LØS DPC WATCHDOG VIOLATION Error (2021 Working Solutions)

DPC WATCHDOG VIOLATION er en BSOD-feil du kan støte på når du prøver å spille eller jobbe med et viktig prosjekt på datamaskinen din. Det kan være forårsaket av ulike problemer på programvare- eller maskinvarenivå.

I tillegg til den klassiske Blue Screen of Death-meldingen, skriver Windows feilkoden DPC_WATCHDOG_VIOLATION på skjermen hvis du ønsker å finne en løsning på nettet. Det er sannsynligvis slik du havnet på denne siden i utgangspunktet.

Microsoft forklarer hvorfor du mottar denne feilkoden og hvordan du kan fikse den. Men med mindre du er en programmerer, vil disse instruksjonene ikke fortelle deg mye. Vi er her for å bryte det ned for deg.

Hvordan FIKSE DPC WATCHDOG VIOLATION-feilen

Hvis feilen gjentar seg, betyr det at datamaskinen har et vedvarende problem som må løses så snart som mulig.

Det er flere løsninger du kan prøve for å bli kvitt denne irritasjonen. Det er ikke obligatorisk å gå gjennom alle. Bare start med den første og jobb deg nedover.

Før du begynner, bør du imidlertid opprette et systemgjenopprettingspunkt som et feilsikkert tiltak. Eller enda bedre, sett opp en fullstendig sikkerhetskopi av maskinvaren din.

1. Oppdater driverne

Hvis minst én av enhetene dine ikke kjører riktig på grunn av foreldede eller inkompatible drivere, er det nok til å utløse DPC_WATCHDOG_VIOLATION BSOD-feilkoden.

Slik reinstallerer du drivere automatisk:

Høyreklikk på Windows 10 Start-knappen og velg Enhetsbehandling
Velg en enhet, høyreklikk den og velg Deaktiver enhet
Start datamaskinen på nytt. Windows bør automatisk installere riktig driverversjon på nytt

Hvis du fortsatt får DPC WATCHDOG VIOLATION-stoppkoden, er det mulig at Windows mislyktes i forsøket på å installere riktig driver.

Du kan slå opp de nyeste driverversjonene på den offisielle nettsiden, avhengig av produsentene av enhetene dine. Når du har lastet ned dem, kan du enkelt installere dem på PC-en din ved å bruke Enhetsbehandling og alternativet Bla gjennom datamaskinen etter driverprogramvare.

Men det tar ganske lang tid. I tillegg risikerer du å installere en inkompatibel driver hvis du ikke vet hva du gjør, noe som kan forårsake enda flere problemer med operativsystemet ditt.

  Slik legger du til Google Kalender i Outlook

Den sikreste handlingsplanen er å bruke driveroppdateringsprogramvare. Slike applikasjoner skanner PC-en din, identifiserer utdaterte drivere, slår opp nyere og kompatible driverversjoner på nettet, og last ned og installer driverne. Det beste er at alt utføres nesten automatisk.

2. Still inn SATA AHCI-kontrollerdriveren

Enhetsdriveren som vanligvis utløser DPC WATCHDOG VIOLATION-feilen er SATA AHCI-kontrolleren. Det er et enkelt triks med det:

Gå til Enhetsbehandling, utvid menyen Lagringskontrollere, høyreklikk på SATA AHCI-kontroller og velg Egenskaper
Velg fanen Driver og klikk på Driverdetaljer
Hvis du har flere driverfiler, velg iaSorE.sys

Men hvis iaSorE.sys-driverfilen allerede er valgt, fortsett til neste løsning.

3. Kontroller at din installerte maskinvare er kompatibel med Windows

Hvis du begynte å motta DPC_WATCHDOG_VIOLATION feilkoden etter å ha bygget en ny datamaskin fra bunnen av, bør du se etter problemer med maskinvarekompatibilitet.

For eksempel, når det kommer til skreddersydde datamaskinenheter, sjekk om hovedkortet og CPU-prosessoren er kompatible med hverandre. Deretter må du kontrollere at de to komponentene er kompatible med de resterende delene, inkludert RAM- og GPU-kortene dine.

På den annen side, hvis du nettopp har oppgradert til Windows 10, er kanskje den eksisterende maskinvaren din ikke kompatibel med Microsofts nyeste operativsystem. Rådfør deg med offisielle Windows 10-spesifikasjoner å lære mer. For å stoppe BSOD-feil kan det være nødvendig å oppgradere utstyret ditt.

