Mestre visuell historiefortelling med Lucidchart

Lucidchart er et utmerket verktøy for å lage diagrammer for datavisualisering, planlegging og for å ta bedre forretningsbeslutninger.

I denne konkurransepregede verdenen har det blitt viktig å skille seg ut i mengden, enten du er privatperson eller bedrift.

Så hvis du vil forstå hvordan bedriften din gjør det sammen med prosjektene, prosessene og menneskene dine, kan du lage diagrammer og flytskjemaer og kartlegge ideene dine.

Årsaken er at det visuelle er mer effektivt og forståelig enn bare vanlige ord.

Gå inn i Lucidchart – et kraftig verktøy som hjelper deg med å lage effektive diagrammer. Plattformen er ikke bare rik på fantastiske funksjoner, men også enkel å bruke og sikker.

I denne artikkelen, for deg å finne ut om den leverer det den lover.

La oss begynne!

Lucidchart: En oversikt

Lucidchart er en intelligent diagramløsning som du kan bruke til å lage fantastiske diagrammer, skisser, profesjonelle flytskjemaer og andre design. Det vil hjelpe deg å samle teamet ditt, visualisere data og samarbeide effektivt med dem.

Applikasjonen hjelper team av varierende størrelse fra forskjellige domener som IT, ingeniørfag, utdanning, salg og mer. Enten du er en individuell designer eller et team, uansett hvor stor eller liten, du kan bruke Lucidchart til å lage design. Det er nyttig i idédugnad, prosjektledelse, produktoppretting og mer.

Lucidchart kommer med interessante funksjoner og muligheter for å hjelpe deg hvert trinn på veien. Det vil bidra til å konvertere ideene dine til virkelighet mens du holder deg fokusert på målene dine, tar bedre beslutninger og bygger en bærekraftig fremtid.

Brukerne av Lucidchart er mange, fra 99 % av Fortune 500-selskapene til startups. Noen av de store brukerne inkluderer Google, Amazon, NASA, HP, Atlassian, NBC og Okta.

Funksjoner av Lucidchart

Alt-i-ett-plattformen til Lucidchart tilbyr disse kraftige funksjonene:

#1. Forbedret Diagrammering

Forbedre teamarbeidet ditt ved å utnytte effektiv diagrammer med chat i redigeringsprogrammet, sanntids medforfatterskap, samarbeidspekere og formspesifikke kommentarer. Noen ekstra redigerings- og designfunksjoner inkluderer:

 • Dra og slipp: Dra og slipp elementer for å lage designene dine enkelt.
 • Smart fôr: For å lage forbindelser mellom ulike former effektivt og holde dem riktig på linje, bruk smarte linjer.

#2. Stil former med letthet

Du har kanskje tenkt på noen farger og skrifttyper for designene dine. Så i stedet for å gå tilbake og oppdatere hver form individuelt, noe som vil redusere produktiviteten, kan du velge linjestil og skriftnummer, størrelse og farge fra «Egenskaper» som du finner øverst i redaktøren.

Gjør dette før du drar og slipper en hvilken som helst form på lerretet. Dette vil automatisk bruke stylingen på hver form. I tillegg kan du endre en mals formatering eller skrift ved å velge «Velg» og deretter «Alle former». Du kan nå style diagrammet slik du vil.

For å tegne en smart linje, trekk den litt forbi kanten slik at den får haloeffekten i blått. Slipp nå musen og se en smart linje laget mellom to former.

#3. Tastatursnarveier

Bruk noen hurtigtaster for å gjøre arbeidet ditt raskere. Se dem ved å klikke på F1 eller velge «Hjelp» og deretter «Hurtigtastreferanse» i redigeringsprogrammet. Noen av snarveiene er:

 • Gjør presise formjusteringer ved å velge ønsket form og deretter holde nede «Shift». Bruk nå piltasten til å flytte figurer forsiktig og få den formen du ønsker.
 • Zoom inn eller ut av diagrammet du jobber med ved å holde nede mellomromstasten og deretter bla opp/ned med musen. Det er en flott funksjon når du arbeider med større diagrammer.
  Generer et felles tre med disse 4 Cladogram Maker

#4. Forstørret lerret

Lucidchart lar deg lage større diagrammer med ett klikk. For dette trenger du bare å velge fullskjermsknappen øverst til høyre på skjermen. Du vil se at alle panelene vil forsvinne i redigeringsprogrammet, og bare det forstørrede lerretet vil være igjen slik at du kan lage designene dine.

