tipsbilk.net

Kan AOAs Blink Land Game hjelpe med å beskytte øynene dine mot digital øyebelastning?

Mange bruker mye tid på digitale skjermer, enten det er å jobbe med en 9-til-5 datamaskinbasert jobb, rulle sosiale medier eller spill. Takket være regelmessig utvidet skjermbruk, er digital øyeanstrengelse – også kjent som datasynssyndrom (CVS) – noe mange står i fare for.

For å hjelpe har The American Optometric Association (AOA) utviklet Blink Land – et mobilspill som hjelper deg å lære om, forebygge og vite hvordan du kan lindre belastningen på øynene. Her ser vi på hva digital øyeanstrengelse er, diskuterer årsakene og behandlingen, og forklarer hvordan du spiller Blink Land for å beskytte øynene dine.

Vanlige årsaker til digital øyebelastning

Digital øyebelastning – noen ganger kjent som datasynssyndrom (CVS) – er en vanlig tilstand som er forårsaket av langvarig bruk av skjermen. Digital øyebelastning er preget av en gruppe ubehagelige symptomer som først og fremst påvirker øynene og synet.

Hvis du lurer på hvordan belastningen på øynene føles, kan symptomene inkludere trøtte, kløende, såre eller brennende øyne, tåkesyn, hodepine, svimmelhet, tørre øyne og smerter i nakke, rygg eller skulder.

Årsaker til belastning på øynene kan omfatte:

 • Langvarig bruk av skjerm. Utvidet bruk av digital skjerm krever en konsekvent innsats for øynene våre for å fokusere, og bruker spesifikke muskler i øyet. Ved langvarig bruk av skjerm kan disse musklene bli trette, og det er derfor det er vanlig å bli anstrengt for øynene ved å jobbe lange timer på en datamaskin.
 • Dårlig belysning. Å anstrenge seg for å se i svak belysning (eller å bli utsatt for gjenskinn) kan skape visuelt ubehag og få øynene til å jobbe hardere enn nødvendig.
 • Stress og tretthet. Vi vet alle hvor svekkende å oppleve stress kan være på kroppen – og anspente muskler rundt øynene på grunn av overforbruk av skjermen kan bidra til belastning på øynene.
 • Tørre miljøer. Hvis du jobber på et kontor med klimaanlegg, kan den doble effekten av å ha et tørt miljø og å blinke sjelden når du fokuserer på skjermen føre til irriterte og anstrengte øyne.
 • Feil holdning. Både dårlig holdning og feil skjermplassering kan tvinge nakken og øynene til ubehagelige, anstrengte stillinger.
  Hva betyr Amazons "Project Zero" anti-forfalskningsplan for deg?

Hvis du regelmessig bruker skjermer – enten det er på jobb eller lek – er det en god idé å være proaktiv for å forhindre digital øyeanstrengelse. Hvis du opplever belastningssymptomer eller bare ønsker å lære mer, kan det hjelpe å spille Blink Land.

Blink Land er et mobilspill laget av American Optometric Association (AOA)— den ledende organisasjonen for leger i optometri (OD), optometriske fagfolk og optometristudenter (i utgangspunktet alle de beste fagpersonene som ivaretar øye- og synshelse).

Blink Land ble utviklet for å hjelpe spillere å lære hvordan de kan innlemme øyevennlige skjermvaner for å forhindre og lindre digital øyebelastning. Blink Land eksisterer for å hjelpe deg med å forstå sammenhengen mellom øyehelse og dine favorittskjermvaner – som du kan oppnå ved å spille minispillene og finne trivia og øyehelse underveis.

Last ned: Blink Land for Android | iOS (Gratis)

Blink Land følger et veldig enkelt premiss: bare kast terningen for å flytte karakteren din rundt på brettet. Du kan lande på et action-, trivia- eller morsomme faktarom – som alle krever innspill fra deg for å fortsette. Målet med Blink Land er å samle så mange poeng du kan ved å svare riktig på spørsmål og fullføre minispill (mens du får øyevennlige skjermvaner underveis).

