Slik fjerner du bakgrunnsstøy fra lyd [10 Tools]

Trenger du å fjerne bakgrunnsstøy fra lyd for dine kommende podcast- eller videoproduksjonsprosjekter? Gjør det enkelt med disse online/offline lydredigeringsverktøyene.

Omgivelsesstøy i innspilt lyd eller video er uunngåelig. Du kan ikke ta opp alle videoer eller lyd fra et stille rom. Hvis du gjør det, vil du fortsatt oppdage en brummende lyd fra den bærbare datamaskinen, skrivebordet, viften, klimaanlegget osv.

I stedet for å investere for mye penger og tid på å eliminere bakgrunnsstøy, kan du bare eliminere støyen fra den innspilte lyden.

Det har vært mye utvikling innen støyreduksjonsalgoritmer. Du kan dra nytte av slike algoritmer ved å bruke hvilken som helst av appene som er nevnt i denne artikkelen.

Les også videre for å finne ut mer om lydstøy slik at du kan lage planer for å produsere krystallklar lyd for innholdet ditt.

Støy i lyd

De resterende lavnivålydene i et lydopptak er støy. Dette er andre særegne lydbølger enn stemmen din, musikkinstrumenter eller lyd fra spilling. Standardlyden til opptaksmiljøet, de du kan høre under en stille del av lyden, er også støy.

Støy kan være statisk lyd skapt av elektrisk interferens fra ledninger som kobler høyttalerne og mikrofonene til datamaskinen eller andre opptaksenheter.

Du vil garantert fange opp et visst nivå av støy under podcastopptak, YouTube-videoopptak osv. Men når den støyen distraherer publikum eller tvinger dem til å slutte å spille og se etter annet innhold, er det et problem.

Tenk for eksempel at du spiller inn en YouTube-video foran en teleprompter. For å mate innhold til teleprompteren skriver noen hele tiden. Mikrofonen din kan ta opp knitringen fra tastaturet hvis du ikke bruker et eget opptaksrom. Nå, hvis du tillater dette i den siste videoen, vil publikum sikkert føle seg distrahert.

Hvordan påvirker støy innspillingen og den endelige lyden/videoen?

Den primære negative effekten av støy på lyd- eller videoinnhold er å avlede fokuset til publikum. Lyd- og lysbildefremvisningsbaserte videoer må være fri for støy.

For i slikt innhold må publikum fokusere på kommentarene dine for å forstå emnet du diskuterer. Det visuelle, hvis noen, er ikke tilstrekkelig til å forstå hele emnet.

Andre store effekter er:

 • Lydstøy skaper et spørsmål i publikums sinn om profesjonaliteten til YouTube- eller podcastkanalen din.
 • Hvis du diskuterer lydprodukter eller konsepter for innholdsskaping og lytterne hører støy, er ikke det bra for kanalens omdømme.
 • Noe bakgrunnsstøy kan skape store helseproblemer som kvalme, hodepine, hypertensjon, psykisk stress, etc.
 • Når du lærer musikkinstrumenter gjennom innspilt lyd eller video, kan bakgrunnsstøy påvirke læringsevnen til innholdsabonnentene dine.

De negative effektene av støy på innspilt innhold er mange. Noen er åpenbare mens andre ikke er det. Men støy reduserer garantert innholdsvisningene, likes og abonnementene dine.

  Hvordan blir du kvitt søkehistorikken din på Tumblr

Hvordan redusere omgivelsesstøy før opptak

Selv om avanserte verktøy hjelper deg med å eliminere mesteparten av bakgrunnsstøyen, er det greit å redusere omgivelseslyden under opptak for å få det beste resultatet. Her er noen forslag du må følge før du tar opp:

Bruk en kardioidmikrofon

Etterbehandling av innspilt lyd for å redusere støy er en prosess som tar tid. Derfor må du bruke en mikrofon som reduserer støyen under opptak ved ikke å fange opp omgivelseslyden. Kardioide mikrofoner er gode eksempler.

Disse mikrofonene er svært følsomme for lyden som du retter mot fronten av mikrofonen. I tillegg avviser disse mikrofonene praktisk talt alle lydene på baksiden på grunn av lav inngangsdB på baksiden.

Ta opp stemmen på et stille sted

Hvis videoen din lar deg ta opp stemmen senere, gjør det fra et stille sted. For podcaster kan du alltid gjøre det fra et stille rom siden ingen vil se deg.

Du kan bruke tunge tepper, gardiner og tremøbler for å redusere ekkoet i rommet.

Ta opp omgivelsesstøyen

Før du gir voiceover, ta opp omgivelseslyden (romtonen) i rommet ditt i 20 til 30 sekunder. Du kan laste opp denne filen som et eksempel for etterbehandlingsprogramvaren for å fjerne bakgrunnsstøy.

Bruk Minimum Gain

Still inn mikrofonen på lavest mulig forsterkning eller inngangsdB. Du må teste mikrofonen flere ganger i forskjellige dB-innganger for å finne ut den laveste skalaen du kan bruke.

