for å oppdatere navnet ditt.

Skriv inn ditt nye navn (for- og etternavn), etterfulgt av CAPTCHA-utfordringen.  Klikk

Når Microsoft-profilsiden din lastes inn på nytt, denne gangen, oppdateres den med navnet du skrev inn på forrige skjerm.

Når du endrer Microsoft-kontonavnet ditt, endres det på alle enheter du logger på med denne kontoen.

  Hva er snarveien Opprett ny mappe i Windows 10

For at det nye navnet ditt skal vises på Windows 10-påloggingsskjermen, må du logge av kontoen din. Så hvis du har noe ulagret arbeid eller applikasjoner åpne, lagre fremdriften din før du logger av.

Endre visningsnavnet ditt for en lokal konto

En lokal konto er en barebones-tilnærming for å bruke Windows. Lokale kontoer har ikke de ekstra funksjonene – synkronisering av filer, innstillinger, nettleserhistorikk osv. på tvers av flere enheter – men du trenger ikke å bruke en e-postadresse for å bruke operativsystemet.

Fra den lokale kontoen du vil endre visningsnavnet for, start kontrollpanelet. Du kan gjøre dette ved å klikke på Start-knappen eller trykke på Windows-tasten, skrive «Kontrollpanel» i søkeboksen i Start-menyen, og deretter klikke på Kontrollpanel-appen.

  3 ting du kan gjøre med Cortana i Windows 10

Deretter klikker du på «Brukerkontoer.»

Klikk på

Klikk «Brukerkontoer» en gang til.

Klikk på

Velg nå «Endre kontonavnet ditt» for å endre visningsnavnet ditt.

Klikk på

Merk: Hvis en organisasjon administrerer datamaskinen din eller du ikke har administratorrettigheter, vil du ikke kunne endre navnet på kontoen din.

Skriv inn det nye visningsnavnet i tekstfeltet og klikk deretter på «Endre navn»-knappen for å lagre endringene.

Skriv inn et nytt navn og klikk

Det er det. Du kan nå lukke kontrollpanelvinduet. Navneendringen trer ikke i kraft før du logger av kontoen. Så hvis du har noe ulagret arbeid åpent, sørg for at du lagrer før du logger av kontoen.