Hvis du vil ha tilgang til en funksjon, verktøykasse eller egenskapslinjen, er det bare å holde musepekeren over stedet der den vanligvis vises for å aktivere den.

#5. Containere

Diagrammer involverer mange trinn, elementer, ideer og mennesker, og det er derfor de kan bli komplekse. Derfor er det viktig å organisere dem og gjøre dem lette å lese.

Det er her svømmebaner eller containere brukes. En beholder er en smart form, og hver beholder betyr et annet individ og deres respektive ansvar. Du kan enkelt plassere formene i en passende svømmebane i stedet for å bruke for mange farger for å angi personer og trinn.

#6. Formhandlinger

Du kan legge til flere detaljer til diagrammene dine, men det bør ikke få diagrammet ditt til å se overveldet ut av tekst. Med formhandlinger kan du gi nødvendig informasjon i diagrammene dine samtidig som du holder dem rene og raske å lese.

For dette, velg en form og klikk på lynikonet fra «Egenskaper». Velg nå en handling du vil legge til i formen din, for eksempel veksle, skjule eller vise lag, lenke til en annen side, nettsted, e-post osv.

Datakoblingsfunksjonen lar deg også legge til flere lag til det visuelle. Du kan importere datasett fra CSV-filer, Excel-regneark, Google Sheets osv. for å lage datadrevne og kraftige visualiseringer.

#6. Samarbeid

Du kan søke tilbakemelding fra teamet ditt eller overordnede for forbedringer på diagrammene dine. Dette vil kreve at du kommuniserer med dem og representerer diagrammene foran dem. Alt dette er mulig inne i Lucidchart uten å måtte hoppe til e-posten din og drepe tid ved å bytte applikasjon og lese lange tråder.

Lucidchart tilbyr en kommentarfunksjon der folk kan legge igjen kommentarer på et diagram, form eller dokument. For dette, velg bare alternativet «Kommentar» fra Dock og klikk deretter på «+»-tegnet. Det kan også gjøres ved å bruke @omtale som kan varsle folk som det er gitt for. I tillegg er det et chat-alternativ for å lette kommunikasjonen.

Videre kan du bruke notatfunksjonen hvis du vil permanent knytte tilbakemeldinger eller tanker til en gitt form. For dette, høyreklikk på formen, velg «Legg til notat», og skriv deretter tanken. Et notat vil bli uthevet med et grått ikon.

#7. Presentasjonsmodus

Presentasjon er et viktig element i design. Etter å ha mottatt tilbakemelding fra teamet ditt og ferdigstilt diagrammet, er neste trinn å presentere det for å tjene formålet det er designet for.

Lucidchart har en presentasjonsmodus som du kan bruke til å dele opp diagrammet i flere polerte lysbilder og presentere dem én etter én i stedet for å presentere alt på en gang. Presentasjonsmodusen vil hjelpe deg med å lage en historie rundt diagrammet ditt og gi deg bedre kontroll.

  En guide om forretningskontinuitet [+4 Software]

For å aktivere det, finn lysbildeikonet på høyre dokken og klikk på det etterfulgt av «+Slide». Du vil se en gul boks på lerretet, og alt som er inkludert i denne boksen vil bli lagt til lysbildet. Klikk nå på «Presenter» for å se presentasjonen.

#8. publisere

La verden se diagrammet ditt ved å publisere det offentlig. For å gjøre dette, klikk på knappen «Del» og deretter på «Publiser».

Det er også mulig å generere en lenke for «beskyttet visning» ved å velge hele dokumentets URL. Det vil tillate alle å se dokumentet hvis de har lenken, men ikke redigere det. Og hvis du vil at noen skal redigere den, gi passende tillatelser til dem.

#9. Flytskjemaer

Flytskjemaer er effektive måter å presentere en idé eller plan på og gi bedre klarhet. Lucidchart lar deg lage flytskjemaer for prosjektstyring, som kan redusere tekstkravene med et stort antall.

