Premium ANC-hodetelefoner leverer i nesten alle områder

Viktige takeaways

  • Shure Aonic 50 Gen 2 ANC-hodetelefoner har oppgradert batterilevetid, god lydkvalitet og utmerket byggekvalitet.
  • Hodetelefonene er komfortable og har en elegant, håndverksmessig design i svart.
  • ShurePlus PLAY-appen gir mulighet for omfattende tilpasning av lyd-EQ, noe som gir allsidighet til den generelle lydopplevelsen.

Aonic 50 Gen 2-designen har ikke avviket mye fra originalen, men den har fått oppgraderinger til batterilevetiden, bedre hybrid ANC, Snapdragon Sound og flere romlige lydmoduser.

Shure er et navn synonymt med lydkvalitet, og de originale Aonic 50-hodetelefonene ble godt mottatt og ofte omtalt som en sann konkurrent til Sonys WH-1000XM4. Det er en høy sammenligning, gitt hvordan XM4s effektivt feide alt til side. Nå er Shure Aonic 50 Gen 2 aktive støyreduserende hodetelefoner her, og bringer et anstendig utvalg oppgraderinger til en allerede førsteklasses pakke.

Men gitt Aonic 50 Gen 2-prisbraketten, som setter disse boksene til å konkurrere med Sony, Bose, Bowers & Wilkins og andre heavy-hitters, gjenspeiler prisen lydkvaliteten?

Bildekreditt: Gavin Phillips/MakeUseOf Shure AONIC 50 Gen 2

Shures Aonic 50 Gen 2 ANC-hodetelefoner leverer eksepsjonell byggekvalitet i en elegant svart design. Med et batterisprang fra 20 til 45 timer støtter de et bredt utvalg av Bluetooth-kodeker, inkludert Snapdragon Sound. Mens hodetelefonene høres bra ut fra esken, er ShurePlus PLAY-appens tilpassbare EQ et velkomment tillegg.

Batterilevetid Opptil 45 timer

Mikrofoner 6

Merke Shure

Svinger Størrelse 50mm

Vekt 334g /11,8oz

Støyreduksjon Ja

Sammenleggbar nr

Tilkobling Bluetooth, 3,5 mm

IP-vurdering N/A

Støttede kodeker SBC, AAC, LDAC, aptX, aptX HD, aptX Adaptive, Snapdragon Sound

Fordeler

  • Stilig og komfortabel design
  • Flott byggekvalitet
  • God lydkvalitet, ANC fungerer bra
  • Omfattende tilpasningsmuligheter gjennom en ledsager-app
  • God batterilevetid

Ulemper

  • Standard EQ trenger noen justeringer
  • Kan føles tung under lange lytteøkter

Stil og konstruksjon

Shure annonserte de nye Aonic 50 Gen 2-hodetelefonene på IFA 2023, som umiddelbart fikk lydtungene til å logre. Dens første generasjon Aonic 50s så bra ut, hørtes utmerket ut og representerte et flott første sett med Bluetooth ANC-hodetelefoner for selskapet. Men en flott førstegenerasjon kan gjøre det vanskelig for oppfølgingen, andregenerasjons; hvordan forbedrer du noe så godt mottatt til å begynne med?

Gavin Phillips / MakeUseOf

Shure ser ut til å ha startet med Aonic 50 Gen 2s generelle stil, med den nye generasjonen kun tilgjengelig i svart. Resultatet er et elegant, men håndverksmessig utseende blottet for farger og flash, designet for å vise at disse boksene betyr alvor. De er også ekstremt godt bygget, og består av en metallramme med solide hengsler, sammen med polstrede øreputer og et tilsvarende polstret justerbart hodebånd.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Det er veldig lite trykk på hodet mitt under bruk, og selv etter et par uker med omfattende bruk forblir Aonic 50 Gen 2 komfortabel. Øreklokkene omslutter de fleste ørene mine, noe som er perfekt for brukbarhet og passiv støyreduksjon, og totalt sett er dette et behagelig sett med hodetelefoner.

  Reparer Office 365 Filnavnet er ugyldig ved lagringsfeil

Shure har unngått berøringskontroller, som jeg er en fan av, og foretrekker fysiske kontroller som ikke kan aktiveres ved et uhell. Knapper finnes rundt den høyre øreklokken, inkludert strøm- og volumknappene, pluss en tilpassbar treposisjonsglidebryter som kontrollerer ANC-alternativene dine som standard. Noen vil kanskje synes denne konfigurasjonen er litt travel, men ærlig talt, når hodetelefonene er på og du hører på musikk med ANC slått på, vil du ikke tenke på knappene en gang til.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Shure inkluderer et reiseveske med hardt skall med Aonic 50 Gen 2, som er praktisk når du er på reise, og har en pen innerlomme for å bære en USB-C-ladekabel og 3,5 mm til 3,5 mm jack-kabel.

