PlayStation Plus vs Xbox Game Pass: Hvilken er bedre?

Alt-du-kan-streame tjenester som Netflix og Spotify har i stor grad erstattet å eie medier i film- og musikksfærene, og videospill beveger seg sakte mot denne nye standarden også. Både Sony og Microsoft tilbyr egne spillabonnementstjenester i form av henholdsvis PlayStation Plus og Xbox Game Pass.

La oss sammenligne PS Plus og Xbox Game Pass for å se hvilke som gir best valuta for pengene. Gitt hvor utbredt disse tjenestene er, kan de være den avgjørende faktoren for hvilken konsoll du velger å kjøpe.

Grunnleggende om PlayStation Plus

Sonys spillabonnementstilbud har gått gjennom noen endringer. PlayStation Now, som ble lansert tidlig i 2015, var den første formen. Dette var et frittstående abonnement som tillot deg å streame hundrevis av titler på moderne konsoller fra hele PlayStations historie, med mange nyere spill tilgjengelig for nedlasting også.

I juni 2022 utvidet PlayStation Plus seg til å tilby tre nivåer: Essential, Extra og Premium. Essential er det samme som den originale PS Plus-planen.

PS Plus Extra gir tilgang til hundrevis av PS4- og PS5-spill gjennom spillkatalogen. Ubisoft+ Classics er også inkludert, slik at du kan spille noen av Ubisofts topptitler uten ekstra kostnad. Disse er alle nedlastbare.

PS Plus Premium inkluderer alt fra de lavere nivåene, pluss spillstrømmingen som var en del av PlayStation Now (den tjenesten er nå trukket tilbake). Sony kaller dette Classics Catalog, som inneholder titler fra PS3 og tidligere. De fleste av disse er tilgjengelige for nedlasting, men du må streame PS3-spillene siden de nyere PlayStation-konsollene ikke er kompatible med PS3s arkitektur. Premium lar deg også streame noen andre Catalog-spill hvis du heller ikke vil laste dem ned.

Se vår guide til PlayStation Pluss nivåer for mer informasjon.

I noen regioner der spillstrømming ikke er tilgjengelig, som Australia, India, New Zealand og Sør-Afrika, kalles det høyeste nivået i stedet PlayStation Plus Deluxe. Dette har alle de samme fordelene som Premium, bortsett fra streaming.

Alle nivåer av PlayStation Plus er tilgjengelige for de på PS4 eller PS5. Hvis du velger PS Plus Premium, kan du også streame kompatible spill til PC-en din.

For å streame trenger du en internettforbindelse som kan håndtere dette – Sony anbefaler minst 5 Mbps. Streaming vil ofte gi dårligere ytelse sammenlignet med nedlasting av spill; Vær forberedt på en lavere oppløsning og/eller bildefrekvens, inngangsforsinkelse og færre lydalternativer.

Nedlasting med PlayStation Plus

Som nevnt ovenfor er de fleste spillene inkludert med PlayStation Plus Extra og Premium tilgjengelige for nedlasting. Dette lar deg nyte spill akkurat som om du hadde kjøpt dem på vanlig måte. Du kan tjene trofeer, og online flerspiller er tilgjengelig.

Når du laster ned et spill, vil det gi full oppløsning. Du kan kjøpe DLC for spillet, bruke alle inkluderte PS VR-moduser og få tilgang til lignende ekstrafunksjoner.

  11 beste proxy-nettlesere for personvern på nettet

Du kan laste ned så mange spill du har plass til, men systemet ditt sjekker inn med PSN hver syvende dag for å forsikre deg om at abonnementet ditt fortsatt er gyldig. Hvis du går for lenge uten å koble til, kan du ikke bruke de nedlastede spillene dine før du er online igjen.

PlayStation Plus Premium på PC

PlayStation Plus Premium fungerer også på Windows-PCer, uansett om du har en PlayStation-konsoll. Hvis du spiller på både PC og konsoll, kan du få tilgang til dine lagrede data på begge takket være skylagring.

Du trenger en PSN-konto og den gratis PS Plus PC-appen for å komme i gang; du kan laste ned denne på Sonys PlayStation Plus PC-side. Ta en titt nederst på denne siden for detaljer om systemkrav. Hvis du spiller andre spill på PC-en din, bør du ikke ha problemer med å møte disse.

Mens Sony anbefaler at PC-spilling krever en DualShock 4-kontroller, har folk rapportert at andre PC-kompatible gamepads som Xbox-kontrolleren også vil fungere. Du vil imidlertid ikke kunne bruke DS4-spesifikke funksjoner, for eksempel pekeplaten eller bevegelseskontroller.

