Microsoft rebrands Bing Chat til Copilot for å konkurrere med ChatGPT

AI-verktøy utvides i en alarmerende hastighet, og alle teknologigigantene leter etter en måte å utnytte dem på. Mens Microsoft ikke er fremmed for å lage AI-verktøy, gjør selskapet nå et stort fremstøt for å detronisere sine konkurrenter, inkludert ChatGPT.

Som en del av strategien har selskapet rebranded Bing Chat til Copilot. Men dette trekket er mye mer enn bare en navneendring.

Hva skjer med Bing Chat?

Som rapportert i Financial Times, Microsoft gjør endringer i sin AI-tjeneste, Bing Chat. På forhånd var tjenesten kun tilgjengelig gjennom Microsofts søkemotor, Bing.

Nå, mens AI-assistenten utvider seg utenfor Bing, har Microsoft annonsert at Bing Chat vil bli omdøpt til «Copilot.» Dette bringer den i tråd med Microsofts andre AI-verktøy på sine andre systemer.

Er den gamle Bing-chatten den samme som den nye copiloten?

Som studert på Mashable, er det ikke mange endringer som påvirker vanlige brukere. Den største endringen er at Copilot nå har sin egen URL: https://copilot.microsoft.com/.

  Høyytelses PHP-vertsplattformer for små til store applikasjoner

Vanlige brukere av Bing Chat vil legge merke til at brukergrensesnittet ser litt annerledes ut. Og den omdøpte tjenesten har nå en bedre datavernplan for Enterprise-brukere. Men sammenlignet med den gamle Bing Chat, ser og føles Copilot ganske likt.

Hvorfor endret Microsoft Bing Chats navn til Copilot?

Bildekreditt: Microsoft

Ved første øyekast kan dette virke som en triviell endring på Microsofts front. Imidlertid er denne endringen bare ett tannhjul i en større maskin satt opp av Microsoft, og den planlegger å bruke denne til å ta på seg ChatGPT.

Hvis navnet «Copilot» høres kjent ut, er det sannsynligvis fordi Windows 11-brukere allerede bruker Copilot som AI-assistent. Og som pr XDA-utviklereMicrosoft vil også bringe Copilot til Windows 10. Dette betyr at Windows-brukere vil ha Microsofts AI-assistent til fingerspissene som standard uten å måtte laste ned noe ekstra.

Microsofts mål vil sannsynligvis gjøre Copilot til det mest praktiske AI-assistentvalget for Windows-brukere. Hvis alt går som Microsoft vil, vil ikke brukerne en gang åpne nettleserne når de vil snakke med en AI. I stedet vil de ta opp Copilot og bruke den til alle deres AI-drevne behov.

  En introduksjon av Cloud Computing for nybegynnere

Selv om dette høres bra ut for Microsoft, ekskluderer strategien dessverre folk som ikke bruker Windows 10 eller 11. Som sådan hjelper overgangen til å gi nytt navn til Bing Chat til Copilot å bringe merkenavnet til folk utenfor Windows, siden du bare trenger en nettleser for å få tilgang til den.

Kan Copilot ta på ChatGPT?

Dette trekket er smart fra Microsoft. Å forene alle sine AI-løsninger under Copilot-navnet reduserer brukerforvirring og bidrar til å etablere merkevaren som en av de største utfordrerne på AI-assistentmarkedet.

Imidlertid, hvis Microsoft vil at Copilot skal «feste», må den gjøre to ting; gjør chatboten verdt å bruke, og ikke gå over bord med inntektsgenerering.

En AIs nytteverdi avhenger helt av hvor godt den yter når brukere gir den spørsmål. Et selskap kan annonsere sin AI-chatbot så mye den vil, men hvis AI-en fortsetter å sprute ut tilfeldig tull eller uriktige utsagn, vil folk forlate den for et av de mange fantastiske ChatGPT-alternativene.

  Hvordan forhindre de 11 beste truslene i Cloud Computing?

Og selv om det virker praktisk at Windows-brukere vil ha tilgang til et AI-verktøy rett ut av esken, er dette ikke første gang Microsoft har lagt til viktige apper og tjenester i operativsystemet sitt. For eksempel la selskapet til Clipchamp slik at Windows-brukere ikke trengte å laste ned en tredjeparts videoredigerer … og deretter umiddelbart avskrekke brukere med aggressive Clipchamp-inntektsplaner.

Gitt at Microsoft er et selskap, vil det sannsynligvis se etter måter å tjene penger på Copilot på et tidspunkt. Og hvis den ikke håndterer problemet med sluttbrukeren i tankene, risikerer den å ødelegge folks mening om Copilot før den i det hele tatt kan ta et solid skudd på ChatGPTs trone.

Er Copilot den neste ChatGPT?

Med Microsoft låst inn Copilot som sitt tilbud i AI-assistentmarkedet, er det ikke noe mer å gjøre enn å vente og se om den har det som trengs for å ta ned ChatGPT. Microsoft må imidlertid nærme seg Copilots implementering med forsiktighet hvis den ikke vil at folk skal dra for andre AI-apper.