iOS 7.1 tilgjengelig for nedlasting; Her er hva som er nytt

Ventetiden er endelig over, da den siste iOS-iterasjonen, iOS 7.1, ble utgitt for allmennheten for en stund tilbake. Oppdateringen, til tross for at den er inkrementell, gir en rekke nye funksjoner og feilrettinger, inkludert den helt nye CarPlay som Apple viste frem for en stund tilbake, forbedringer til TouchID, Siri, iTunes Radio, kalendere og en rekke andre ting. Vi skal ta en titt på hva som er spesielt nytt etter pausen.

Nye funksjoner i iOS 7.1

CarPlay

CarPlay er høydepunktet i den nye oppdateringen, så mye at den får den største blokkeringen selv på den offisielle iOS 7.1 Update-siden fra Apple. Tidligere kjent som iOS in the Car, lar den nye funksjonen deg koble telefonen trådløst til bilens underholdningssystem og kontrollere flere funksjoner ved hjelp av Siri på en enklere måte, inkludert å diktere meldinger, ringe/svare på telefonsamtaler, kontrollere musikkavspilling og mer. CarPlay kommer som standard i de nyere modellene fra Ferrari, Mercedes-Benz og Volvo, mens slike som Ford og BMW vil hoppe på vognen i nær fremtid.

Siri

Apples personlige favorittassistent får nå bedre, naturlig klingende stemmer for flere språk, inkludert britisk engelsk, japansk, kinesisk og australsk engelsk. Den kommer også til å være mer responsiv via en ny push-to-talk-liknende modus, der du kan trykke og holde inne Hjem-knappen så lenge du vil, og Siri vil fortsette å lytte, og effektivt ignorere pauser i samtalen.

  vHome legger til en mer nøyaktig virtuell hjemmeknapp til iOS [Jailbreak]

iTunes Radio

iTunes Radio er kanskje ikke så populær som Apple hadde håpet, men den får fortsatt noen kule tillegg. Det er enklere nå å lage stasjoner for favorittartistene og sangene dine takket være tillegget av et søkefelt rett over Utvalgte stasjoner. Det er enklere å kjøpe album fra Spilles nå-skjermen, og du kan endelig abonnere på iTunes Match ved å bruke iDevice i stedet for å kreve iTunes på en Mac eller PC.

Kalender

Kalenderappen drar nytte av automatisk tillegg av lokale helligdager for en rekke land. Du kan nå også aktivere en liste over kommende arrangementer i månedsvisningen.

Kamera

Denne er kun spesifikk for iPhone 5s. Apple har introdusert en ny innstilling for HDR der kameraet automatisk oppdager om HDR er nødvendig for scenen som tas, og aktiverer innstillingen automatisk. Si farvel til de mørke solnedgangene!

Et annet tillegg, selv om det ikke er strengt kamerarelatert, er muligheten til å laste opp alle bilder i en serie. Nå, når du kobler telefonen til datamaskinen, kan du importere alle bildene i en serie i stedet for de få utvalgte som tidligere var tilgjengelige.

Diverse (inkludert feilrettinger)

Det er også en rekke mindre tillegg, i henhold til den offisielle endringsloggen

Støtte for iCloud nøkkelring i flere land
FaceTime-anropsvarsler slettes automatisk når du svarer på et anrop på en annen enhet
Retter en feil som av og til kan føre til at startskjermen krasjer
Forbedrer Touch ID fingeravtrykkgjenkjenning
Forbedret ytelse for iPhone 4
Retter visning av Mail ulest merke for tall over 10 000
Fortsatt forbedring av brukergrensesnittet

  Hvordan la en kontakt omgå iOS 'Ikke forstyrr-modus

Vær oppmerksom på at det er en rekke tilgjengelighetsforbedringer også, men vi vil snakke om dem i de visuelle overhalingene nedenfor, da det bare virker passende.

Visuelle (grensesnitt) endringer i iOS 7.1

Strøm av-glidebryter

Skyveknappen er ikke lenger inne i et stort rødt rektangel; i stedet får du en hvit, avlang skyveknapp med en diskret avbryt-knapp nederst på skjermen. Animasjonshastigheten har også blitt noe redusert for en bedre totaleffekt.

Telefonsvar og avslå

Borte er de rektangulære knappene her også. Nå får du sirkulære Godta- og Avslå-knapper, med flytende sirkler på toppen for Påminn meg senere og Avvis med melding. En subtil visuell endring for en enda mer konsistent brukeropplevelse.

Oppringer

I tråd med telefonappen-endringen nevnt ovenfor, er det store grønne rektangelet for å ringe også borte – du får nå en sirkulær telefonikonknapp i midten. På samme måte er det borte å legge til nye kontakter når du taster inn et nummer; i stedet vises et +-tegn ved siden av tallet, og trykker på som vil utføre den nevnte funksjonen. Det ser ut til at Apple er mer fokusert på å holde ting visuelle og generelt gjøre unna tekst.

Musikk

Nok en diskret endring. I Musikk-appen er Repeat- og Shuffle-knappene mer fremtredende og har en rosa bakgrunn nå i motsetning til de gjennomsiktige i iOS 7.

Tastatur

På standard iOS-tastaturet er Shift- og Delete/Backspace-tastene nå mer fremtredende, med en litt dristigere bakgrunn sammenlignet med resten av tastaturet. Resultatet? De skiller seg ut.

  Hvorfor lukkes apper plutselig på iOS 15

Bevegelse (parallakse)

Parallakseeffekten for bakgrunner/tapeter forårsaket mye kontrovers med iOS 7. Selv om det var mulig å redusere bevegelse i tilgjengelighetsinnstillinger, er det nå lettere å få tilgang til. Du får muligheten til å slå bevegelse av eller på når du setter et nytt bakgrunnsbilde, i stedet for å måtte rote gjennom en mengde innstillinger for å oppnå det nevnte resultatet.

tilgjengelighet

Det har vært en rekke tillegg til tilgjengelighetsinnstillinger, bortsett fra den reduserte bevegelsen som vi nettopp nevnte tidligere. Horisonten for innstillingen Fet skrift er utvidet, slik at den nå også gjelder for tastatur, kalkulator og ikonetiketter. Deretter har en ny kontrastinnstilling blitt lagt til som lar brukeren aktivere knappeformer, gjøre appfargene mørkere (inkludert dokkebakgrunn) redusere gjennomsiktighet og hvitpunkt. Til slutt gjelder bevegelsesreduksjon også for Weather, Messages og App Switcher-brukergrensesnittene.

Det oppsummerer stort sett alle de store endringene som iOS 7.1 bringer til din kompatible iPhone, iPod touch eller iPad. Selv om endringsloggen er liten, er virkningen betydelig enorm, og det er akkurat det Apple håpet på med denne utgivelsen.

Et advarselsord for Jailbreak-brukere

Hvis du er en jailbreak-bruker, er ikke denne oppdateringen for deg. Apple har stengt de kritiske kjerneutnyttelsene som ble brukt av evas1on7, og derfor, hvis du oppdaterer, kan du miste jailbreaket på ubestemt tid. Det beste alternativet ditt akkurat nå er å oppdatere til iOS 7.0.6 (og snart, før Apple lukker firmwaresigneringsvinduet på den), siden det gir en oppdatering til en viktig sikkerhetsfeil som du vil være takknemlig for å ha, og vent på det ut til jailbreak-miljøet sier noe annet. Du har blitt advart!