Topp 13 typer grafisk designjobber å utforske for bedre lønn

Grafisk design er et kreativt felt med enorme karrieremuligheter. Du kan kombinere dine design- og kunstneriske ferdigheter med fantasi og teknologi for å produsere vakre, gjennomførbare design som er elsket av både forbrukere og kunder.

En grafisk designjobb kan ta deg til ulike sektorer som produksjon, produksjon, multimedia, publisering, videospill, filmskaping og mange flere.

Nesten alle bransjer bruker en eller annen form for design. Og med økende konkurranse og behovet for å skille seg ut, leter merkevarer stadig etter grafiske designere. Disse fagfolkene kan være UI/UX-designere, produktdesignere, videospilldesignere og så videre.

Basert på bransjen ansetter merker designere for å produsere unike design av høy kvalitet som kan slå konkurrentene mens de presenterer produktene og tjenestene deres nøyaktig slik de har forestilt seg.

Så hvis du elsker å designe og tenker på å satse på en karriere innen det, har vi listet opp forskjellige grafiske designjobber for deg. Men først, la oss forstå litt om feltet hans.

Hva er grafisk design?

Grafisk design er et felt som involverer å lage grafikk, grafikk, design, layouter og elementer for ulike produkter og tjenester på tvers av ulike bransjer, fra publisering og markedsføring til produksjon og e-handelsbutikker. Fagfolkene som lager disse designene er grafiske designere.

De lager design for forbruker- og industrivarer og digitale produkter som nettsteder, e-bøker, brukermanualer, logoer, videospill, animasjoner og mange flere. Grafiske designere besitter sterk kunnskap og ferdigheter innen ulike kunstneriske prinsipper som bildekonstruksjon, fargeteori, former, effekter, layouter. I tillegg har de svært analytiske, fantasifulle og kreative sinn for å bringe komplekse design til virkelighet.

Videre utnytter grafiske designere forskjellige typer verktøy for å lage design eller skisser på papir eller datamaskin. Med veksten av teknologi gir bruk av programvareverktøy dem mulighet til å eksperimentere med designene deres og skalere dem basert på designkrav. De bruker CAD-programvare som AutoCAD eller andre verktøy som PhotoShop, Adobe Illustrator, Corel Graphics Suiteetc. Derfor er sterk kunnskap om å arbeide med disse verktøyene et krav for moderne grafiske designere.

Hvorfor bør du velge grafisk design? 👇

Å være grafisk designer har mange fordeler for din karriere og på individuell basis. Her er noen grunner til at valg av grafisk design kan være et flott karrierealternativ.

  • Få betalt for det du elsker å gjøre: Kreativitet kan ikke tvinges. Så hvis du virkelig elsker å designe og ønsker å jobbe som grafisk designer, vil du faktisk få betalt for det du elsker å gjøre. Det vil ikke fremstå for deg som en byrde du gjør for å tjene til livets opphold. I stedet vil du nyte det hele tiden.
  • Økende etterspørsel: Grafiske designere er etterspurt over hele verden. I følge IBISWorld er markedsstørrelsen for grafiske designere 45,8 milliarder dollar globalt.
  • Gjør en forskjell: Med dine unike designideer og implementering kan du gjøre en forskjell i verden. Du kan være med på å designe miljøvennlige produkter, delta i kampanjer for å bevare miljøet, oppmuntre folk til å vaksinere seg for en sykdom gjennom kraftige illustrasjoner og sånt.
  • Få en sjanse til å jobbe hvor som helst: For grafisk design trenger du en bærbar datamaskin for å fungere. Du trenger ikke nødvendigvis fysiske medier. For diskusjoner kan du møtes på nettet og motta tilbakemeldinger for å forbedre designene dine.
  • Vær din egen sjef: Hvis du ikke vil gjøre en fulltidsjobb, kan du jobbe som frilans grafisk designer for å være din egen sjef. Du kan ha fleksible arbeidstider og ingen andre til å styre deg rundt. Du kan også jobbe med flere merker over hele verden uten geografiske begrensninger.

Så hvis du søker en karriere innen dette feltet, her er flere grafiske designjobber som du kan utforske og velge den som passer deg best basert på din interesse og ferdigheter.

Designer for brukeropplevelse (UX).

