Koble fra søk for Android gjør Google-søkene dine private

Hvis du snakker med folk om NSAs PRISM-program, vil de fleste virke uinteresserte, sannsynligvis fordi de ikke klarer å innse hvor mye av dataene deres som overvåkes. Skjønt, hvis du er som meg, må alt bulderet som programmets utflukt forårsaket ha skremt deg. Tross alt antas det å samle inn og analysere data fra stort sett alle teknologigiganter (Google, Facebook og lignende), og kan være å lytte til telefonsamtalene dine, overvåke e-postene dine eller sjekke inn på skystasjonene dine. I oktober i fjor lanserte folkene bak Disconnect – en Chrome- og Firefox-utvidelse som blokkerer online datasporing – et annet verktøy for de samme nettleserne for å beskytte personvernet ditt mens du bruker søkemotorer. Deres nyeste løsning, kalt Disconnect Search, har kommet til Android med mål om å gi et tryggere søkemiljø på mobilenheten din ved å maskere IP-adressen din.

Disconnect har robust funksjonalitet under panseret for å holde deg trygg på nettet. Det påvirker imidlertid ikke andre nettlesere. Appen har sitt eget søkegrensesnitt. Hver gang du utfører et søk via en av de store søkemotorene som Google, Bing, Yahoo, Blekko eller DuckDuckGo fra Disconnect Search-grensesnittet, forhindrer det automatisk sporing av informasjonskapsler og andre skript fra å søle på din personlige informasjon.

Grensesnittet er så bare-bones som de kommer. Det er ingenting annet enn et søkefelt i midten av skjermen, ved å trykke på som lar deg skrive inn søket ditt.

Du kan selvfølgelig velge søkemotoren du vil bruke for søket ditt. For å gjøre det, trykk på gjeldende søkemotornavn rett under søkefeltet på resultatsiden og velg din foretrukne søkemotor fra menyen som følger.

En annen praktisk funksjon ombord er en søkewidget, som lar deg utføre private søk fra hjemmet og låseskjermen. Selvfølgelig må du legge til widgeten manuelt i et av disse områdene først. Gitt appens enkle natur, er det sannsynlig at flere brukere vil bruke widgeten og ikke selve appens grensesnitt.

Disconnect Search er for øyeblikket gratis å bruke for alle frem til slutten av denne måneden, men fra og med mars må du betale et månedlig eller årlig abonnement for å fortsette å bruke tjenesten. Trykk på lenken nedenfor for å laste den ned nå og prøv den gratis på enheten din.

Installer Koble fra søk fra Play Store