tipsbilk.net

Øk teamets kreativitet med disse 10 idédugnadsverktøyene

Hvordan planlegger du idédugnad? Sitter du sammen med teamet ditt og utveksler kreative ideer ved å bruke notatblokker og flippovers for å utvikle potensielle løsninger for kundene dine?

Dette er den optimale arbeidsflyten, der teammedlemmene planlegger sammen på samme plass.

Men hva skjer hvis du må jobbe eksternt og kaffen din ikke lenger katalyserer dine originale ideer og kreative resultater?

Nå er dette punktet hvor idédugnadsverktøy skinner.

Dette innlegget vil diskutere de beste idédugnadsverktøyene for å øke lagets kreativitet. Du kan betjene dem for å forbedre kommunikasjonen, fremme kreativitet og øke produksjonen.

Men først, la oss kort undersøke verktøy for idédugnad på nettet og hvorfor de er populære på markedet.

Hva er idédugnadsverktøy?

Du kan digitalisere hele planleggingsprosessen i organisasjonen din ved hjelp av idédugnadsverktøy, ofte kalt tankekartleggingsverktøy. Det fremmer gruppe-brainstorming på nettet, noe som gjør det enklere å benytte seg av samarbeidende hjerner for å utvikle strategier.

Du kan lage ideer når du trenger det og uansett hvor du er, og du kan umiddelbart dele alle disse ideene med de andre teammedlemmene. Det hjelper med å samle og organisere tanker.

Tenk deg at du aldri trenger å lete etter en penn og et stykke papir når kreativiteten din begynner å strømme.

Etter å ha brukt et idédugnadsverktøy, begynner teamet ditt, spesielt de introverte som tror de ikke er innovative, å bryte gjennom sine kreative blokker og utvikle ulike visjonære ideer. Kreativitet, planlegging og produksjon begynner å øke i teamet.

Høres det ikke ganske bra ut?

Når det gjelder hva disse verktøyene kan utrette for deg, er det bare toppen av isfjellet. De store fordelene det gir er det som gjør dem populære på markedet.

Fordeler med brainstorming-verktøy

Du må forbli dynamisk i dagens konkurranseutsatte bedriftsverden. Ledere kan produsere og registrere ideer ved hjelp av idédugnadsverktøy uten å holde en personlig gruppesamling.

Disse spesialverktøyene gir mange fordeler. La oss vurdere dem nå.

On-Demand Brainstorming

Det faktum at idédugnadsverktøy er lett tilgjengelige for deg uansett hvor du er, inkludert på mobiltelefonen, er en av hovedfordelene ved å bruke dem.

Du kan lage og dele dem med teamet ditt så snart du eller teamet ditt har laget en strålende idé. Teammedlemmene dine kan se disse ideene på smarttelefonene sine og jobbe sammen om dem.

Øker de ansattes engasjement

Idédugnadsverktøy øker medarbeidernes engasjement ved å oppmuntre til aktiv deltakelse fra hvert teammedlem under en idédugnad. Ved å holde disse øktene ofte, kan du fremme en samarbeidende arbeidsplass der alle får en sjanse til å snakke.

Opprettholder konsistens av informasjon for et distribuert team

Det faktum at de får teamene dine på samme side gjør disse idédugnadsverktøyene så kraftige. Ved å bruke en enkelt sone for samarbeid, kan hele gruppen holde kontakten og engasjere seg med hverandre via ulike kanaler, inkludert chat, nettfora og så videre.

Din idédugnad vil bli mer produktiv hvis du kommuniserer tydelig og bruker en plattform alle kan bruke.

Hjelp deg å tenke annerledes

Ved hjelp av idédugnadsverktøy kan du regelmessig samle likesinnede og hoppe rett inn i idédeling uten forsinkelser.

Når du brainstormer med andre, blir du mer åpen for andres ideer og utvikler din evne til å tenke kreativt og utenfor boksen.

Hjelp til å motta den ros du fortjener

Bruk av idédugnadsverktøy kan hjelpe deg med å tydeliggjøre ideene dine for andre på alle nivåer i organisasjonen. Din innsats vil bli anerkjent, noe som øker sannsynligheten for å gå opp til en ledende stilling i fremtiden.

  Topp 6 Verktøy for omvendt bildesøk for å finne et bildes opprinnelige kilde

Funksjoner i brainstorming-verktøy

Hvilke vesentlige egenskaper bør du søke etter nå som vi har overbevist deg om at teamet ditt trenger et idédugnadsverktøy?

