Hvordan endre fargen på et element i Canva

Viktige takeaways

  • Canva tilbyr en rekke elementer, inkludert redigerbare og ikke-redigerbare alternativer som former, grafikk, klistremerker, bilder og videoer.
  • Redigerbare elementer, som SVG-filgrafikk, kan enkelt farges på nytt ved å bruke fargepalettalternativene i Canva.
  • Ikke-redigerbare elementer, som PNG-filgrafikk, kan farges på nytt ved å bruke Canvas Duotone-app, som påfører elementet en fargetone.

Du kan enkelt endre fargene på de grafiske elementene dine i Canva ved å bruke fargeprøvepaletten. Og å bruke ikke-redigerbare elementer betyr ikke at du ikke har noen fargeredigeringsalternativer – du kan bruke Canvas Duotone-app til å fargelegge elementene dine på nytt når paletten ikke er tilgjengelig.

Hva er forskjellene mellom redigerbare og ikke-redigerbare Canva-elementer?

Canva tilbyr mange typer elementer. Fra Elementer-fanen har du tilgang til former, grafikk, klistremerker, bilder og videoer. Klistremerker – animerte illustrasjoner – kan ikke redigeres i det hele tatt. Bilder og videoer kan redigeres med alternativene Rediger bilde eller Rediger video, ofte knyttet til farger og effekter.

Grafiske elementer som former kan enkelt redigeres, men ikke all grafikken til Canva er laget like. SVG-filgrafikk er redigerbar når den er valgt på Canva-tegnebrettet – en firkantet fargepalett med fargeprøver vil vises, slik at du kan endre grafikkens farger.

  Hvordan telle SQL NULL- og IKKE NULL-verdier i en kolonne

Andre elementer i Canva kan være i forskjellige formater, for eksempel PNG-filtyper, noe som betyr at de ikke er redigerbare som Canva SVG-er. Du vil vite om et element er en ikke-redigerbar filtype fordi, når det er valgt, vil det ikke vise en fargepalett over tegnebrettet. Det er likevel måter du kan endre fargene på disse ikke-redigerbare elementene på.

Slik endrer du fargene på et redigerbart Canva-element

Det er veldig enkelt å endre fargene på et redigerbart SVG Canva-element. Du kan til og med lage disse elementene i ekstern programvare for å laste opp til Canva for fremtidige fargeendrende redigeringer. Hvis du ikke lager SVG-er i Illustrator for å redigere i Canva, kan du bruke de store alternativene som finnes i Canva Elements-fanen.

Hvis den valgte grafikken er redigerbar, følg trinnene nedenfor for å endre fargene.

Trinn 1: Velg et element fra Elementer-fanen

Når du har valgt et element, vil det vises på tegnebrettet ditt. Du kan endre størrelsen på det, flytte det rundt på tegnebrettet eller endre lagene i Canva-designet ditt for å legge til en dimensjon til kreasjonen din.

Med elementet ditt satt der du vil ha det, kan du endre fargene for å passe bedre med designens fargevalg.

Trinn 2: Velg elementet ditt for å avsløre fargepaletten

Velg det grafiske elementet på tegnebrettet ditt. Hvis fargepaletten vises over verktøylinjen, betyr det at elementet er en SVG og kan redigeres med nye farger.

Elementets originale farger vil vises som en fargepalett med firkantede fargeprøvealternativer over tegnebrettet – det vil være en firkantet fargeprøve for hver farge i grafikken. Noen firkanter kan ha de samme fargene, noe som betyr at to eller flere områder av bildet kan redigeres selv om skaperen beholdt dem i samme farge.

  Alt du trenger å vite om dataminimering

Trinn 3: Endre fargeprøvene

For å endre noen av elementets farger, velg den firkantede fargeprøven for fargen du ønsker å endre. Når den er valgt, vil en fargefane vises til venstre på tegnebrettet, som gir deg mange valg for å endre fargen.