En av de høyest betalte jobbene for grafisk design er UX-design. Det er perfekt for deg hvis du er interessert i grafisk design og har noen tekniske ferdigheter innen web- og mobilutvikling. Som UX-designer vil du jobbe med et prosjekt for å designe en nettside, applikasjon eller tjeneste, slik at brukerne enkelt kan åpne og jobbe med det digitale produktet.

Ansvar: En UX-designer har som mål å tilby en utmerket brukeropplevelse (UX) når en bruker åpner en nettside, applikasjon eller nettjeneste. De må finne det enkelt å bruke og navigere gjennom produktet. I tillegg må du ta vare på utseendet for å gjøre det estetisk tiltalende.

  10 wget-kommandoeksempler for å hjelpe deg med å feilsøke wget-testen

Du kommer til å jobbe med prosjekter for å forbedre brukeropplevelsen ved å bruke designferdighetene dine. I tillegg sørger UX-designere for at produktets logikkflyt er solid, og de tester det også under forskjellige forhold for å sjekke oppførselen og gjøre endringer.

Kvalifikasjon: UX-design kan kreve en grad i grafisk design, UX-design eller programmering. Også andre arbeidsgivere kan se etter en bachelorgrad. Og dette området krever sterke tekniske ferdigheter og en forståelse av kundepsykologi for å gi utmerket brukervennlighet.

Lønn: Gjennomsnittslønnen til UX-designere er $90 634 per år i USA.

Designer for brukergrensesnitt (UI).

Designere av brukergrensesnitt (UI) er profesjonelle som lager brukergrensesnittdesign for applikasjoner og nettsteder. De går noen ganger hånd i hånd med design av brukeropplevelse (UX), og derfor er UX-kunnskap en ekstra fordel. Så hvis du har litt kodingskunnskap og designferdigheter, gå for UI-design.

Ansvar: En brukergrensesnittdesigner sørger for at nettsider er brukervennlige både i design og funksjonalitet. UI-designere er ansvarlige for å designe annonser, nettsider og andre nettjenester som er enkle å samhandle med sluttbrukere. Selv om de ikke driver med direkte koding, utvikler de brukergrensesnittdesign ved å jobbe tett med programvareprogrammerere.

Kvalifikasjon: mange arbeidsgivere krever en grad i grafisk design, UI-design eller koding for UI-designere eller en bachelorgrad. Som UI-designer må du ha sterke kodeferdigheter, sterke designferdigheter og lage funksjonelle grensesnitt for webprodukter.

Lønn: UI-designere kan tjene en gjennomsnittslønn på rundt $78 080 årlig.

Logo designer

Interesserer markedsføring og merkevarebygging deg i tillegg til å designe?

Logodesigner kan være et lukrativt karrierealternativ for deg. Siden logoer er et viktig aspekt av en merkevares identitet, hjelper meningsfulle design å skille bedrifter. Logodesignere kan også jobbe som merkevareidentitetsdesignere for å lage logoer og leke med farger og fonter, former og elementer for å lage vakre design. Bortsett fra logoer, kan de også lage design for visittkort, annonser osv.

Ansvar: Logodesignere lager symboler eller grafikk som representerer et merke, en tjeneste eller et produkt. De leker også med former og farger for å utfylle merkeidentiteten. For dette undersøker de grundig merkevaren eller produktet, målgruppen deres, hvor de tjener, og annen kritisk informasjon som hjelper dem med å skape et visuelt konkurrerende design.

I tillegg forblir de også oppdatert om gjeldende designstandarder og andre design som trender i markedet. Men de må også produsere friske og unike design, ikke kopiert fra noe sted.

Kvalifikasjon: Vanligvis må en logodesigner ha en bachelorgrad i grafisk design, men det kan variere fra bedrift til bedrift. Det viktigste er at kandidater ser etter kunnskap om reklame- og illustrasjonsevner. Du kan velge å jobbe en heltidsjobb i et reklameselskap eller et stort merke som leter etter interne designere. Eller du kan bli frilanslogodesigner og jobbe med flere merker.

Lønn: Gjennomsnittslønnen til en logodesigner er $50 430 per år.

Motedesigner

Hvis du brenner for mote og kunst, kan du prøve lykken i motedesign. Motedesignere assisterer og designer klesserier, tilbehør og sko. De har et skarpt øye for detaljer og farger og en sterkere følelse av proporsjoner, balanse og estetikk. Du kan velge å jobbe som spesialist innen et spesifikt område som sko, dameklær osv., eller jobbe som generalist.

