Rett opp feilkode 541 i Windows 10

En av fordelene med å gjøre virksomheten vellykket ved å bruke digitale markedsføringsverktøy er e-postmarkedsføring. Hvis du har administrert e-postservere for webverter eller VPS-verter, kan det hende du har støtt på STMP-feil 541: E-post avvist av destinasjonsdomenemelding, der STMP står for Simple Mail Transfer Protocol. Feilkode 541 kan oppstå på grunn av programvarefeil eller på grunn av problemer med vertsdomenet eller appene. Disse problemene kan enkelt fjernes, og du kan enkelt fortsette å sende e-postene til mottakerne. Artikkelen tjener samme formål ved å introdusere metoder for å fikse 541-feil.

Hvordan fikse Mail Server Error Code 541 i Windows 10

Listen over årsaker til at feilkode 541 kan oppstå er oppført i denne delen.

 • E-post blokkert av mottaker- E-posten du sender kan bli blokkert eller rapportert som spam av mottakeren.

 • Spam-e-poster- De store e-postene du sender kan inneholde noen spam-utløsende ord og kanskje spam på e-postserveren. I tillegg kan den falske positive spam-utløsningen hos mottakerens e-post forårsake feilen.

 • IP er svartelistet – Hvis IP-adressen til e-postserveren kan være svartelistet på grunn av domeneserverens dårlige rykte.

 • Inkompatible bakgrunnsprogrammer – Hvis mange apper kjører i bakgrunnen, kan du møte dette problemet på grunn av forstyrrelser fra appene.

 • Problem med minnelagring- Det begrensede minnet eller RAM-plassen på PC-en din tillater kanskje ikke at e-posten sendes til mottakeren. Det kan også hende at det ikke er nok plass på Google Disk til Gmail-kontoen din.

 • Problem med grafikkdriveren – De mindre programvarefeilene på grafikkdriveren kan forårsake feilen hvis innholdet i e-posten inneholder mye grafikk.

 • Malware-filer – Hvis det er skadelig programvare eller virusinfiserte filer på PC-en din, kan du møte dette problemet.

Her er alle mulige feilsøkingsmetoder for å fikse e-postserver 541-feilen i Windows 10.

Metode 1: Grunnleggende feilsøkingsmetoder

De forenklede metodene for å fikse feilkode 541 er beskrevet i denne grunnleggende feilsøkingsdelen. Du kan fikse mindre feil og programvareproblemer på PC-en din ved å bruke disse metodene.

1A. Unngå å bruke e-postliste for masse

Den mest sannsynlige årsaken til feilen skyldes e-postlisten som er utarbeidet av serveren. I dette tilfellet kan du unngå å sende e-postene til ukjente e-poster eller til mottakeren som ikke har abonnert på e-posttjenesten.

1B. Unngå å bruke SPAM-utløsende ord

Feilkoden kan oppstå hvis det er noe bruk av SPAM-utløsende ord i posten. Du kan følge de grunnleggende metodene gitt her for å fikse feilen.

 • Unngå å bruke utrop i emnetittelen på e-posten som sendes.

 • Ikke skriv emnet for e-posten med store bokstaver.

 • Hvis du bruker bilder i posten, sørg for å oppgi alt-tekster for dem i MS Word, og sett dem deretter inn i posten.

1C. Se etter PC-krav

En av de mulige årsakene til feilkode 541 kan skyldes inkompatibilitet til e-postserverplattformen på din PC. Du kan bruke lenken som er gitt her for å se etter PC-spesifikasjonene og sikre at e-postserveren du bruker er kompatibel med PC-en din.

1D. Lukk bakgrunnsapper

Hvis flere apper kjører i bakgrunnen, kan du prøve å lukke bakgrunnsappene ved å bruke Task Manager-appen. Følg guiden vår for å avslutte oppgaven i Windows 10 og fikse feilen.

1F. Reparer systemfiler

Hvis det er skadevarefiler på PC-en din, kan du prøve å skanne PC-en for virusfiler. Les guiden vår for å reparere systemfiler på Windows 10 for å søke etter skadevarefiler på PC-en din og fjern disse filene for å fikse feilen.

1G. Sjekk e-postkø i cPanel (hvis aktuelt)

cPanel er en plattform som gir den mest pålitelige og intuitive serveren for e-postoppføring og nettstedadministrasjon. Hvis du bruker cPanel-plattformen til å administrere e-post, kan du sjekke e-postkøen ved å bruke exim –bpc-kommandoen. Dette vil skrive ut størrelsen på Exim-postkøen, og hvis verdien på resultatet er høyere, betyr det at det er mye spamming i e-poster.