Du kan bruke fargevelgerverktøyet, skrive eller lime inn en HEX-kode, eller bruke en forhåndsdefinert fargepalett. Farg noen av fargeprøvene du ønsker å endre og så mange ganger du vil. Den originale fargepaletten forblir på fargefanen under Dokumentfarger hvis du ønsker å gå tilbake til dem.

Dessverre kan du ikke lagre det nyfargede grafiske elementet ditt. Selv om du favoritt Canva-elementet, vil fargene gå tilbake til originalene ved neste bruk.

Slik endrer du fargene til et ikke-redigerbart Canva-element

Flertallet av Canvas grafiske elementer er SVG-er, men hvis du velger et element der fargeprøvene ikke vises, har du noen ekstra hindringer å hoppe over for å redigere fargene fordi filtypen ikke støttes for direkte redigering.

Trinn 1: Velg elementet ditt fra Elementer-fanen

Siden du ikke kan se fra Elementer-fanen hvilket format et element er, må du velge et og åpne det på tegnebrettet ditt. Hvis fargeprøvene ikke vises, er det et ikke-SVG-element.

Men du kan fortsatt redigere fargene på elementene ved å bruke metoden i de følgende trinnene – denne teknikken fungerer for ikke-redigerbare grafiske elementer, bilder og kan også brukes på redigerbare elementer.

  Slik deler du digitale bilder med besteforeldrene dine

Trinn 2: Finn og velg duotoneeffekten

Velg elementet på tegnebrettet ditt, og velg deretter Rediger bilde eller Rediger bilde som vil vises i stedet for fargeprøvepaletten for redigerbare elementer.

Hvis du valgte Rediger bilde, velg Effekter i panelet til venstre. Bla deretter ned til fx Effects og velg Duotone.

Hvis du valgte Rediger bilde, vil menyen være annerledes. Rull ned til Du kan også like-delen, hvor du finner Duotone sammen med mange andre Canva-apper. Alternativt kan du skrive «Duotone» i søkefeltet.

Duotone er en fotoredigeringsteknikk som bruker to farger for å tone et bilde. Tradisjonelt brukes dette i lyssetting eller redigering for tradisjonell fotografering. Du kan lage en lignende duotoneeffekt i Adobe Photoshop.

Trinn 3: Rediger fargene dine med Duotone

I de fleste tilfeller vil bruk av Duotone ikke endre fargene dine like presist som fargepalettalternativet for redigerbare elementer, suksessen avhenger av fargene til det originale elementet eller bildet. Men når du jobber med ikke-redigerbare elementer, kan Duotone være den frelsende nåden for fargeredigering.

Du kan velge mellom over 20 duotone fargealternativer. Hvis du velger en forhåndsinnstilling, brukes den på elementet ditt som en fargetone. Når det er valgt, vil det tone bildet med de to valgte fargene blandet sammen.

Trinn 4: Bruk duotonekontrollene for fargepresisjon

Etter å ha valgt en forhåndsinnstilling for Duotone, kan du endre kontrollene for mer nøyaktighet. Selv om kontrollene kanskje ikke tillater presis nyfarging av elementet ditt, kan de gi deg mer ønskelige resultater.

Duotone-kontrollene inkluderer høylys- og skyggerfargeprøver og en intensitetsglidebryter. Intensitet-glidebryteren lar mer eller mindre av elementets originale farger vises gjennom, og fargeprøvene bestemmer hvilken farge elementet ditt endres til.

Selv om det kanskje ikke er den perfekte måten å endre fargene på et Canva-element på, hjelper det på et blunk når fargepaletten ikke er et alternativ å bruke.

Endre elementfargene dine i Canva

Noen Canva-elementer er laget for å gjøre fargeredigering enkel og enkel med fargepaletten, men ikke alle elementer er laget på samme måte. Heldigvis kan du fortsatt redigere fargene til ikke-redigerbare elementer med Canvas andre verktøy, som Duotone.