Ansvar: Ansvaret til en motedesigner inkluderer å lage design basert på publikum. De bruker vanligvis Computer-Aided Design (CAD) programvare for å utvikle design og skalere dem til å passe klesstørrelser.

For dette forstår de en merkevares kundebase og deres krav til å lage design som appellerer til kundene deres. I tillegg planlegger og formulerer de også produktserier, koordinerer med andre teammedlemmer, presenterer storyboards for kunder og vurderer produkter. De sporer også de siste motetrendene for å oppfylle skiftende motekrav.

Kvalifikasjon: Det krever vanligvis en bachelorgrad i motedesign eller grafisk design med tidligere erfaring. Disse grafiske designjobbene tilbys av kles- eller tilbehørsmerker eller et tredjepartsbyrå som jobber for ulike merker.

Lønn: Motedesignernes lønn kan variere fra $48.998 til $73.643 per år.

Bilderedigeringsprogram

Fotoredigering er en krevende ferdighet i disse dager. De kreves i selskaper som selger omfattende produkter som e-handelsbutikker, sosiale medier, klesmerker og andre. En fotoredigerer må ha god sans for estetikk, farger, lyssetting og effekter. Så hvis du elsker fotografering, kan du vurdere dette karrierealternativet.

Ansvar: Fotoredigerere redigerer virkelige bilder for å justere dem, balansere farger og lyssetting, kombinere flere bilder osv. for å produsere ønsket bilde. Noen ganger endrer de til og med fargene på plagg, smykker osv., og gjør dem presentable for publikum. I tillegg kan de legge til firmaets banner eller logo i et bilde for å fremheve merkevaren.

Kvalifikasjon: Hvis du vil bli fotoredigerer, trenger du sterke Photoshop-kunnskaper eller kunnskap om andre bilderedigeringsverktøy. Du kan lære det i et grafisk designkurs. Noen merker krever også en bachelorgrad i produktdesign, grafisk design eller fotografi. Bedrifter som produserer produkter kan bruke fotoredigerere for å jobbe med bilder hvis det ikke representerer de faktiske produktene. De gjør også bildene representable slik at kundene bedre kan forstå produktet.

  Strømlinjeform dataene dine sømløst med Supermetrics

Lønn: Bilderedaktørers gjennomsnittslønn i USA er $39 029 per år.

Emballasjedesigner

Har du noen gang lurt på hvor vakker emballasjen til enkelte merker ser ut?

For eksempel er Apples innpakning elegant og følger minimalisme.

For dette er pakkedesignere de du bør takke!

Pakkedesign er mangfoldig og kommer i alle slags størrelser og former. Du har esker, flasker, poser, krukker, bokser, innpakninger og annet. Pakkedesignere er de som produserer design for emballasjeprodukter og pakker dem inn. Det er en svært kreativ gren og krever et betydelig nivå av fantasi med den riktige blandingen av designgjennomførbarhet. Det må tilby bekvemmelighet for kunder for å åpne pakken og bruke produktet.

Ansvar: Pakkedesignere bruker CAD-programvare til å designe pakker, inkludere produktdetaljer med lesbare fonter og legge til annen informasjon for å hjelpe forbrukere å bruke produktet. De må også gjøre designet skalerbart slik at samme pakkedesign kan brukes til forskjellige størrelser, for eksempel en sjampoflaske.

I tillegg må de ha kunnskap om emballasjematerialer, deres påvirkning på miljøet og andre aspekter.

Kvalifikasjon: De fleste bedrifter krever en bachelorgrad i produktdesign eller grafisk design med tidligere erfaring.

Lønn: En pakkedesigner kan tjene $33 167 per år i gjennomsnitt.

Kunst direktør

Art directors er fagfolk på høyt nivå som leder et team av mange designere som jobber med kreative prosjekter for design og visuelle elementer inkludert i webdesign, fjernsyn, film, fjernsyn, markedsføring, publisering osv. De fører tilsyn med designarbeid og kjenner ulike kunstformer, film produksjon, mote og andre kunstrelaterte industrier.

Ansvar: Art directors er ansvarlige for å forstå merkevaremål og -mål og lede teamet sitt til å lage utmerkede design skreddersydd for et spesifikt prosjekt. De trener designere, ansetter nye og samarbeider med andre involvert i avdelingen for å lage visuelle elementer. I tillegg setter de også tidslinjer og budsjetter for prosjekter, sporer prosjektytelse og studerer forbrukernes krav og markedstrender.