Husk at du ikke kan laste ned PS Plus-spill på PC-en. PS Plus Premium støtter heller ikke for øyeblikket streaming av PS5-titler, selv om Sony har gjort betatester av denne funksjonen.

Xbox Game Pass Fundamentals

Xbox Game Pass er tilgjengelig for Xbox One og Xbox Series X|S. På PC-er med Windows 10 og 11 kalles det PC Game Pass.

Game Pass for Xbox er ganske enkelt, spesielt sammenlignet med de noe forvirrende nivåene til PlayStation Plus. Den tilbyr titler fra hver generasjon av Xbox. Du kan laste ned så mange titler du vil, så lenge systemet har nok plass; vurder å legge til lagringsplass til Xbox-en hvis du trenger mer plass.

I tillegg til å laste ned spill, kan du streame mange Xbox Game Pass-titler for å nyte dem uten å installere filer og ta opp plass på konsollen.

Konsollen din må sjekke inn med Xbox Live hver 30. dag for å være sikker på at Game Pass-abonnementet ditt fortsatt er gyldig. Spill blir regelmessig med og forlater Game Pass, men som abonnent får du rabatt hvis du velger å kjøpe et spill i katalogen (eller dens DLC) for å beholde.

Spesielt i september 2023 trakk Microsoft det langvarige Xbox Live Gold-navnet tilbake og erstattet det med Game Pass Core. Denne grunnnivået til tjenesten lar deg spille betalte flerspillerspill på nettet, og gir deg tilgang til et lite bibliotek med spill som er mye mindre enn hovedlisten for Game Pass.

Se vår sammenligning av PS Plus Essential og Game Pass Core for en fullstendig oversikt over basisplanene; vi vil fokusere på de høyere nivåene nedenfor.

Xbox Game Pass for PC

Når du registrerer deg for Game Pass, må du velge om du vil abonnere på konsollen eller PC-tjenesten – eller begge deler. I motsetning til PS Plus, får du ikke nødvendigvis full tilgang til tjenesten på begge plattformene med ett abonnement. Den dyrere Xbox Game Pass Ultimate kreves for å få tilgang til biblioteket på både konsoll og PC. (Ultimate gir deg også tilgang til online flerspiller på konsollen.)

  8 tips og triks du trenger å vite

Katalogen over spill varierer avhengig av plattformen. Noen spill er tilgjengelig på både Xbox og PC, mens andre kun støtter den ene eller den andre plattformen. Ellers fungerer PC Game Pass akkurat som Xbox Game Pass – ubegrenset tilgang til å laste ned så mye du får plass til på datamaskinen din, med støtte for streaming også.

Du må laste ned Xbox-app for Windows for å dra nytte av Game Pass på PC. I motsetning til PS Plus, trenger du ikke en kontroller for å spille disse spillene. PC-versjonene er bygget for PC, ikke streamet, så de styrer med mus og tastatur. Dette er kanskje ikke den optimale metoden for alle spill, for eksempel plattformspillere, så mange spill tilbyr også full kontrollerstøtte.

Xbox Cloud Gaming

Hvis du har Xbox Game Pass Ultimate, har du også muligheten til å streame mye av Game Pass-katalogen. Dette fungerer på iPhone og iPad, Android, PC og Xbox-konsoller, slik at du kan velge hvordan du vil spille.

Se vår Xbox Cloud Gaming-introduksjon for detaljer om hvilke enheter som er kompatible og hvordan det fungerer. I de fleste tilfeller trenger du en kontroller for best resultat, selv om noen spill støtter berøringskontroller. Du trenger også en sterk nettverkstilkobling—Microsoft anbefaler en 5Ghz Wi-Fi eller mobildatatilkobling som er minst 10 Mbps nede.

PlayStation Plus vs Xbox Game Pass: Priser

PlayStation Pluss tre nivåer har hver sin pris, med muligheten til å betale for én, tre eller 12 måneder om gangen. Merk at Sony økte prisen på hvert nivå kraftig i midten av 2023:

 • PlayStation Plus Essential: $9,99/måned, $24,99/kvartal eller $79,99 per år
 • PlayStation Plus Extra: $14,99/måned, $39,99/kvartal eller $134,99 per år
 • PlayStation Plus Premium: $17,99/måned, $49,99/kvartal eller $159,99 per år

For Xbox Game Pass, fordeler prisene seg slik:

 • Game Pass Core: $9,99/måned eller $59,99/år
 • Spillpass for konsoll: $10,99/måned
 • PC-spillpass: $9,99/måned
 • Game Pass Ultimate: $16,99

Som nevnt gir Ultimate deg full tilgang til Game Pass på både PC og Xbox. Det inkluderer også konsoll online flerspiller for betalte spill, som ellers ville kreve Game Pass Core.