Du kan tegne en hvilken som helst type diagram og prosess med Lucidchart, som gjenspeiler dine strukturerte prosesser og store ideer. Dette vil gi deg innretting og klarhet for teamene og medlemmene dine om prosjektet og hjelpe deg med å ta bedre beslutninger på forskjellige områder.

#10. Konto- eller organisasjonskart

Å bla gjennom uendelige rader med tekstbaserte kontakter i Salesforce-kontoen din vil gjøre det vanskelig å finne ut rollene og personene i bedriften din. I dette tilfellet kan du koble Salesforce-kontoen til Lucidchart-kontoen din og opprette virtuelle kontokart eller -planer sømløst. Som et resultat kan du enkelt:

 • Utvikle et kart for kontoen din ved å dra kontaktene fra Salesforce-kontoen din og slippe dem på Lucidchart.
 • Visualiser viktige beslutningstakere og andre personer og prosesser tilknyttet.
 • Hold kontoen din oppdatert og synkronisert.

#11. Maler

Lucidchart tilbyr hundrevis av maler du kan ta inspirasjon fra og velge for prosjektene dine. Disse malene vil hjelpe deg å komme raskt i gang uten å investere tid i å lage alt fra bunnen av. Lucidchart tilbyr maler for:

 • Oversikt over slektstre
 • Ny bruker onboarding
 • Hosting for nettapper
 • Pyramidediagram
 • Slektskapsdiagram
 • Instagram wireframe
 • Produktopplæringsdiagram
 • Interessentkart

#12. Lucidscale

Bruk skyvisualiseringsverktøyet – Lucidscale for å se og forstå ditt eget skymiljø. Dette vil tillate deg å se viktig informasjon om skystyring i sammenheng og inspisere om elementene er uidentifiserte eller foreldreløse. Det kan føre til reduserte kostnader og risiko.

Dessuten kan du filtrere modeller og undersøke visse elementer som databaser, gatewayer og forekomster i skymiljøet ditt.

#1. 3. Integrering

Bedrifter bruker forskjellige typer verktøy og teknologier i teknologistabelen deres, avhengig av deres behov. Dette er grunnen til at Lucidchart har inngått samarbeid med mange selskaper og programvareplattformer. Dette vil tillate brukere å integrere det med mange programvareløsninger og bruke dem uten å bytte fane. Noen av de svært nyttige integrasjonene av Lucidchart inkluderer:

 • Amazon Web Services (AWS)
 • Zapier
 • Google
 • Slakk
 • Salesforce
 • Quip
 • LinkedIn salgsnavigator
 • Atlassian
 • Jive
 • BambooHR
 • GitHub

#14. Sikkerhet

Online trusler øker hver dag, og skader organisasjoner og brukere når det gjelder penger, data og omdømme. Dette er grunnen til at det er nødvendig å bruke sikre systemer og programvare hvis du er på nettet.

Med Lucidchart trenger du ikke å bekymre deg mye siden det er dedikert til å sikre dataene dine og holde trusler unna. Den anerkjenner at kundedata er et høyt verdsatt ressurs som må beskyttes. Den gir bransjebaserte sikkerhetsteknologier, metoder, praksiser og retningslinjer.

Lucidchart bruker en 256-bits kryptert nettverkstilkobling gjennom TLS 1.2 for å beskytte data som overføres mellom Lucid-servere og brukerenheter. I tillegg bruker den AES-256-kryptering for å beskytte dataenes hemmelighold. Lucid bruker også kryptografiske nøkler fra Key Management Services til Amazon.

  Hva står WDYM for?

Lucidchart er sertifisert til:

 • SOC 2 Type II
 • FedRAMP i prosess
 • PCI
 • EU-USA og Swiss Privacy Shield
 • ISO 27001

#15. Personvern

Lucidchart hevder ikke dataenes eierskap og respekterer personvernet ditt, og lover aldri å dele dataene dine offentlig uten ditt samtykke. Du kan beholde rettighetene dine (som immaterielle rettigheter) over dine data og filer.