Kvalifikasjon: Arbeidsgivere kan se etter en bachelor- eller mastergrad i design eller kunst med dokumentert erfaring. Art directors må ha utmerkede sosiale og lederegenskaper siden de hele tiden engasjerer seg med interne ansatte og kunder.

Lønn: Art directors lønn kan være $72 297 i gjennomsnitt per år.

Produktdesigner

Produktdesignere er assosiert med å designe produkter som brukes i dagliglivet. Disse produktene kan være forbruksvarer eller industrivarer. Bortsett fra å designe nye produkter, forbedrer de også designene for eksisterende produkter. De samarbeider med produksjons-, markedsførings- og ingeniørteam for å produsere designene som kan være mest mulige og verdifulle for forbrukere og bedrifter.

Ansvar: Produktdesignere analyserer produktutviklingsprosessen og lager detaljert dokumentasjon og design, og presenterer dem for andre team via skisser, tegninger og storyboards. De kan også designe prototyper for å teste produktfunksjonaliteten og samle tilbakemeldinger fra kunder og innsideteam.

Kvalifikasjon: Produktdesignere må ha en bachelorgrad i produktdesign eller tilsvarende grad med noe erfaring. De kan jobbe i produksjonsbedrifter, verksteder eller designstudioer.

Lønn: Produktdesignere kan tjene en gjennomsnittslønn på $62 400 per år.

Videospilldesigner

Hvis du elsker videospill, har du muligheten til å gjøre en karriere i det ved å bli videospilldesigner. De er kreative tenkere med høy fantasi og utmerkede designferdigheter med en klype eventyr, sport eller andre relaterte videospillfelt.

Ansvar: Videospilldesignere lager interaktive effekter og grafikk for videospill. Det kan omfatte å designe karakterer, miljøer, animere bakgrunner, landskap, dyreliv, våpen og mye mer. Du kan designe eventyrlige spill, racingspill og diverse andre for å vise frem designferdighetene dine.

I tillegg til å designe disse, kan du samarbeide med skriveavdelingen for å utvikle historielinjer ved hjelp av ulike funksjoner og presentere karakterer og elementer basert på historien.

Kvalifikasjon: Arbeidsgivere kan se etter en bachelorgrad i grafisk design eller en tilsvarende grad. For denne stillingen må du ha sterke visualiserings- og designferdigheter i tillegg til å jobbe med elementer som utfyller historielinjer. Du kan velge å jobbe som frilanser eller bli med på heltid.

Lønn: Som videospilldesigner kan du tjene en gjennomsnittlig årslønn på rundt $57 355.

Multimedia designer

Multimediedesignere kan jobbe som animatører eller artister som utnytter flere teknologier for å lage animasjoner, 3D-elementer, spesialeffekter og andre visuelle elementer. De kan fungere for forskjellige typer medier som TV, videospill, filmer, etc.

Ansvar: Multimediadesignere jobber med 2D- og 3D-modeller og utvikler kompleks animasjon og grafikk ved å bruke illustrasjoner og dataprogrammer som CAD-programvare som AutoCAD. De leker med farger, lys, bevegelse, tekstur, skygge og andre aspekter ved objekter for å få en karakter til å se livlig ut.

De samarbeider med kunstavdelingene for å tilpasse seg historien, lage storyboards og forske på de nyeste designtrendene og -prosjektene. I tillegg jobber de hele tiden med forfattere, skuespillere, regissører og kunder for å produsere meningsfulle design mens de overholder tidsfrister.

  13 nettkurs for å hjelpe deg med å bli en sertifisert produktsjef

Kvalifikasjon: En grad i animasjon eller grafisk design kan være kvalifiseringskriteriene for denne jobben. Imidlertid ville det hjelpe hvis du hadde en sterk følelse av karakterer, følelser, bevegelser, design og andre aspekter ved multimediadesign, og erfaring er alltid en ekstra fordel.

Lønn: Multimedia designere kan lage $56 351 i snitt per år.

Reklamedesigner

Hvis du er interessert i markedsføring og elsker å designe, kan reklamedesignere være et godt karrierealternativ. Du kan kombinere markedsføringskunnskapen og -teknikkene dine med designferdigheter for å produsere utmerket grafikk som kan bidra til å markedsføre et merkes produkter og tjenester unikt og skille det fra konkurrentene.

