tipsbilk.net

Komfortabel, men mangler balansert lyd

Viktige takeaways

  • Razer Moray IEM-er tilbyr komfort hele dagen og en sikker passform, men lydkvaliteten er skuffende.
  • Det gjørmete lydbildet og mangelen på tilpasning begrenser musikklytteopplevelsen.
  • Til $130 er det bedre alternativer tilgjengelig når det gjelder lydkvalitet og støyisolering.

Razer er kjent for sine spill- og datamaskinperiferiutstyr, som tastaturer, mus og hodetelefoner – men nå har de også dyppet tærne i IEM-markedet (in-ear monitor) med Razer Moray. Dessverre er lydkvaliteten bare ikke der, selv om de er et par komfortable IEM-er for bruk hele dagen.

Razer Moray

Razers kablede in-ear-skjermer (IEM) er designet for streaming og spill. Med doble hybrid-drivere og THX-sertifisering, vil du bli tilgitt for å forvente mer av disse øreproppene enn Razer tilbyr.

Merke Razer

Batterilevetid N/A

Driverhybrid (dynamisk + balansert anker)

Mikrofoner Ingen

Bluetooth-nr

Ytterligere tips Ja

IP-vurdering Ingen

Fordeler

  • Lett
  • Komfortabel og stabil passform i øret

Ulemper

  • Ingen mikrofon
  • Under gjennomsnittlig passiv støydemping/isolering
  • Overveldende lydkvalitet

Komfort hele dagen

Georgie Peru / MakeUseOf

Razer kaller Moray en «ergonomisk in-ear-monitor for strømming hele dagen». Og egentlig er det ingen tvil om at disse IEM-ene er utrolig komfortable. Razer Moray kommer ikke bare med en nyttig, myk bæreveske, men det er også inkludert tre ørepropper av silikon og minneskum, som varierer i størrelse.

IEM-er er designet for å passe sikkert i ørene dine; de skal ikke sprette ut eller falle ut selv om du beveger deg rundt. Razer Moray IEM-ene gir en tettsittende passform takket være den hensynsfulle designen som passer inn i og rundt konturene til et gjennomsnittlig øre.

  Slik gjør du Mac-tastaturets utmatingstast nyttig igjen

Georgie Peru / MakeUseOf

Mange IEM-er har en tendens til å være kablet for å oppnå høyere troskap, og Razer Moray er ikke annerledes. Ledningen er også nøye utformet for å sikre en komfortabel passform og kommer med et silikonkabelbånd for å håndtere kabelen når den ikke er i bruk.

Hvis du vil høre på musikk eller spill hele dagen, vil disse IEM-ene ikke forårsake problemer i komfortavdelingen. Faktisk er de sannsynligvis det nærmeste du kommer spesialstøpte ørepropper uten ekstra kostnad. Razer Moray er også en perfekt reisefølge, takket være den medfølgende reisevesken og karabinkroken.

gjørmete lydresultater

Problemene oppstår imidlertid når det kommer til lydkvalitet. Razer Moray IEM-ene har et noe gjørmete lydbilde. Audiofile ville absolutt ikke oppsøkt disse for å tilby rik, balansert lyd. Problemet her er at disse øreproppene prioriterer visse frekvenser, noe som gjør dem bedre egnet for spesifikke bruksområder som streaming, der stemmeklarhet er avgjørende.

Razer hadde som mål å øke stemmeintensiteten og detaljene ved å bruke et oppsett med to drivere: en for bass og mellomtoner, og en annen for diskant. Selv om dette gir forbedret stemmeklarhet under streaming og spill, endrer det musikklytteopplevelsen, noe som resulterer i en gjørmete lyd som mangler skarp og balansert EQ.

De høye frekvensene virker nesten glemt, og forårsaker et merkbart fall i diskant.

Det passive lydbildet er også begrenset på grunn av den lukkede baksiden. Denne designen begrenser lyden i hodet i stedet for å skape et mer ekspansivt lydbilde. Så hvis du hører på musikk eller spiller et oppslukende spill, vil du bare ikke få den samme opplevelsen som du ville fått med mange andre par ørepropper eller hodetelefoner med åpen rygg.

  9 Google Maps-alternativer å bruke i 2022

Til tross for inkluderingen av minneskumspisser som burde gi bedre isolasjon, er Razer Morays lydkvalitet bare ikke der. Mens bassen sannsynligvis er det eneste som går for disse IEM-ene lydmessig, er den klare mangelen på lydfinesser bare for åpenbar til å ignorere.

For brukere som liker tilpassbar lyd, er jeg redd du også vil bli skuffet. Mangelen på tilpasning rundt lydprofiler er ekstremt restriktiv. Det er ingen finjustering på gang her, noe som resulterer i en enda mer matt lydopplevelse som du ikke forventer av IEM-er, spesielt ikke de som er designet av et selskap som Razer.

Hva er de gode for? Ikke mye

Georgie Peru / MakeUseOf

Razer Moray IEM-ene er virkelig frustrerende; Razer kunne ha gjort noe veldig bra her, men det er vanskelig å si at disse er i nærheten av verdt $130 prislappen. Riktignok tilbyr disse IEM-ene ubestridelig komfort; du kan enkelt bruke dem hele dagen, og bruke dem mens du sitter, løper eller noe i mellom. Men det de ikke tilbyr er grei lydkvalitet eller støyisolering, som til syvende og sist er det du vil ha i et par ørepropper eller hodetelefoner.

Så mange andre alternativer er tilgjengelige – selv fra Razer, som Razer Hammerhead Pro HyperSpeed ​​True Wireless-øreplugger. Andre steder vil enda billigere umerkede tilbud du kan hente på Amazon sannsynligvis komme bedre enn Razer Moray, og du trenger ikke å punge ut over $100 for gleden.

  Et dypdykk i WSL2-funksjoner

Hvis du liker å høre på musikk, se filmer eller føle deg fordypet mens du spiller, er det mange andre IEM-er og ørepropper som vil passe dine behov. Sier det imidlertid, hvis du kan ta tak i Razer Moray som tilbys og du bruker mye tid på å reise, kan du kanskje finne dem som en nyttig følgesvenn.

All komfort, ingen substans

Til tross for at den tilbyr et veldig fint design, nyttig tilbehør og er et av de mest komfortable parene med IEM-er, mangler Razer Moray for mange andre områder som gjør dem vanskelige å anbefale til $130.

Det er vanskelig å se hvorfor noen ville velge Razer Moray fremfor noe annet som tilbyr bedre lyd, lydisolasjon og til en billigere pris, til fordel for disse. Og det er så synd med tanke på at de fleste andre perifere enheter Razer tilbyr er så jævla bra.

Hvis du er en hyppig reisende, vil Razer Moray sannsynligvis være en god investering hvis du kan få dem på salg. De er lette, godt laget og ser utrolig stilige ut. Men hodetelefoner skal først og fremst tilby lyd du kan rope om, og det finner du bare ikke her.

Razer Moray

Razers kablede in-ear-skjermer (IEM) er designet for streaming og spill. Med doble hybrid-drivere og THX-sertifisering, vil du bli tilgitt for å forvente mer av disse øreproppene enn Razer tilbyr.

x