4. Koble fra den eksterne maskinvaren

Selv om en bestemt maskinvare er kompatibel med datamaskinen og Windows og har den nyere driveren installert, kan det fortsatt være feil på den. I så fall bør du returnere den til produsenten hvis du fortsatt har garantien.

Men det kan være vanskelig å identifisere den skyldige maskinvaren. Det er lettere å koble alt fra datamaskinen, starte maskinen på nytt og bekrefte at du ikke får DPC_WATCHDOG_VIOLATION-feilen lenger.

Etterpå, koble til komponentene en om gangen for å se hvilken som hever røde flagg. Det anbefales også å starte Windows i sikker modus, etterfulgt av å installere hver driver på nytt (se den første løsningen på denne listen for flere detaljer).

5. Sjekk programvarekompatibilitet

I tillegg til maskinvare, kan DPC WATCHDOG VIOLATION-feilen utløses av et problem på programvarenivå. Kanskje har du nylig installert programmer som ikke er kompatible med operativsystemet ditt eller mistenkelige programmer som utløser varsler om skadelig programvare.

Du bør kunne bekrefte dette hvis du er den eneste som har tilgang til PC-en din, og husk om du begynte å få stoppkoden etter å ha installert et nytt program på PC-en.

Det kan være et antivirusverktøy, VPN-tjeneste, nettleser, overklokkingsverktøy, RAM-optimalisering, spillforsterker, PC-optimaliseringssuite eller noe annet.

Slik avinstallerer du nylige programmer:

Høyreklikk på Windows 10 Start-menyen og velg Apper og funksjoner
Sett Sorter etter til Installasjonsdato for å liste programmer etter dato (nyeste først)
Velg det første verktøyet i listen. Hvis du vil være helt sikker på at det er et mistenkelig program, søk opp flere detaljer om programmet og dets prosesser på Google. Klikk på Avinstaller når du er klar og følg instruksjonene for fjerning
Start PC-en på nytt og se om du fortsatt får DPC WATCHDOG VIOLATION-feilen

  Lydequalizer for alle musikkapper på din iPhone [Jailbreak]

Men hvis den skyldige applikasjonen allerede har gjort endringer i systemregisteret og blandet DLL-filene med Windows-bibliotekene dine, vil det egentlig ikke løse noe å avinstallere det.

Det er bedre å gjenopprette Windows til et tidligere sjekkpunkt før du installerte det programmet.

6. Bruk systemgjenoppretting

Hvis den forrige løsningen ikke fungerte, men du har sterk mistanke om at DPC_WATCHDOG_VIOLATION var forårsaket av et program, kan du prøve å bruke systemgjenopprettingsmodus.

Trykk Ctrl + R, skriv kontrollpanel og trykk Enter
Klikk på Gjenoppretting
Klikk Åpne Systemgjenoppretting
Velg et sjekkpunkt fra listen og følg veiviserens trinn. Hvis du er usikker, velg en dato og tid før du installerer det skyldige programmet. Du kan sammenligne den med installasjonsdatoen som vises i Apper og funksjoner-området.

7. Sjekk datamaskinen for skadelig programvare

Noen skadevareagenter er kraftige nok til å ta over systemet ditt og stoppe prosesser og tjenester. De kan til og med hindre deg i å få tilgang til Task Manager, Group Policy Editor og andre kritiske deler av Windows.

Så du bør kjøre en malware-skanning for å sjekke dette. Hvis du ikke har installert en tredjeparts antimalware-løsning, betyr det at Windows Defender har ansvaret for datamaskinens forsvar. Slik bruker du det:

Klikk på Windows 10 Start-knappen, skriv inn Windows Security, og start denne appen
Gå til Virus- og trusselbeskyttelse
Klikk Skannealternativer
Velg Hurtigskanning og klikk Skann nå
Hvis skanneresultatene ikke viser noe mistenkelig, utfør en sekundær skanning med Windows Defender Offline skannealternativ

Tredjeparts antivirusverktøy kan ha forskjellige alternativer, så sørg for å justere trinnene ovenfor tilsvarende. Du kan til og med ha et program som støtter sårbarhetsskanninger, som du definitivt bør utføre på PC-en din.

8. Bekreft systemfeil

Vi lagret denne løsningen så langt ned i linjen fordi den er mer delikat og innebærer bruk av ledetekst. Ikke bekymre deg siden du egentlig ikke trenger noen spesielle ferdigheter for å bruke CMD, så lenge du følger instruksjonene nedenfor til punkt og prikke.