Tilkobling og batterilevetid

Den massivt økte batterilevetiden var en av de største diskusjonene da Shure annonserte andre generasjon Aonic 50. Den originale modellen hadde 20 timers avspilling, men Aonic 50 Gen 2 mer enn dobler dette, og leverer opptil 45 timer. Det er en nøyaktig uttalelse, med Aonic 50 Gen 2 som varer noen dager ved skrivebordet mitt før det krever lading.

Aonic 50 Gen 2 har også en hendig hurtigladefunksjon, med en rask 15-minutters lading som gir opptil fem timers avspilling. Det er en flott funksjon som de fleste hodetelefoner nå inkluderer, noe som gjør det utrolig frustrerende når det ikke er tilstede.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Nå støtter Aonic 50 Gen 2 et enormt utvalg av Bluetooth-kodeker. Det er en av de største kodekseriene du finner på et sett med hodetelefoner og inkluderer støtte for høyoppløselig streaming, som du forventer. Aonic 50 Gen 2 støtter Sonys LDAC, sammen med AAC og SBC. Så er det også støtte for Qualcomms aptX, aptX HD, aptX Adaptive og aptX Voice.

Men det stopper ikke der. Aonic 50 Gen 2 støtter også Snapdragon Sound, som krever en smarttelefon eller annen enhet som kjører en Snapdragon 8 Gen 2 SoC. Dessverre har jeg ikke en av disse for hånden, så jeg kan ikke teste denne funksjonen selv. Imidlertid er Snapdragon Sound designet for å levere bedre romlig lyd, tapsfri lyd og høy oppløsning, og generelt forbedret lydoverføring.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Til tross for all kodekstøtte for Aonic 50 Gen 2 og den utmerkede lydkvaliteten når den er koblet til, er det til tider en smerte å koble til hodetelefonene. Det tok meg 10-15 minutter å koble Aonic 50 Gen 2 til den bærbare datamaskinen min, og forsøkte prosessen flere ganger i løpet av perioden. Jeg hadde en lignende situasjon med et Android-nettbrett, selv om det koblet til en Android-smarttelefon (en Tecno Phantom V Flip og en Nothing Phone 2) nesten umiddelbart.

Likevel er tilkoblingskvaliteten god og stabil når du først klarer å pare, og det enorme utvalget av Bluetooth-kodeker kan ikke overses.

  Slik bruker du Canvas Docs to Decks-funksjon

En kablet tilkobling er selvfølgelig også et alternativ, med den medfølgende 3,5 mm kabelen.

Lydkvalitet og ANC

Jeg har likt Aonic 50 Gen 2. De 50 mm tilpassede driverne høres bra ut fra esken, og standardinnstillingen vil appellere til de fleste. Imidlertid er det tider når den øvre enden er litt overdrevet og blir tøff, mens andre ganger virker den lave enden som om den kunne trenge litt mer kraft. I andre øyeblikk overvelder high-end mellomtonen, og klarheten i stemmen og instrumentene går tapt. Det tvinger lydbildet til å bli litt smalt til tider, og du kan finne deg selv å strekke deg etter ShurePlus PLAY-appen, som har en veldig hendig parametrisk equalizer – mer om dette om et øyeblikk.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Aonic 50 Gen 2 er ikke referansehodetelefoner. De høres ut som de har nesten en V-formet tuning, med større vekt på de høye frekvensene fremfor de lave. For det meste låter musikken bra, men det er spor jeg ikke var helt fornøyd med. For eksempel hadde ikke Crosby, Stills og Nashs Helplessly Hoping de samme hårkrilende melodiske harmonikkene som vanlig, ettersom mellomtonen var noe ute av balanse. Et annet spor jeg har hatt på repeat nylig, Anish Kumars Little Miss Dynamite, høres litt skarpt ut, og high-end produserer noen piggete øyeblikk.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Romlig modus gjør noen nyttige endringer, legger litt mer dybde til det generelle lydbildet og leverer litt kvalitet i mellomområdet. Romlig modus er imidlertid ikke standardmodusen de fleste velger når de lytter til musikk, og endringene den gjør andre steder i den lave enden (den klassiske romlige lyden) betyr sannsynligvis at du ikke vil bruke den hele tiden. Det er ganske morsomt for levende musikk, men det er sikkert.