Lucidchart overholder GDPR og CCPA og bruker et tillatt rammeverk (som standard kontraktklausuler) for å overføre kunders data til USA fra Storbritannia, Sveits og EØS. I tillegg bruker delprosessene til Lucid Binding Corporate Rules eller SCC-er for å utføre dataoverføringer. Lucid er også sertifisert av EU-US Privacy Shield.

Lucidchart brukstilfeller

Lucidchart gir deg alt for å visualisere de komplekse ideene dine med mer klarhet, hastighet og samarbeid, uansett hva målet ditt er om du bruker denne plattformen. Her er noen av brukstilfellene til Lucidchart:

Opprette forretningsprosesskart

Du kan enkelt lage forretningsprosesskart ved å bruke den intuitive dra-og-slipp-funksjonen til Lucidchart. Det vil hjelpe deg å oppdage ineffektivitet der du kan forbedre og gjøre prosessene dine effektive igjen. I tillegg er det ganske enkelt å oppdatere kartene med endringene i forretningsprosessene dine siden Lucidchart er fleksibel og tilpasningsdyktig.

Justere med brukerflyter

Ved å bruke flytskjemaskaperen av Lucidchart kan du lage flytskjemaer for å presentere gjeldende og fremtidige tilstander for virksomheten din og hvor brukerne står. Det vil gi deg forskjellige perspektiver på brukerflyter og hvilke endringer som vil være best for dem.

Dermed kan du ta bedre beslutninger for brukerne ved å sammenligne de to flytskjemaene. Når den beste veien er fullført, fortsett og samkjør målene dine med veien til fordel for brukerne og til syvende og sist virksomheten din.

Planlegging og organisering av Scrum-team

Planlegg og organiser scrum-teamene og medlemmene etter deres plassering, ferdighetssett, nøkkelkompetanse osv. Dette gjør det lettere for deg å tildele folk til de beste områdene der de kan yte best mulig. Det hjelper deg også å tilpasse teamene til dine nåværende forretningsstrategier.

Kartlegging av datastrømmer

Lag kart og visualiser hvordan dataene dine flyter og transformeres for ulike forretningsprosesser. Dermed kan du visualisere opprinnelsen til data tydelig, hvordan de er lagret og stedet de reiser til. I tillegg kan du legge til live informasjon til diagrammene og få en presis forståelse av prosessene og systemene dine.

Prissetting

Lucidchart har noe for enhver smak, enten du er privatperson eller har en oppstart, liten bedrift eller bedrift. Prisplanene er som følger:

#1. Gratis

Denne planen vil ikke koste deg noe. Du kan komme i gang gratis uten kredittkortet ditt. Den inkluderer disse funksjonene:

 • 100 maler
 • 60 former for hvert Lucidchart-dokument
 • 3 redigerbare Lucidchart-dokumenter

Denne planen er best for personer med færre behov.

#2. Individuell

Den individuelle planen vil koste deg $7,95. Funksjonene inkludert i den er alt fra gratisplanen pluss:

 • Ubegrensede elementer per dokument
 • Ubegrenset redigerbare Lucidchart-dokumenter
 • Presentasjonsmodus
 • Premium maler og formbiblioteker
 • 1 GB lagringskapasitet

Denne planen passer for personer med økende behov eller oppstart og små bedrifter som leter etter rimelige planer og anstendige funksjonssett.

#3. Team

Planen koster $9 per bruker og inkluderer alle funksjonene fra den individuelle planen pluss:

Det er best for bedrifter i vekst.

#4. Bedriften

Kontakt salgsavdelingen for å få tilbud basert på dine krav. Planen har alle funksjonene fra teamplanen pluss:

Konklusjon: Er Lucidchart verdt det?

Med et ord, ja!

Lucidchart har et upåklagelig sett med funksjoner som lar deg lage profesjonelle diagrammer med letthet. Den har et enormt bibliotek med maler, former og elementer som hjelper deg med å presentere ideene dine, visualisere data og ta bedre beslutninger.

Å bruke Lucidchart er enklere for både nybegynnere og erfarne brukere, og prisplanene passer for enkeltpersoner og forskjellige bedrifter.

Så fortsett og prøv Lucidchart for å føle kraften selv.

Du kan også utforske noen beste programvare for å lage vakre Gantt-diagrammer for prosjektene dine