Slik deler du skjerm på en Chromebook (5 metoder)

Chrome OS mottok sin 100. oppdatering tidligere i år, og Google gikk ikke glipp av muligheten til å lansere nye funksjoner for sitt stasjonære operativsystem. Blant dem ble en ny Chrome OS-starter og et innebygd skjermopptaksverktøy for Chrome OS introdusert. Spol fremover nå, og Google har lagt til en ny funksjon for delvis splitting som fungerer på samme måte som Snap Layouts på Windows 11. Du kan raskt dele skjermen på Chromebooken din og jobbe med to vinduer side ved side med bare et klikk. Så i denne artikkelen har vi forklart 5 forskjellige måter å dele skjerm på en Chromebook for å hjelpe deg med å gjøre flere oppgaver uten problemer.

Delt skjerm på en Chromebook (2022)

I denne opplæringen har vi inkludert fem forskjellige måter å knipse vinduer og dele skjermen i forskjellige posisjoner. En av dem krever at du aktiverer det nye Partial Split Chrome-flagget, sammen med «Alltid på topp»-funksjonaliteten. På det notatet, la oss begynne.

1. Del skjerm på en Chromebook med Maksimer-knappen

Bortsett fra å maksimere og gjenopprette vindusstørrelsen, har Maksimer-knappen også andre verktøy. Du kan bruke den til å dele skjermen på Chromebooken din. Her er hvordan du kan gjøre det.

1. I et aktivt vindu, klikk og hold inne «Maksimer»-knappen på tittellinjen. En pilindikator vil da vises på venstre og høyre side av maksimeringsknappen. Bare dra til venstre side, og vinduet klikker til venstre.

  Hvordan lage bindestreker, En bindestreker og Em bindestreker i Google Docs

2. Gjenta den samme prosessen for et annet vindu. Klikk og hold «Maksimer»-knappen og dra den til høyre. Og vips, du har delt skjermen på Chromebooken din. Nå kan du se to vinduer samtidig.

2. Delt skjerm på en Chromebook ved hjelp av hurtigtaster

På samme måte som hurtigtaster i Windows 11, kan du enkelt dele skjermen på en Chromebook ved å bruke snarveier. Slik fungerer det:

1. Når du er i et aktivt vindu, trykker du ganske enkelt «Shift + [” to snap the window to the left side.

2. To snap another window to the right side of your Chromebook screen, click on that window to make it active and press “Shift + ]». På denne måten kan du raskt dele skjermen på Chromebooken din.

3. For å justere vindusstørrelsen på nytt i delt skjermmodus, hold musepekeren på midten der de to vinduene møtes. En glidebryter vises rett der. Hold nå inne og flytt glidebryteren til den siden du vil endre størrelsen på vinduene automatisk.

3. Delt skjerm på en Chromebook ved hjelp av styreflatebevegelser

Bortsett fra hurtigtaster, kan du bruke berøringsflatebevegelser til å dele skjermen på Chromebooken din. Ja, til og med Chrome OS støtter en håndfull intuitive berøringsbevegelser, og her er hvordan de fungerer:

1. Hvis du har flere vinduer åpne, sveip oppover med tre fingre på pekeplaten for å åpne oversiktsmenyen.

2. Nå klikker og holder du på et av vinduene og drar det til venstre eller høyre side, i henhold til dine preferanser. Vinduet vil klikke til den posisjonen umiddelbart.

3. På den andre siden klikker du på vindu du har valgt, så deler skjermen på Chromebooken. Det er uanstrengt, ikke sant?

  Hvordan finne en bruker-ID i Telegram

4. Slik deler du skjerm på en Chromebook med berøringsskjerm

Hvis du bruker et Chrome OS-nettbrett eller en Chromebook med berøringsskjerm i telt- eller nettbrettmodus, kan du dele skjermen ved å bruke berøringsbevegelser. Det fungerer på samme måte som touchpad-bevegelser, men det er noen flere funksjoner. Her er hvordan du bruker det.

1. I likhet med Android-telefonbevegelser, sveip opp og hold med én finger for å åpne oversiktsmenyen. Her, trykk og hold vinduet du ønsker og dra det til enten venstre eller høyre.

2. Etter det kan du trykke på det andre vinduet på den andre siden, og skjermen blir delt i to vinduer.

3. Du kan også sveipe opp fra hyllen (oppgavelinjen) for å åpne nye apper i delt skjermmodus på Chromebooken.

4. Bortsett fra det kan du raskt bytte vinduer på hver side. Sveip opp på hver side med én finger og velg et annet vindu.

5. Fest Windows på Chromebook ved å bruke Windows 11-lignende snaplayouter

En av de beste funksjonene til Windows 11 er Snap Layouts, som lar deg raskt feste vinduer til forskjellige posisjoner på skjermen. Med inspirasjon fra det har Google også jobbet med en lignende vindu-snapping-funksjon kalt «Partial Split». Funksjonen er allerede aktiv på alle Chrome OS-kanaler – Stable, Beta og Dev (Chrome OS 105 eller nyere). Når det er sagt, er det fortsatt skjult bak noen Chrome-flagg, så du må aktivere Delvis splittelse på Chromebooken din manuelt. Her er hvordan du går frem.

1. Sørg for at Chromebooken din er oppdatert til Chrome OS 105 eller nyere. Deretter åpner du Chrome-nettleseren og limer inn adressen nedenfor. Aktiver nå funksjonen fra rullegardinmenyen.

chrome://flags/#partial-split

2. Deretter limer du inn adressen nedenfor og aktiverer denne funksjonen også. Den vil slå på «Hold deg på toppen»-funksjonen i Delvis delt-menyen. Klikk nå på «Start på nytt» for å bruke endringene.

chrome://flags/#cros-labs-float-window

3. Når du er logget på, holder du bare musepekeren på «Maksimer»-knappen, og Delvis delt-menyen vises nesten umiddelbart. Du kan dele skjermen i halv-, delvis- eller fullskjermmodus på Chromebooken. Det er også «float on top»-funksjonen som lar deg feste et vindu på toppen av alt.

  5 beste betalingsplattformer for frilansere og bloggere

4. Slik fungerer funksjonen Delvis splittelse på Chromebook. Siden funksjonen fortsatt er låst bak et flagg, forventer vi at Google legger til flere delte visninger, hurtigtaster og funksjoner før en bredere utrulling.

Enkelt å gjøre flere oppgaver med flere Windows på Chromebook

Så dette er de fem metodene du kan bruke for å håndtere flere vinduer samtidig på Chromebooken din. Partial Split er en annen flott multi-tasking delt skjerm-funksjon som kommer til alle Chromebooks. Vi avventer den generelle utrullingen av funksjonen til bredere brukere. I mellomtiden kan du bruke hurtigtaster og styreflatebevegelser for å knipse vinduene. For å lære flere slike Chromebook-tips og -triks, kan du gå til vår dybdeartikkel. Og hvis du lurer på hvordan du tar et skjermbilde på en Chromebook, har vi også en guide på plass for det. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

x