Ansvar: Reklamedesignere er ansvarlige for å skissere og designe visuelt tiltalende markedsføringsmateriell som bannere, brosjyrer, menyer, e-bøker, brosjyrer osv. for en merkevare. De kan også utnytte fotograferingen sin for å legge til flere smaker til designene deres. I tillegg designer de også reklametavler, nettstedannonser, magasinannonser og annet materiell målrettet for markedsføring.

Reklamedesignere bruker designverktøy som Adobe, PhotoShop og noen avanserte programvareverktøy for å lage design som best formidler merkevarebudskapet. Ved hjelp av verktøy skalerer de også designene eller gjør endringer raskt basert på tilbakemeldinger fra andre teammedlemmer eller høyere ledere for å produsere den forbedrede versjonen.

Kvalifikasjon: Arbeidsgivere kan se etter en bachelorgrad i grafisk design for disse jobbene. Og hvis du har gjennomgått et sertifisert kurs i markedsføring, forretning eller reklame, er det en stor bonus for deg å bli valgt.

Lønn: Gjennomsnittslønnen for en reklamedesigner er $62 930 per år.

Publikasjonsdesigner

Hvis du har en høy grad av kreativitet med litt kunnskap om trykte medier, kan du prøve å bygge en karriere som publikasjonsdesigner. Disse fagpersonene har en naturlig ferdighet til å oversette skriftlig informasjon til design som folk synes er enkle å forstå.

Ansvar: Publikasjonsdesignere er ansvarlige for å lage design, grafikk, visuelle utseende og layouter for forskjellige trykte publikasjoner. Det kan inkludere å legge til grafikk i bøker, brukermanualer, rapporter, whitepapers, forskningsartikler, kataloger, etc., for at en merkevare skal markedsføre sine produkter og tjenester.

Som publikasjonsdesigner må fokuset ditt være å produsere et design som kan bidra til å beskrive et konsept godt, for eksempel hvordan du bruker et produkt i flere trinn. Designene dine vil bli lagt til sammen med forklaringstekstene, men de skal skille seg ut og være lett forståelige.

Kvalifikasjon: For denne jobben kan arbeidsgivere se etter en grad i trykkdesign, grafisk design, brukeropplevelse eller tilsvarende grad. Selskaper som ser etter publikasjonsdesign er publikasjonsbyråer, nyhetsbyråer, etc.

Lønn: Publikasjonsdesignere kan tjene et gjennomsnitt på $72 184 per år.

Produksjonskunstner

Produksjonskunstnere er personene som vurderer den endelige utformingen av et produkt. De har sterke designkunnskaper og et godt øye for å vurdere om designet skal godkjennes eller ikke. Det krever både design- og analytiske ferdigheter for å jobbe som produksjonskunstner.

Ansvar: Produksjonskunstnere fullfører et design. De samler inn, laster opp og behandler filer som inneholder design i digitalt format og gjennomgår deretter de endelige kopiene. I tillegg holder de alltid oversikt over kundens krav og om det endelige designet oppfyller disse kravene eller ikke. Hvis ja, godkjenner de designet og sender det til videre produksjonsfase; ellers, arbeid med å optimalisere designet.

Produksjonsdesignere jobber med fonter, farger og elementer og sørger for at designet møter produksjonskvaliteten. Produksjonsartister utfører også siste finpuss, eliminerer redundans og setter oppsettet. I tillegg må de se etter skrivefeil og feil i den endelige utformingen og kvitte seg med dem mens de følger tidsfrister.

Kvalifikasjon: En grad i grafisk design kan gi deg en god start. I tillegg må du ha design- og analytiske ferdigheter.

Lønn: Produksjonskunstnere kan forvente en gjennomsnittslønn på $56 259 i USA.

Konklusjon 👨‍🏫

En karriere innen grafisk design kan være givende hvis du har en lidenskap for design og ferdighetene til å bringe designene dine til live. Utforsk derfor de ovennevnte jobbene for grafisk design og forfølge jobbene du tror vil være best basert på dine interesser og ferdigheter.

Interessert i UX-design i stedet? 12 UX-designkurs for utviklere og designere.

Vil du lære Photoshop? Her er 6 online tutorials.

Gå frilans? Her er noen plattformer for å starte din freelance grafiske designkarriere.

x