Maler

De beste brainstormingverktøyene tilbyr maler for team og prosjektstyrevisninger for å hjelpe ulike prosedyrer.

Du kan bruke Gantt-diagrammet og Kanban-visningen for å liste opp kjerneideen og deretter utvikle et nett av relevante tanker rundt det for å konstruere et tankekart og lage et nettverk av koblede ideer.

Deling av filer

Å vise fremfor å fortelle er den enkleste måten å uttrykke en idé på. Du kan dele filer jevnt ved hjelp av dynamiske brainstorming-programmer.

Du kan inkludere fotografier, dokumenter, MP4-er og GIF-er i ethvert idédugnadsverktøy. En vegg av ord er utvilsomt mindre innbydende enn dette.

Konseptualisering

Plattformer for idédugnad på nett hjelper til med å organisere ideer. For konsepter som er «Nye», «Under evaluering», «Godkjent» osv., kan du raskt danne separate grupper.

Integrasjoner

Nettbaserte verktøy for idédugnad inkluderer integrasjoner med andre programmer, slik at du kan implementere ideen din.

Siden du ikke trenger å fortsette å bytte mellom ulike apper for å dele eller designe tankene dine, gjør integrasjoner det enklere å brainstorme sammen.

Optimal brukeropplevelse (UI)

Du kan ikke forvente at teamet ditt har en original idé på stedet. Kreativitet skjer tilfeldig.

Du har kanskje dine beste tanker mens du står i kø i matbutikken.

Å vente til du er tilbake ved pulten din på jobb vil hindre deg i å dele den tanken. Det er derfor brainstorming-verktøy har enkle brukergrensesnitt, som lar deg legge inn tankene dine og fortsette å jobbe raskt.

Prosjektledelse

Ikke bare oppbevar tankene dine i en skuff. Bruk dem i praksis med de beste idédugnadsverktøyene, inkludert utmerkede prosjektstyringsfunksjoner.

Teamet ditt kan endre konsepter til konkrete prosjekter ved hjelp av ulike prosjektplanlegging, oppgavestyring, budsjettovervåking og rapporteringsverktøy.

Når vi vet hvor verdifulle disse programmene kan være for teamet og bedriften din, la oss utforske listen vår over de beste idédugnadsverktøyene for å øke teamets kreativitet og sette deg på rett vei til suksess.

Miro

Ved hjelp av Miro kan du holde workshops og møter, gjøre brukeropplevelsesundersøkelser og design, lage tankekart og diagrammer og gjennomføre strategisk planlegging, alt innenfor samme app.

Du kan også distribuere det til kollegene dine, slik at de kan redigere kartene og jobbe sammen i sanntid. Smidige arbeidsflyter, tankekart og tavle er noen få elementer som Miro tilbyr.

Hovedtrekkene:

 • Bred integrasjon: Verktøyet integreres med Google Suite, Dropbox, Slack og andre direktemeldingstjenester.
 • Zoombart lerret og tavle: Med Miros uendelig zoombare lerret og nett-tavle kan du vise kreativiteten din, designe prosjekter og etablere sentrale informasjonshuber som holder alle informert.

Miro tilbyr en hyggelig og personlig samarbeidsopplevelse med ulike alternativer for sanntids teamarbeid på en nettbasert tavle, uavhengig av om teamene dine er sentraliserte eller langt spredt.

Veggmaleri

Veggmaleri er et av de beste idédugnadsverktøyene med alle komponentene du trenger for å bruke fantasien. Med så mange tilpasningsdyktige funksjoner gjør denne digitale arbeidsplassen det enkelt å generere nye ideer og visualisere dem på ulike måter.

Du kan bruke en rekke forhåndslagde maler for å gjøre alt fra idédugnad til å designe smidige arbeidsflyter.

Hovedtrekkene:

 • Workshops og økter: Bruk denne funksjonen til å organisere og gjennomføre praktiske workshops og økter. Du kan regulere flyten med en tidtaker, innholdslåser og tillatelser.
 • Digitale klistrelapper: Du kan også bruke denne funksjonen til å lage diagrammer, noe som gjør det enklere å planlegge maksimal kreativitet.
 • Prosjekt: Bruk prosjektplanlegging, oppgavedelegering, planlegging, rapportering, analyse og presentasjonsverktøy for å administrere prosjekter effektivt.
  Slik deler du ting fra OneDrive

Veggmaleri er mye mer enn bare et nettsted for ideer. Takk til alle visuelle elementer og lar alle deltakere stemme på ideer. Det hjelper deg også å holde fokus ved å time oppgaver og sikrer at alle yter sitt beste.