Du trenger også Ultimate for å streame spill på en hvilken som helst kompatibel plattform. Både PC Game Pass og Ultimate inkluderer også EA Play, og legger til topptitler fra utgiveren til det eksisterende Game Pass-biblioteket.

Hvis du spiller spill på både Xbox og PC, er Ultimate en god del.

PS Plus- og Xbox Game Pass-katalogene, sammenlignet

Ingen av disse tjenestene ville vært verdt tiden din hvis spillene som tilbys var elendige. Heldigvis tilbyr begge plattformene et bredt utvalg av spill, med nye som kommer hele tiden. Imidlertid fjernes spill fra begge noen ganger.

Husk at hvis et spill forsvinner fra katalogen på en av tjenestene, vil du ikke kunne spille det med mindre du kjøper det på plate eller digitalt. Dine lagrede data og eventuell DLC du kjøpte for spillet vil holde seg, men du kan ikke bruke dem før du eier tittelen.

  Hvordan gi nytt navn til mapper på en iPhone eller iPad

PS Plus-spillkatalogen

I skrivende stund har spillkatalogen over 500 spill for ekstra-abonnenter. De fleste av disse er PS4-titler, selv om et økende antall PS5-spill også er inkludert.

Noen spill vil holde seg i overskuelig fremtid, mens andre byttes ut regelmessig. Hold øye med PlayStation-bloggen og PlayStations sosiale medier for endringene.

Noen av de beste titlene som tilbys i skrivende stund inkluderer:

 • Celeste
 • Død av dagslys
 • Demon’s Souls (PS5)
 • Devil May Cry 5: Special Edition (PS5)
 • Final Fantasy VII Remake Intergrade (PS5)
 • Ghost of Tsushima: Director’s Cut
 • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
 • Rayman Legends
 • Retur (PS5)
 • Spiritfarer
 • Tetris-effekten
 • Uncharted: Legacy of Thieves Collection (PS5)

Hvis du velger PS Plus Premium, vil du også ha tilgang til Classics Catalog. Dette inneholder ytterligere ~400 spill fra PS1-, PS2-, PS3- og PSP-systemene. PS3 er den mest representerte her.

Se full liste over PS Plus-spill for å bla gjennom alt som tilbys.

Selv om PS Plus byr på flere spill enn Xbox Game Pass, mangler det en rekke mordere titler. Spesielt splitter nye PS5-eksklusiviteter kommer ikke til PS Plus på dag én, så store utgivelser som The Last of Us Part I-remake krever fortsatt et separat kjøp, selv for abonnenter.

Det er definitivt mye å spille her, men du må grave gjennom mye filler også. Du vil sannsynligvis bli skuffet hvis du leter etter rask tilgang til alle PlayStations største hits.

Xbox Game Pass-katalogen

Når dette skrives, har Xbox Game Pass over 470 titler tilgjengelig på konsoll og mer enn 440 for PC (mange er på begge).

Noen høydepunkter inkluderer:

 • Halo: The Master Chief Collection
 • Hitman: World of Assassination
 • Evig undergang
 • Forza Horizon 5
 • Minecraft
 • Sea of ​​Thieves

Se full liste over Xbox Game Pass-titler for mer.

Du vil legge merke til at Xbox Game Pass har nyere høyprofilerte spill enn PS Plus; dette er fordi alle Xbox Game Studios-titler kommer til Game Pass på dagen for utgivelsen. Dette er tilfellet med for eksempel Grounded og Halo Infinite.

Microsofts rekke oppkjøp kommer også Game Pass til gode. Siden Microsoft eier Bethesda, for eksempel, er serier som Fallout og The Elder Scrolls godt representert i Game Pass.

PS Plus og Xbox Game Pass: Spill på

Vi har sett på både PlayStation Plus og Xbox Game Pass. Til syvende og sist, hvilken tjeneste som er best for deg avhenger av spillene du vil spille. Hvis du er en PC-spiller som ønsker å få tilgang til PlayStation eksklusive uten å kjøpe en PS4 eller PS5, så gir PS Plus mest mening. For noen som spiller på både Xbox og PC, er Xbox Game Pass Ultimate definitivt det beste alternativet.

Totalt sett vil vi si at Xbox Game Pass har fordelen takket være fokuset på kvalitet fremfor kvantitet. Å få høyprofilerte utgivelser på dag én er et stort trekkplaster, og tjenesten har flere spill som folk flest faktisk ønsker å spille. Hvis du ikke er sikker, ta en dyp titt gjennom begge bibliotekene og se hvilken som appellerer til deg mest.

Game Pass Ultimate er dyrere enn PS Plus Premium, selv etter at sistnevnte hadde en prisøkning. Men hvis du er solgt på alt-du-kan-spille tjenester, ser Microsofts tilnærming ut til å være fremtiden for spill.