Slik aktiverer du personvernindikatorer på Chromebooken din

Sammen med utgivelsen av Chrome OS Flex lanserer Google nye funksjoner til Chrome OS. De er ikke bare rettet mot produktivitetsbrukere, men noen nye funksjoner bidrar også til å forbedre personvernet og sikkerheten på plattformen. Nylig brakte Google Partial Split, en Windows 11-stil Snap Layout-funksjon, til Chromebooks. Og så er det Verified Access API som brukes til sikker verifisering og validering av Chromebooks for bedriftsbrukere. Nå kommer det siste funksjonstilskuddet til Chrome OS i form av Androids personvernindikatorer for bruk av mikrofon og kamera. I denne veiledningen gir vi deg en veiledning om hvordan du aktiverer personvernindikatorer på en Chromebook. Denne funksjonen er tilbakeportert fra Android til Chrome OS, og den varsler brukere hvis en app bruker kameraet eller mikrofonen i bakgrunnen. Det er en flott personvernorientert funksjon, og du bør definitivt slå den på. På det notatet, la oss hoppe til guiden.

Aktiver personvernindikatorer for kamera og mikrofon på Chromebook (2022)

For øyeblikket er personvernindikatorene live på Chrome OS Dev Channel (versjon 108.0.5323.0), og du må aktivere et Chrome-flagg for å få funksjonen til å fungere. Jeg testet den på Chrome OS Beta og Stable-kanaler, men flagget er ikke til stede. Jeg antar at personvernindikatorer vil rulle ut til stabile brukere innen 2 til 3 uker, så hold utkikk etter funksjonen. Med alt det sagt, her er hvordan du kan slå på personvernindikatorer på Chromebooken din.

1. For å aktivere personvernindikatorer for kameraet og mikrofonen på Chromebooken din, må du først slå på et Chrome-flagg. For å gjøre det, åpne Chrome og lim inn adressen som er nevnt nedenfor, og trykk Enter.

chrome://flags#enable-privacy-indicators

2. Dette vil åpne personvernindikatorflagget direkte. Her åpner du rullegardinmenyen og aktiverer flagget.

3. Klikk deretter på «Start på nytt» nederst for å starte Chromebooken på nytt.

  Remo MORE er et strålende verktøy for desktop- og mobiloptimalisering for noobs

Merk: Selv etter omstart vil jeg foreslå at du slår av Chromebooken og slår den på. I min testing dukket ikke personvernindikatorer opp etter en myk omstart. Så utfør en full avslutning for å bruke endringene riktig.

4. Etter omstart åpner du en app, si Google Meet, som bruker både mikrofonen og kameraet. Og du vil nå se personvernindikatorer nederst til høyre der Hurtiginnstillinger-panelet sitter. Og det er slik du kan få personvernindikatorer på Chromebooken din.

5. Det gode er at personvernindikatorer fungerer for Linux-apper også. Jeg testet Audacity, en av de beste opptaksprogramvare, og personvernindikatoren dukket opp umiddelbart, og varslet meg om mikrofonbruk.

6. Hvis du vil deaktivere personvernindikatorene på Chromebooken din, åpner du det samme Chrome-flagget og deaktiverer det fra rullegardinmenyen. Etter det starter du Chromebooken på nytt.

chrome://flags#enable-privacy-indicators

Bli varslet om bruk av kamera og mikrofon på Chromebook

Så dette er hvordan du kan slå på personvernindikatorer på Chromebooken din. Ettersom Chromebooks sakte blir mainstream, er det bra fra Googles side å bringe sårt tiltrengte personvern- og sikkerhetsfunksjoner til Chrome OS. Dette er en av de beste nye funksjonene for personvernentusiaster. Hvis du vil lære mer Chrome OS tips og triks, gå over til vår detaljerte artikkel. Og for å aktivere mikrofonen for Linux-apper på Chromebooken din, har vi en detaljert veiledning knyttet til her. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

  15 beste nye og populære Udemy-kurs i 2022

x