LucidSpark

LucidSpark er utrolig hvis du vil koble den til andre programmer som Jira, G Suite, Dropbox, Confluence og mange andre. Det er lurt for enkeltpersoner, små team og store organisasjoner.

Dette verktøyet skiller seg ut fra andre verktøy siden det er enkelt å bruke og intuitivt. I tillegg, fordi den er skybasert, fjerner den byrden med å installere og letter teamsamarbeid på nettet.

Hovedtrekkene:

 • Enkel formstiling: Før du drar noen former inn i lerretet, lar LucidSpark deg velge skrifttype, størrelse, farge og linjestil.
 • Del og få innspill: Del diagrammet ditt med andre og be om tilbakemelding uten å forlate plattformen. Ved å bruke kommentarfunksjonen kan teamet ditt kommentere bestemte former eller hele siden.
 • Ubegrenset lerret: Hvert teammedlem kan bidra og skape fritt på et endeløst lerret uten å bli begrenset eller distrahert. Og siden historien inneholder alle stickies, kommentarer og stemmer, går ingen data tapt.

Videre kommer den med utmerkede forhåndsbygde komponenter og kan sees fra hvilken som helst enhet med et hvilket som helst operativsystem og støttede nettlesere.

Weje

Med Weje, det komplette nettbaserte idédugnadsverktøyet for jobb, kan du starte et paradigmeskifte i planlegging og organisering. Dette verktøyet er fantastisk for markedsførere og alle som er interessert i databehandling.

Du kan lage kort av hvilken som helst tekst eller bilde, og disse kortene synkroniseres umiddelbart på enhetene dine slik at du kan dele dem med andre.

 • Samarbeid: Det vil være mulig for deg å se hvem som for tiden jobber på et gitt styre. Tildel roller til brukere og administrer tilgang ved hjelp av administrasjonsverktøy.
 • Kanban-tavle: Du kan lage gjøremålslister og fleksible kort i løpet av sekunder, eller du kan tenke raskt og designe et Kanban-tavle som organiserer oppgavene dine i prioritert rekkefølge.

Du kan samle, arrangere og dele alt du vil med Weje. Den er egnet for både privat og profesjonell bruk.

Canva

Du har det beste stedet å generere enorme ideer med Canvas idédugnadsverktøy. Denne innovative applikasjonen gir et samarbeidsmiljø der du kan gjøre ideer til virkelighet og er fullpakket med fantastiske funksjoner.

Dette splitter nye, kostnadsfrie verktøyet inkluderer sporing av fremgang, visning av oppdateringer med livlige markører, og sporing av spørsmål og kommentarer. Å bruke klistremerker eller emojier for å uttrykke svaret ditt er også et alternativ!

Hovedtrekkene:

 • Whiteboards: Denne funksjonen kan du bruke til å tankekartlegge ditt neste prosjekt. Den har utrolige maler, et komplett innholdsbibliotek, unike former og til og med en timer for disse gruppemøtene.
 • Dra og slipp-redigering: Tankekartlegging er underholdende, takket være Canvas dra-og-slipp-redigeringsprogram. Ved å dra og slippe elementer som et notat, bilde, lenke eller gjøremål på arbeidsområdet ditt, kan du legge til innhold til det.

Med disse funksjonene har du og teamet ditt et sted å komme opp med nye ideer, designe dem og sette konsepter ut i livet.

FigJam av Figma

FigJam fra Figma er uten tvil det beste idédugnadsverktøyet for designteam. Det har aldri vært viktigere å ha tilgang til skybaserte samarbeidsverktøy, gitt fremgangen innen fjernarbeid blant designteam.

FigJam er avgjørende for effektiv kommunikasjon på tvers av team mellom skapere og prosjektledere.

Hovedtrekkene:

 • Tilbakemelding: Denne funksjonen fyller ut hullene i prosjektprosessen hvis du trenger hjelp til å gi og få nyttig tilbakemelding på designprosjekter.
 • Designbiblioteker: Teammedlemmer kan bruke designbibliotekene i FigJam når de jobber sammen på et prosjekt. Team kan produsere artefakter som er konsistente og tro mot merket takket være dette verktøyet.

Dette verktøyet skaper utvilsomt oppsikt i designverdenen. Tross alt kan det hjelpe til med veksten av en effektiv arbeidsflyt.

