Slik aktiverer du alle CPU-kjerner (Windows 10)

En moderne CPU er i stand til å håndtere flere oppgaver samtidig. Dette er muliggjort av den betydelige fremgangen som er gjort innen CPU-teknologi. Nærmere bestemt har moderne CPUer flere kjerner, og de er i stand til å lage og kjøre flere virtuelle kjerner.

En kjerne lar flere prosesser kjøre. Jo flere kjerner en CPU har, jo flere oppgaver kan den håndtere samtidig. En CPU håndterer oppgaver mellom kjernene på en intelligent måte, og brukerne vet aldri hva som skjer. Ikke alle kjerner er aktive til enhver tid. En CPU vil bare bruke en ekstra kjerne når den trenger det. Når den ikke gjør det, forblir de andre kjernene i dvale til de trengs.

Fiks CPU som ikke viser alle kjerner i Task Manager

Uansett om CPU-en din bruker alle kjernene eller ikke, bør de fortsatt være synlige i oppgavebehandlingen. Du kan også se bruken for hver enkelt kjerne i Task Manager.

  Slik får du Windows 10 File Explorer-båndet på Windows 11

Høyreklikk på oppgavelinjen og velg Oppgavebehandling fra hurtigmenyen.
Gå til fanen Ytelse og velg CPU.
Høyreklikk på grafen i høyre rute og velg Endre graf til>Logiske prosessorer.
Du vil se en graf for hver kjerne og dens bruk.

Uansett hvilken kjerne som er eller ikke er i bruk, vil Task Manager fortsatt vise dem alle. Den vil vise de logiske kjernene og du kan se hvor mange kjerner den faktisk har.

Hvis du ikke ser alle kjernene oppført i Task Manager, kjør gjennom rettelsene nedenfor.

1. Aktiver kjerner

Du kan deaktivere kjerner i en CPU. Det er ikke en god idé å gjøre det, men det er likevel mulig. Følg disse trinnene for å aktivere alle kjerner.

  Endre enkelt mappefarge i bulk på Windows med Rainbow-mapper

Trykk på Win+R-snarveien for å åpne kjøreboksen.
Skriv inn msconfig og trykk på Enter-tasten.
Gå til Boot-fanen.
Klikk på Avanserte alternativer.
Aktiver «Antall prosessorer».
Åpne rullegardinmenyen og velg det høyeste tallet i listen.
Klikk OK og deretter Bruk.
Start systemet på nytt.

Merk: Hvis «Antall prosessorer» allerede var merket, fjern merket og start systemet på nytt.

2. Sjekk CPU-kjerner med CPU-Z

Det er mulig at du ikke vet det riktige antallet kjerner som CPU-en din har. For å bekrefte om nummeret du ser i Oppgavebehandling er riktig eller ikke, bør du få en annen mening.

nedlasting CPU-Z og kjør den.
Gå til CPU-fanen.
Se nederst til høyre for å se antall kjerner og tråder.
Hvis det samsvarer med det du ser i Task Manager, er maskinvaren sannsynligvis i orden.

  Løs vanlige OneNote-problemer i Windows 10

3. Maskinvarefeil

Hvis spesifikasjonene for CPU-en din angir at den har flere kjerner enn enten Task Manager eller CPU-Z viser, er det mulig at CPU-en din er fysisk skadet. Reparasjon er mulig, men aldri verdt prisen. Du bør vurdere å bytte ut CPU. Få systemet sjekket før du bestemmer deg for å bytte ut CPU.

Konklusjon

CPUer kan bli skadet hvis et system overopphetes. Ofte er denne skaden irreversibel, og det er derfor det er viktig å holde systemet i gang ved en rimelig temperatur.

En CPU vil ikke bli skadet de første gangene systemet overopphetes, men konsekvent overoppheting vil skade den. Hvis systemet ditt blir varmt, legg til vifter og forbedre ventilasjonen for å redusere temperaturen.