Reduser munn- og mikrofonavstand

Avstanden mellom munn og mikrofon skal være seks tommer eller mindre. Dette vil aktivere en lav forsterkning for å ta opp en krystallklar lyd av voiceoveren din.

Plasser mikrofonen vekk fra omgivelseslyden

Mens du bruker en ensrettet eller kardioid mikrofon, plasser fronten vekk fra støyen. Mikrofonen vil fjerne mye av støyen.

Slå av noen hvitevarer i rommet

Slå av apparater som klimaanlegg, varmeapparat, kjøler, avfukter, vifte, eksos osv.

Hvordan fjerne støy etter opptak

Når du har spilt inn voiceoveren din ved å følge tipsene ovenfor, blir etterbehandlingen av lyden superenkel.

Etterbehandling er redigeringsarbeidsflyten der du fjerner bakgrunnsstøy fra lyd, fjerner fomling fra opptaket, reduserer fyllstoffer osv.

Mange online og offline lydredigeringsapper hjelper deg med å redusere eller eliminere støy fra et lydopptak. For tiden bruker de fleste av disse appene kunstig intelligens (AI) og nevrale nettverk for å oppdage og slette støy fra voiceover.

Standard arbeidsflyt er som følger:

 • Du laster ned og installerer appen eller bruker dens nettappversjon.
 • Last opp en støyprofil, romtonen du spilte inn tidligere.
 • Still inn manuelle eller automatiske støyreduksjonsinnstillinger. Automatiske innstillinger gir rettferdige resultater.
 • Start støyfjerningsprosessen.

Slike apper fjerner vanligvis konstant bakgrunnsstøy som fløyter, summinger, summinger, sus, sutring, viftestøy osv. Uregelmessig støy, som støt, klikk, trafikkstøy osv. vil kreve manuell redigering.

For å enkelt fjerne bakgrunnsstøy fra lyd selv, prøv følgende online/frittstående applikasjoner nå:

VEED

Bakgrunnsstøy kan være irriterende, men med det kraftige nettverktøyet VEED kan du bli kvitt det med noen raske klikk. Nå trenger du ikke å bruke på dyre high-end mikrofoner for perfekt opptak.

Toppfunksjonene inkluderer:

 • Støtter alle store lydformater som MP3, WAV, M4A og AAC
 • Et komplett nettverktøy som ikke krever nedlasting av programvare
 • Fjerner lydbakgrunn fra videofiler som MP4, AVI, WMV og MOV
 • Kan fjerne statisk støy, vær, trafikk og hvit viftestøy
  Hvordan ta smarthjemmet med på reise

Du kan bruke den til sangopptak, podcasting, musikkmiksing og voiceover. Dessuten kan dette verktøyet også legge til bakgrunnsmusikk til filen din.

Podcastle

Podcastle er et automatisk støyreduksjonsverktøy som bare trenger ett klikk for å gjøre lyden din feilfri. All irriterende støy som statisk og skravling kan fjernes med denne programvaren.

Den kommer med følgende funksjoner:

 • AI-støyreduksjon for ren og skarp lyd av profesjonell kvalitet
 • Enkel å bruke programvare som krever minimal innsats
 • Fjerner automatisk stille deler eller pauser fra lyden
 • Legg til lydeffekter og musikkspor til lydfilen
 • Intuitivt redigeringsdashbord for perfekt lyd

Enten du er en profesjonell eller amatør podcaster, kan du bruke dette verktøyet til å lage, redigere og distribuere innholdet ditt. Denne samarbeidsløsningen støtter MP3 og andre populære filformater.

Audacity

Audacitys lydredigeringspakke kommer med en støyreduksjonsfunksjon. Verktøyet gir gode resultater for bakgrunnsstøy i en lydfil som er konstant – for eksempel brummende støy fra en kjøleribben på skrivebordet eller susende bånd.

Verktøyet er ikke ideelt for uforutsigbare omgivelseslyder som om noen snakker i bakgrunnen.

Du må laste opp en støyprofil i vinduet for støyreduksjon. Programvaren bruker denne profilen til å eliminere forutsigbar bakgrunnsstøy automatisk.

Det er et frittstående program og er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux PC-er. Programvareutgiveren har også gitt ut en støyreduksjonsmanual.

Beskriv

Ønsker du å få lyd i studiokvalitet, men har ikke tilgang til noe studio? Det er på tide å velge Descript. Denne programvaren kan fjerne all bakgrunns- og omgivelsesstøy som du ikke trenger i lydfilen.

Den tilbyr deg følgende funksjoner:

 • Bruker AI for å fjerne ekko og støy uansett mengde
 • Øker talekvaliteten til høyttaleren
 • Regenerativ taleeffekt for å gjenoppbygge stemmen etter fjerning av støy

Dens nettversjon støtter bare filer som er mindre enn 25 MB i størrelse og 5 minutter i lengde. Den nedlastede versjonen har ingen slike begrensninger.