  Sitter du fast på CTRL+ALT+DEL-skjermen? Slik fikser du dette

Du kan se fra det ferdige produktet at dette verktøyet er forpliktet til å øke markedet for verktøy for idédugnad på nettet.

Milanote

Du vil elske Milanote hvis du leter etter et verktøy som hjelper deg med å registrere og organisere tankene og kreative bestrebelser. Milanote tilbyr en særegen blanding av enkelhet, styrke og allsidighet som virkelig skiller den fra det raskt voksende feltet for notattaking og visuelle tenkeverktøy.

Hovedtrekkene:

 • Koblingskort: Denne funksjonen gir deg både en lenke og en innebygd forhåndsvisning av URL-en du har lagret. Du kan bruke den til å koble til lydfiler, Google maps og til og med Airtable-regneark.
 • Hekkebrett: Å lage et brett i et brett med Milanote er en av de mer praktiske bruksområdene til plattformen.

Hvis alt dette ikke var godt nok, lar Milanote deg dele brett med teamet ditt og jobbe sammen i sanntid. Du kan snakke med kolleger, legge til @-omtaler til navnene deres i et notat og kommentere notatene deres.

MindMeister

Du kan administrere alt fra prosesser til prosjektplanlegging og ideer ved hjelp av MindMeister, som tar idédugnad på nett til et nytt nivå.

Dette er blant de beste idédugnadsverktøyene som brukes i utdanningsinstitusjoner, der det hjelper studenter å visualisere utfordrende problemer, ta notater og utveksle svar. Bedrifter bruker det også.

Hovedtrekkene:

 • Mind map editor: Lag, del og presenter innholdet ditt med denne nye funksjonen. Fordi det er skybasert, kan du utvikle hvilke ideer du vil uten å laste ned ekstra programvare.
 • Live chat: Du kan bruke en live chat for å holde kontakten med andre teammedlemmer i sanntid, gi ideer og diskutere eventuelle endringer.

Ved å la deg synkronisere mellom tankekart og det smidige prosjektstyret, bistår Mindmeister også med prosjektledelse.

Sist men ikke minst, hvis du er ny på tankekartlegging, vil du bli glad for å lære at dette idédugnadsverktøyet inneholder en tankekart-treningsøkt.

IdeaBoardz

Du kan lage et virtuelt styre og invitere samarbeidspartnere ved å bruke nettverktøyet IdeaBoardz. Den markedsfører seg selv som et verktøy for å hjelpe samarbeid, idédugnad og refleksjon og er gratis å bruke. Den presenteres enkelt på en digital tavle med post-it-lapper slik at brukerne kan svare på konseptene.

Hovedtrekkene:

 • Stemmefunksjon: Deltakerne kan stemme på stickies de støtter ved å merke dem med tommel opp.
 • Custom Stickies: Det gir en rekke «stickies» eller maler for å hjelpe deg med å lage tavlen. Du kan bla gjennom valgene, endre dem eller lage dine egendefinerte stickies.

Du lager en idétavle og deler URL-en med kollegene dine. Dette valget kan hjelpe en bedriftseier med å utvikle konseptet sitt.

Bubbl.us

Tankekartlegging er gjort enkelt ved hjelp av Bubbl.us. Det vil støtte din evne til å samarbeide, planlegge og dele skapelsen din med andre.

Alle som ønsker å generere bilder av tilkoblet læring bør bruke denne applikasjonen, fra studenter og lærere til kreative og bedriftseiere.

Hovedtrekkene:

 • Trediagram: Du kan bygge et trediagram på Bubbl.us med et sentralt emne og legge til nye ideer på samme nivå eller undernivå. I tillegg lar det deg endre disse trærne for å passe dine valg.
 • Fullskjermpresentasjon: Du får tilgang til hele skjermen med bare ett klikk. Den skriver ut arbeidet ditt på én eller flere sider og eksporterer det som en JPG-, PNG- og tekstfil.

Bubbl.us er det beste alternativet hvis du er en nybegynner som søker et enkelt og viktig idédugnadsverktøy! Det gjør tankekartlegging enklere og hjelper til med idéorganisering, oppgaveskaping, samarbeid og deling med andre.

Siste ord

Å finne det perfekte verktøyet for teamet ditt er en vanskelig avgjørelse. Ved å gi deg en større forståelse av fordelene og funksjonene til de beste idédugnadsverktøyene på markedet, vil du kunne bestemme hvilke faktorer du skal prioritere når du velger en idédugnadsapplikasjon.

Du kan også være interessert i å forstå konseptkart.

x