For å være på den sikre siden er det imidlertid en god idé å lage et systemgjenopprettingspunkt eller sikkerhetskopiering av data hvis du ikke allerede har gjort det før dette punktet.

Kom i gang ved å kjøre CHKDSK (Check Disk):

Avslutt alle aktive prosesser
Trykk Ctrl + R, skriv cmd, og trykk deretter Ctrl + Shift + Enter for å starte ledetekst med administratorrettigheter
Skriv chkdsk c: /f. Hvis du har Windows installert på en annen stasjon, bruk den bokstaven i stedet
Kommandoprompt vil be deg om å bekrefte planlegging av skanningen ved neste systemoppstart. Skriv y og trykk Enter for å bekrefte
Start PC-en på nytt og vent

  Hvordan fungerer laser- og lampeprojektorer, og hvilke passer for deg?

CHKDSK bør reparere eventuelle diskfeil som utløser BSOD-meldinger, inkludert DPC WATCHDOG VIOLATION. Men hvis du fortsatt ikke kan riste det av deg, fortsett til neste ledetekstverktøy.

Slik kjører du SFC (System File Checker):

Kjør ledeteksten som admin igjen
Skriv inn sfc /scannow og trykk Enter. Det vil starte en Windows-omfattende skanning og reparere eventuelle korrupte systemfiler
Start datamaskinen på nytt når skanningen er over

I motsetning til CHKDSK som sjekker for harddiskfeil, identifiserer og reparerer SFC korrupte systemfiler. Så du kan stole på at den løser dårlige systemfiler som forårsaker BSOD-feil. Hvis det fortsatt ikke gjorde susen, fortsett med DISM.

Slik bruker du DISM (Deployment Image Servicing and Management):

Utløs kommandoprompt med høyderettigheter
Skriv DISM /online /cleanup-image /scanhealth og trykk Enter
Hvis skanneresultatene indikerer problemer, skriv DISM /online /cleanup-image /restorehealth for å håndtere dem
Start datamaskinen på nytt, start CMD som admin, skriv sfc /scannow og trykk Enter
Start maskinen på nytt

DISM er litt mer invasiv enn CHKDSK og SFC fordi den ser etter korrupte filer i komponentlageret til Windows-bildet. Men det bør hjelpe å feilsøke DPC WATCHDOG VIOLATION-feilen hvis det er forårsaket av en feil Windows-fil.

9. Se Event Viewer

Event Viewer er et innebygd Windows-verktøy som samler diagnostikk om operativsystemet og varsler deg om eventuelle hendelser, inkludert feilmeldinger.

Hvis du fortsatt ikke kan bli kvitt DPC WATCHDOG VIOLATION-feilen etter å ha prøvd løsningene ovenfor, men ennå ikke er klar til å utføre en tilbakestilling av Windows-fabrikk, kan du konsultere Event Viewer for å få mer informasjon om BSOD-meldingen.

Slik bruker du Event Viewer:

Start datamaskinen på nytt rett etter å ha fått DPC WATCHDOG VIOLATION-feilen
Klikk umiddelbart på Start-menyen, skriv inn event viewer og trykk på Enter
Utvid delen Windows Logger på venstre side og velg System
Velg den første feilen på listen og les beskrivelsen i kategorien Generelt

Du kan bruke denne informasjonen til å finne flere detaljer om den eksakte årsaken til DPC_WATCHDOG_VIOLATION stoppkoden på nettet.

Men hvis det blir for mye for deg, bør du vurdere å ta kontakt med en teknisk spesialist og dele detaljer fra Event Viewer.

DPC_WATCHDOG_VIOLATION: Avskjedsord

For å oppsummere kan du prøve å fikse DPC WATCHDOG VIOLATION-feilen ved å oppdatere driverne dine, endre SATA AHCI Controller-driveren til iaSorE.sys og sørge for at den installerte maskinvaren din er kompatibel med Windows.

Du kan også koble fra eksterne enheter for å isolere den defekte komponenten, sjekke programvarekompatibilitet med operativsystemet og bruke systemgjenoppretting for å gjenopprette Windows til et tidligere sjekkpunkt.

Hvis det heller ikke fungerer, sjekk datamaskinen for skadelig programvare og systemet for feil. Til slutt kan du bruke Event Viewer til å finne ut den nøyaktige roten til problemet.

Fungerte disse løsningene for deg? Hva annet har du prøvd for å reparere DPC_WATCHDOG_VIOLATION stoppkoden? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.