Ikke la musikkreisen din bli hemmet av irriterende bakgrunnsstøy. Bruk Media for å bli kvitt all bakgrunnsinterferens. Her får du disse funksjonene:

 • Enkelt og raskt grensesnitt uten læringskurve
 • Fjern forskjellige lyder som vær, trafikk, statisk elektrisitet, vind, klikk, vifte osv.
 • Fleksibelt og tilpassbart verktøy for å justere støydesibel
 • Støtter MP3, M4A, MP4, OGG, AU, MOV, VOB, MTS og andre store formater

Denne AI-drevne applikasjonen er egnet for redigering av sanger, musikkmikser, vokal, lydbøker, podcaster eller voiceovers. Den lar deg også legge til høykvalitets musikkeffekter.

Audio Denoise

Audio Denoise er en AI-basert bakgrunnsstøy-fjernende web-app basert på cepstral og spektral lydstøyreduksjonsteknikker. Nettappen er gratis for offentlig bruk uten noen programvaregarantier.

Du må laste opp lydfilen i Input-delen. Det er tre forhåndsinnstilte konfigurasjoner for støyreduksjon. Du kan velge en eller endre parameterne for støyreduksjon selv.

Denne applikasjonen vil kreve flere forsøk og feil før du kan få et betydelig resultat.

Rullebane

Hvis du er en stemmekunstner eller redaktør som leter etter den enkleste måten å bli kvitt bakgrunnsstøyen fra en lydfil (eller til og med video), er Runway her for deg. Med den kan all distraherende eller uønsket støy fra opptakene dine bli renset under etterproduksjonsfasen.

  WakeUp slår automatisk på skjermen når du henter enheten

Denne robuste løsningen gjør det enkelt for alle å skille en voiceover for en perfekt skarp redigering. Enten det er et fly som nynner eller statisk støy, kan verktøyet fjerne dem med ett klikk. Dessuten kan du bruke den til å gi lyden et profesjonelt løft.

LALAL

LALAL er et verktøy som bruker AI og moderne støyreduksjonsteknologi for å rense bakgrunnsmusikk eller støy. Ved å bruke denne programvaren kan man trekke ut klar stemme fra hvilken som helst lyd- og videofil.

Man kan til og med integrere denne stemmerensende algoritmen i miljøer som nettsteder, applikasjoner og nettjenester. Dermed kan du kansellere alle uønskede lyder og gi lytterne en krystallklar stemme.

Dessuten kan applikasjonen hjelpe deg med å bli kvitt vokal, instrumenter (trommer, gitar, piano og andre) og akkompagnement. Verktøyet er ideelt for musikere, redaktører, streamere, journalister og transkriberere.

Kapwing

Det vil i det minste være en slags bakgrunnsstøy i opptaket ditt med mindre du tar opp i et lydtett studio. Kapwing kan fjerne disse uønskede bakgrunnslydene og komme opp med ren lyd.

Funksjonen Automatic Background Remover i denne programvaren tilbyr lydintelligens. Det reduserer ikke bare alvorligheten til visse lyder, men korrigerer også høye lyder og skiller tale i støyen.

Kapwing er et nettbasert verktøy som ikke krever at du laster ned tunge applikasjoner eller lærer å administrere kraftige redigeringsverktøy. Hvis du er en live streamer eller podcaster som bruker mikrofoner som Blue Snowball, kan programvaren fjerne bakgrunnsstøy med ett klikk.

RX 10

Ved å bruke RX 10 kan du få vokallyden din høy og tydelig for publikum ved å bli kvitt alle uønskede bakgrunnsstøy. Den er i stand til å fjerne uønskede summende lyder mens du er på farten uten behov for å analysere lydfilen.

Dens spektrale de-noise-funksjonen kan fordrive irriterende tone- og bredbåndsstøy for å gjøre alle opptak til en krystallklar. Dette verktøyet kan også identifisere og fjerne digitale impulsstøy, inkludert klikk og sprett for en hyggelig lytteopplevelse.

Videre kan du bruke også bli kvitt lydene av rasling og vind fra lyd- og videofiler med denne løsningen.

Konklusjon

Skapere av video- og lydinnhold fokuserer så mye på innholdet at de glemmer grunnleggende innholdshygiene, som lydløs lyd. Her kan du gjøre en forskjell ved å fjerne uønskede lydartefakter fra innholdet ditt og få mer engasjement enn konkurrentene dine.

Du trenger ikke anstrenge deg for å fjerne bakgrunnsstøy fra lyd hvis du bruker programvaren ovenfor. Noen av disse kommer til og med med kunstig intelligens-algoritmer som automatisk eliminerer støy fra en opplastet lydfil.

Du kan også være interessert i å lære om disse enestående appene som hjelper deg med å fjerne støy og ekko under nettmøter.

x