Slik setter du opp og bruker låst mappe i Google Foto på iPhone

Google Photos» Locked Folder-funksjon har vært tilgjengelig på Android i det som virker som en evighet, og mens selskapet hadde sagt at den vil rulle den ut til iPhones i 2022, er det først nå at funksjonen begynner å rulle ut på iOS-enheter. Så hvis du har lurt på hvordan du kan sikre at dine personlige bilder ikke er synlige for andre enn deg, her er hvordan du setter opp og bruker Låst mappe i Google Foto på iPhone.

Merk: Google har begynt å rulle ut Låst mappe til alle iPhone-brukere, men det kan ta litt tid før funksjonen er tilgjengelig på iPhone.

Sett opp Google Fotos låst mappe

For å sette opp låst mappe på iPhone, følg bare trinnene nedenfor:

  • Åpne Google Foto på iPhone og trykk på «Bibliotek» i den nederste navigasjonslinjen. Her trykker du på «Verktøy»
  Fiks Telefon ikke tillatt MM6-feil

  • Trykk på «Låst mappe» og trykk deretter på «Sett opp en låst mappe»

  • Tillat at Google Photos bruker Face ID (eller Touch ID), og velg deretter om du vil sikkerhetskopiere bilder i den låste mappen eller ikke.

Merk: Bilder i låst mappe er kryptert når de sikkerhetskopieres. Hvis du aktiverer sikkerhetskopiering, vil du kunne få tilgang til disse bildene på andre enheter. Men hvis du velger å ikke sikkerhetskopiere disse bildene, vil de bare være tilgjengelige på din iPhone.

Det er det, du har satt opp en låst mappe i Google Foto. La oss nå se hvordan du kan legge til bilder i den låste mappen din, og fjerne dem om nødvendig.

  Slik beskytter du smarthjemmet ditt mot angrep

Legg til bilder i låst mappe

Åpne din Låste mappe (Bibliotek -> Verktøy -> Låst mappe) og følg deretter trinnene nedenfor.

  • Hvis du ikke har lagt til noen bilder ennå, vil du se en stor «Flytt elementer»-knapp inne i den låste mappen. Bare trykk på den.

  • Velg nå bildene du vil skjule og trykk på «Flytt».

  • Trykk på «Flytt» igjen i bekreftelsesdialogboksen som vises. Når bildene er skjult, vil Google Photos gi deg en bekreftelsespop-up; alt du trenger å gjøre er å trykke på «Ferdig»

Alternativt kan du bruke følgende trinn for å legge til bilder i den skjulte mappen i Google Foto.

  • Åpne bildet du vil skjule, og sveip opp for å se delingsalternativer. Trykk her på «Flytt til låst mappe»
  Administrer dine møter med online avtaleprogramvare [11 Calendly Alternatives]

  • Bekreft intensjonen din i popup-vinduene som vises, og det er det. Bildet flyttes til den låste Google Foto-mappen din.

Fjern bilder fra låst mappe

Uansett hva grunnen kan være, hvis du vil fjerne noen bilder fra den låste mappen i Google Foto, åpner du bare Låst mappe (Bibliotek -> Verktøy -> Låst mappe), og følger trinnene nedenfor:

  • Velg bildene du vil «vise», og trykk deretter på «Flytt». Bekreft intensjonen din i dialogboksen som vises, og det er det.