Lag og rediger enkelt ikoner på Windows med Junior Icon Editor

Du trenger ikke å åpne Photoshop hver gang du vil lage et ikon eller oppdatere et av dine eksisterende med et personlig preg. Ikonredigeringsverktøy har eksistert på Windows ganske lenge nå, og her på wdzwdz har vi dekket en hel håndfull av dem fra tid til annen, noen tilbyr rike grensesnitt mens andre har massevis av funksjoner. Verktøyet vi har til disposisjon i dag heter Junior Icon Editor, og det er ganske morsomt å bruke, slik at du umiddelbart kan lage ikoner, enten fra eksisterende bilder eller fra bunnen av.

  Slik kjører du PowerShell-kommandoer på et eksternt Windows 10-system

Verktøyet har flere nyttige funksjoner for å hjelpe deg, og støtter oppretting og redigering av ikoner for flere plattformer, inkludert Windows, Linux, iOS, Android og WP7. Du kan importere bilder og bygge nye ikoner ut av dem, eksportere utdataene til ICO-, PNG-, XPM-, XBM- og ICPR-formatene.

Når du velger å lage et nytt ikon fra bunnen av, lar Junior deg spesifisere noen få kjerneparametere om ikonfilen du skal bygge. Du kan spesifisere ikonets størrelse enten fra flere forhåndsinnstillinger eller ved å angi egendefinerte dimensjoner, konverteringsmodus (Kutt, Dither, Gråskala) og fargemodus (1 bit til 32 biter).

Når det kommer til brukergrensesnittet, får applikasjonen deg til å føle deg hjemme hvis du noen gang har brukt et bilde- eller ikonredigeringsprogram tidligere, samtidig som det er enkelt å bruke selv for de som aldri har brukt en slik app før. Den har alle verktøyene du trenger for å lage og endre ikoner, for eksempel former, pensel, maling, tekst, linje, fargevelger osv. i venstre rute. Høyresiden er dedikert til en forhåndsvisning av alle ikonstørrelser i tilfelle filen inneholder ikoner i flere dimensjoner. Du kan også kontrollere zooming av forhåndsvisningsområdet via de tilhørende knappene øverst. Gjenta og angre-knappene hjelper deg med å enkelt tilbakestille eventuelle tilfeldige endringer.

  Få en nettverksbåndbredde- og hastighetsmonitor i Windows systemstatusfelt

Den beste måten å dra full nytte av redigeringsområdet på er ved å zoome inn før du begynner å justere et ikon. Dette gir deg rett og slett bedre kontroll angående hver minste detalj som du kanskje vil redigere. Den store fargepaletten til høyre gir rask tilgang til fargene du ønsker å bruke.

Totalt sett er Junior Icon Editor et flott program designet for de som raskt vil lage nye ikoner med letthet. Verktøyet er tilgjengelig gratis og fungerer på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Windows 8/8.1.

Last ned Junior Icon Editor

  Slik sjekker du når Windows 10-bygget ditt utløper