1H. Rydd lagringsplass

Feilen kan være forårsaket av de mange filene på PC-en din. Du kan prøve å tømme minneplassen for å fikse feilkoden. Følg metodene som er oppført i artikkelen vår for å frigjøre harddiskplass på Windows 10.

1I. Oppdater enhetsdrivere

Hvis det er mye grafikk eller bilder i posten du prøver å sende, kan du få feilkode 541 hvis grafikkdriveren på PC-en din er utdatert. Du kan prøve å oppdatere enhetsdrivere på Windows 10 ved å lese veiledningen vår.

1J. Installer enhetsdrivere på nytt

Hvis det er mye grafikk eller bilder i posten du prøver å sende, kan du få feilkode 541 hvis grafikkdriveren på PC-en din er utdatert. Du kan prøve å avinstallere og installere drivere på nytt på Windows 10.

1K. Oppdater Windows

Hvis Windows-operativsystemet på din PC er utdatert, kan du prøve å oppdatere det til den nyeste versjonen for å fikse feilen. Følg guiden vår for å laste ned og installere de nyeste Windows 10-oppdateringene på din PC.

1L. Kjør virusskanning

Microsoft Windows gir hvert system beskyttelsen det trenger mot ny og utviklende skadelig programvare som streifer der ute med Microsoft Security-funksjonen. Den vil automatisk skanne systemet ditt for å oppdage og utrydde virus eller skadelig programvare. Følg veiledningen vår for hvordan kjører jeg en virusskanning på datamaskinen min?

Metode 2: Deaktiver skjermsparer på serveren

Hvis du bruker en skjermlagring som skrivebordsbakgrunn, kan det komme i konflikt med e-postserveren du bruker. Du kan deaktivere den for å fikse 541-feil.

1. Trykk Windows + D-tastene sammen for å åpne skrivebordet.

2. Høyreklikk på et mellomrom, og klikk på alternativet Tilpass.

3. Gå til fanen Lås skjerm i venstre rute og klikk på alternativet Skjermsparerinnstillinger.

4. Velg alternativet Ingen i rullegardinmenyen i Skjermsparer-delen og klikk på Bruk og deretter på OK-knappene.

Metode 3: Oppdater e-post- og kalenderappen

Mali and Calendar-appen er en innebygd app fra Microsoft for å administrere e-post. Hvis Mail and Calendar-appen er utdatert på PC-en din, kan du møte denne feilen. Du kan prøve å oppdatere appen til den nyeste versjonen ved å bruke Microsoft Store. Du kan følge trinnene i denne metoden for å oppdatere Outlook-appen samt for å fikse feilkode 541.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Microsoft Store, og klikk deretter på Åpne.

2. Klikk på Bibliotek.

3. Klikk på Få oppdateringer øverst til høyre. Dette vil oppdatere Mail and Calendar-appen.

4. Vent til oppdateringsprosessen er fullført og start PC-en på nytt.

Metode 4: Tilbakestill e-post- og kalenderappen

Hvis det er noen feil ved bruk av Mail and Calendar-appen eller Outlook-appen, kan du tilbakestille den til standardinnstillingene for å fikse denne feilen.

1. Åpne Innstillinger-appen etter å ha trykket på Windows + I-tastene samtidig.

2. Klikk på Apps-innstillingen.

3. I Apper og funksjoner-menyen klikker du på Mail and Calendar-appen og klikker på Avanserte alternativer.

4. I Tilbakestill-delen klikker du på Tilbakestill-knappen.

5. Klikk på Tilbakestill-knappen i bekreftelsesmeldingen og start PC-en på nytt.

Metode 5: Oppdater antivirusprogrammet

Feilene eller programvarefeilene i tredjeparts antivirusprogramvare på PC-en din kan forårsake denne feilen. Du kan oppdatere denne programvaren for å fikse feilkode 541.

Merk: Avast Free Antivirus-appen er valgt for forklarende formål. Innstillingene kan avvike litt fra annen antivirusprogramvare.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv Avast Free Antivirus, og klikk deretter på Åpne.