ANC

ANC er et annet område Shure har oppgradert på Aonic 50 Gen 2, og gir forbedringer til Max-innstillingen, sammen med introduksjonen av en ny MaxAware-innstilling. Jeg er fornøyd med Aonic 50 Gen 2 ANC. Den blokkerer en veldig god del eksternt volum på Max-innstillingen, og hjelper deg å konsentrere deg om det du gjør uten avbrudd.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Som med de fleste ANC-hodetelefoner, er visse høye og lave lyder vanskeligere å blokkere, men så lenge mesteparten av støyen fjernes, er jeg en fornøyd kunde. For eksempel er den lave buldringen fra en buss på vei inn til byen fortsatt tydelig, men følelsen av isolasjon så snart du setter på hodetelefonene er mer enn litt merkbar.

Gavin Phillips / MakeUseOf

Den nye MaxAware-innstillingen er interessant, og kombinerer ANC med en gjennomsiktighetsmodus i et forsøk på å både blokkere og la de rette støyene passere. Jeg bruker sjelden gjennomsiktighetsmoduser fordi jeg bruker hodetelefoner for å lytte til ting, ikke omverdenen, men MaxAware prøver i det minste å redusere noen av de vanlige eksterne støyene

  Skyteknologi er gunstig for høyere utdanning: Her er hvorfor

Justering av Aonic 50 Gen 2 EQ

Som nevnt ovenfor har ShurePlus PLAY-appen et omfattende EQ-alternativ. Det er en av de beste tilpassbare EQ-ene du finner i en ledsager-app, og på mange måter er det en spillveksler for Bluetooth-hodetelefoner. Visst, andre lydselskaper bør legge merke til hva Shure tilbyr i forhold til de begrensede EQ-ene som finnes andre steder.

Standard EQ-forhåndsinnstillingene er ikke spesielt nyttige, alle fokuserer på å justere et enkelt frekvensområde—tenk, bassforsterking, diskantforsterking, osv. Men den tilpassbare parametriske EQ-en er der appen blir virkelig nyttig, slik at du kan leke og justere Aonic 50 Gen 2 lydkvalitet akkurat slik du ønsker. Det er litt vrient å venne seg til, og du vil sannsynligvis ende opp med å flytte et band ved et uhell, men dets omfattende tilpasningsmuligheter gir Aonic 50 Gen 2 en genuin allsidighet når det kommer til lyd.

Nå kan du (og burde sannsynligvis) argumentere for at du for prisen på hodetelefonene ikke trenger å gå og rote med EQ-innstillingene for å finne en rimelig lydutgang. Jeg vil påstå at for de fleste er standard lydprofilen til Aonic 50 Gen 2 fin nok, men å ha de ekstra alternativene er veldig velkommen, spesielt gitt konkurrentene i dette førsteklasses hodetelefonprispunktet.

Er Shure Aonic 50 Gen 2 verdt pengene?

Shure Aonic 50 Gen 2 koster $350, som, som sagt, er et meget konkurransedyktig prispunkt fylt med noen av de beste hodetelefonene på markedet. For 50 dollar mer kan du kjøpe Bowers & Wilkins Px7 S2e eller Sonys WH-1000XM5 – begge flere prisvinnende sett med trådløse ANC-hodetelefoner. Sennheisers Momentum 4-bokser er rundt 60 dollar mindre og har utmerket ANC.

Shure fikk mange ting riktig med Aonic 50 Gen 2. Byggekvaliteten er eksepsjonell, og det er tydelig at Aonic 50 Gen 2 er bygget for å vare. Da har du den enorme boosten til batterilevetid, som driver spilletid fra 20 til 45 timer, sammen med introduksjonen av hurtiglading. Selv om lydkvaliteten ikke passer noen kresne audiofile typer, er det en god totallytting, som er enormt forbedret med den også utmerkede ShurePlus PLAY-appen.

Jeg liker virkelig Shure Aonic 50 Gen 2. Jeg har brukt dem overalt i flere uker, tatt dem med på reiser, hørt på musikk innendørs og utendørs, og alt i mellom. Men den irriterende følelsen er at til tross for hvor gode disse hodetelefonene er, kan det bare være noe litt bedre der ute som koster omtrent det samme, og det er et veldig vanskelig område å være i.

Uansett tviler jeg på at du vil bli skuffet hvis du kjøper et par Aonic 50 Gen 2.

Bildekreditt: Gavin Phillips/MakeUseOf Shure AONIC 50 Gen 2

Shures Aonic 50 Gen 2 ANC-hodetelefoner leverer eksepsjonell byggekvalitet i en elegant svart design. Med et batterisprang fra 20 til 45 timer støtter de et bredt utvalg av Bluetooth-kodeker, inkludert Snapdragon Sound. Mens hodetelefonene høres bra ut fra esken, er ShurePlus PLAY-appens tilpassbare EQ et velkomment tillegg.