Slik spiller du Blink Land for å hjelpe til med å lindre belastningen på øynene:

  Ser du etter telnet på RHEL 8? Prøv nc
 • Start spillet. Når du har lastet ned Blink Land til enheten din, åpner du spillet og trykker på Spill for å komme i gang. Følg instruksjonene på skjermen for å tilpasse karakteren din, og trykk på Play-knappen for å starte spillet.
 • Kast terningen. Trykk på Terningkast for å riste terningen, og trykk deretter på skjermen igjen for å kaste et tall. Karakteren din vil flytte passende antall mellomrom i henhold til tallet du kastet.
 • Spill minispill. Følg instruksjonene på skjermen for å lese fakta, svare på trivia, eller spille minispillene for å hjelpe deg med å lære mer om digital øyeanstrengelse.
 • Hvis du trenger å justere innstillingene, trykker du på tannhjulikonet øverst til høyre på skjermen. Du kan aktivere ulike fargetilgjengelighetsmoduser her, samt justere lyd- og musikknivåene.

  Hovedformålet med Blink Land er å hjelpe enkeltpersoner som deg å lære om årsaker, symptomer og behandlingsalternativer for digital øyebelastning. Du kan også lære teknikker for å bekjempe digital belastning på øynene og lindre belastningssymptomer mens du spiller spillet. Det er en morsom måte å fange opp fakta uten å føle at du må studere (eller bli irettesatt) for å bruke tid på en skjerm.

  Hvis du er ute etter en spillfiks og ønsker å lære hvordan du kan forhindre digital øyebelastning på andre områder av livet ditt (skjerm), så er Blink Land et godt verktøy å bruke. For noen mennesker vil dette velutviklede pedagogiske spillet bidra til å redusere digital øyebelastning. For andre kan det være lurt å ta flere skritt for å beskytte øynene dine mot langvarig skjermeksponering.

  Slik forhindrer du digital øyebelastning og beskytter øynene dine

  Å oppleve belastningssymptomer kan være smertefullt og ødeleggende og kan til og med hindre deg i å fullføre dine daglige oppgaver. Bortsett fra å finne fakta, råd og teknikker fra Blink Land om hvordan du unngår belastning på øynene forårsaket av skjermer, kan du prøve disse tipsene for digital belastningsavlastning:

    Microsofts AI Copilot til Microsoft 365-apper og Win 11 standardapper
 • Plasser skjermen riktig. Ifølge AOAs guide til datasynssyndrom, bør den optimale avstanden for å plassere dataskjermen være mellom 20 og 28 tommer fra øynene og i en vinkel på 15 til 20 grader under øyehøyde. Hvis problemet med skjermtid er knyttet til smarttelefonen din, kan du justere skjermposisjonen eller aktivere skjermavstand på iPhone eller iPad for å redusere belastningen på øynene.
 • Planlegg skjermpauser. Å bruke en Pomodoro timer-app eller ganske enkelt planlegge skjermpauser gjennom arbeidsdagen (eller spilldagen) er en effektiv måte å beskytte og hvile øynene på.
 • Aktiver nattlysmodus. De fleste enheter har nå funksjoner som reduserer utslipp av blått lys for å gi øynene en enklere tid. Du kan for eksempel aktivere nattlys på Windows eller bruke Night Shift på iPhone for å bruke mykere lys på favorittskjermene dine.
 • Tren øyeøvelser. Blink Land introduserer ulike øyeøvelser du kan trene for å forhindre belastning på øynene. Du kan også prøve å rulle med øynene eller fokusere på et objekt 20 fot unna i 20 sekunder hvert 20. minutt (aka 20-20-20-regelen).
 • Spill Blink Land. Ettersom spillet ble designet for å hjelpe deg med å utvikle øyevennlige vaner, kan det å spille Blink Land bidra til å beskytte øynene dine mot digital øyeanstrengelse.
 • Det er også en god idé å drikke mye vann når du bruker skjermer, da dehydrering kan forårsake tørre og irriterte øyne. Hvis du sitter ved et skrivebord over lengre tid, prøv å reise deg og strekke deg regelmessig, og gi både øynene og kroppen en sårt tiltrengt pause.

  Å spille Blink Land kan hjelpe deg med å lære å bekjempe og til og med forhindre symptomene på anstrengte øyne. Husk å ta regelmessige pauser fra skjermen(e), hold deg hydrert, og husk å blunke! Hvis du opplever vedvarende belastningssymptomer og de ovennevnte egenomsorgstipsene ikke hjelper til med å lette problemet, se en øyespesialist eller lege for ytterligere hjelp.

  x