2. Klikk på menyikonet øverst til høyre i Avast-brukergrensesnittet.

3. Klikk på alternativet Innstillinger på listen.

4. Bytt nå til fanen Oppdater og klikk på Se etter oppdatering-knappen. Sørg for at du får følgende meldinger.

 • Virusdefinisjoner er oppdatert
 • Avast Free Antivirus er oppdatert

5. Når du har oppdatert den, start Avast på nytt og sjekk om problemet er løst.

Metode 6: Installer Microsoft Visual C++ Redistributable Package på nytt

Feilen kan oppstå hvis de grunnleggende pakkene som kreves for effektiv funksjon mangler eller er korrupte. I dette tilfellet kan du prøve å installere Microsoft Visual C++ Redistributable Package på nytt på PC-en for å fikse feilen. Les vår guide om hvordan du installerer Microsoft Visual C++ Redistributable på nytt på din PC.

Metode 7: Endre innstillingene for Internet Explorer

Internet Explorer er nettleseren som er i bruk av de fleste PC-er. Selv om du kanskje bruker andre nettlesere, kan feilen eller feilene i Internet Explorer forårsake problemet. Du kan følge metodene gitt her for å fjerne programvareproblemene på IE og fikse feilkode 541.

Alternativ I: Tilbakestill nettleser

Den første metoden er å tilbakestille nettleseren ved å bruke Internett-alternativer på PC-en. Dette ville fjerne alle feil og problemer og ville gjøre nettleseren på nytt.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Internett-alternativer og klikk på Åpne.

2. Gå til fanen Avansert i vinduet Egenskaper for Internett.

3. Klikk på Tilbakestill… i delen Tilbakestill Internet Explorer-innstillinger.

4. Klikk på Tilbakestill-knappen i popup-vinduet og vent til prosessen er fullført.

5. Klikk på Lukk-knappen etter at nettleseren er tilbakestilt.

Alternativ II: Endre nettlesingsinnstillinger

Det neste alternativet er å endre nettleserinnstillingene eller deaktivere innstillingene for skriptfeilsøking på Internett-alternativer. Dette vil fjerne problemene som kan oppstå i kodeskriptene til nettleseren.

1. Start kontrollpanelet for Internett-alternativer.

2. Naviger til kategorien Avansert, og velg følgende innstillinger i delen Nettlesing.

 • Deaktiver skriptfeilsøking (Internet Explorer)
 • Deaktiver skriptfeilsøking (annet)

3. Fjern merket for Vis et varsel om hver skriptfeil, og klikk deretter på knappene Bruk og OK.

Metode 8: Endre Excel-filer

Hvis du sender Excel-filer som enten et vedlegg eller som Google Sheets, kan dataene i filen forårsake feilkode 541. Du kan følge metodene beskrevet i denne delen for å fikse feilen.

Alternativ I: Del importfiler

Hvis du importerer data fra en Excel-fil til Google Sheets, kan du følge instruksjonene i denne metoden for å dele oppføringene. Dette vil redusere belastningen av data, og du kan unngå feilen når den sendes som et vedlegg.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn chrome og klikk på Åpne.

2. Åpne Gmail-påloggingsside ved å bruke lenken som er gitt her og logg inn på kontoen din.

3. Klikk på Google Apps-ikonet og klikk på Regneark-alternativet.

4. Klikk på Fil-fanen og klikk på Importer-alternativet på listen.

5. Bla etter filen og importer dataene ved å dele oppføringene i seksjoner.

Merk: Maksimumsgrensen for dataoppføringer er 16 000, så del oppføringene i grupper tilsvarende.

Alternativ II: Eksporter i CSV-format

Mens du eksporterer data i et tabellformat, kan du prøve å eksportere Excel-filen i formatet CSV eller kommadelt verdi. Dette vil tillate at dataene blir strukturert i tabellformatet og feilkode 541 kan unngås.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv excel, og klikk deretter på Åpne.

2. Klikk på Fil-fanen på den øverste linjen.

3. Klikk på Eksporter-fanen i venstre rute i vinduet og klikk på alternativet CSV (kommadelt) i delen Andre filtyper.

4. Bla gjennom og lagre filen til den destinerte plasseringen. Prøv å legge ved den lagrede filen til e-posten og sjekk om feilen er løst.

Metode 9: Kontakt Mail Server Support Team

Hvis IP-adressen din eller e-postserveren er svartelistet, kan det hende du ikke kan sende noen e-poster og feilmeldingen kan oppstå. Den siste utveien er å kontakt supportteamet til e-postserveren domene du har abonnert på og be dem om å hvitliste IP-adressen din.

***

Vi håper at du klarte å fikse e-postserverfeilkode 541 fra metodene som er omtalt i artikkelen. Fortell oss hvilken av disse metodene som var effektive for å fikse 541-feil. Vennligst bruk kommentarfeltet her for å gi oss beskjed om dine verdifulle forslag og spørsmål.

  Fiks Ingen lyd i spill på Windows 10
x