Slik kobler du Android-telefonen din til PC ved å bruke Link til Windows og Phone Link-appen

Å koble Android-telefonen til Windows-PCen har aldri vært enklere. La oss utforske hva som er med pakken og dens effektivitet i det virkelige liv.

Sømløs! Det er ordet jeg vil definere Apple-økosystemet med. Det er så mye sammenkobling, noe som gjør ting enkelt og tidsbesparende.

På den annen side mangler Windows-økosystemet en egen mobilenhet. Så foreningen blir gjort mulig med Android-Windows. Og dette kan være en stor hit gitt markedsandelen til begge operativsystemene på deres respektive domener.

Det er to brikker i dette puslespillet: Androids Link til Windows og Microsoft Stores Phone Link.

Når du først er konfigurert og tilkoblet, vil du knapt bruke Link til Windows-appen, og det handler om Phone Link derfra og videre.

La oss sjekke oppsettet trinn for trinn.

Merk: Sørg for at både PC-en og Android-en er på samme WiFi-nettverk. Dessuten, slå på Bluetooth på begge enhetene.

1. Du må installere begge på den respektive plattformen fra de gitte koblingene. Du har kanskje allerede Phone Link-appen hvis du nylig har kjøpt en bærbar Windows 11.

2. Åpne begge programmene for å starte håndtrykket. Phone Link-applikasjoner åpnes med denne uvanlige oppstartsskjermen.

Dessuten, da jeg klikket Koble sammen telefonen og PC-en din på Koble til telefon-applikasjonen, fungerte det ikke. Og dette skjedde hver gang jeg begynte på nytt.

Hva hjalp er å bruke det fungerte ikke? Prøv en annen måte på telefonkoblingen.

Deretter valgte jeg Par med QR-kode som genererte nok en QR-utfordring. Skanning av dette koblet imidlertid begge applikasjonene på en gang.

  6 måter å forbedre batterilevetiden på bærbare Windows-datamaskiner

Merk: Start Phone Link på nytt hvis den setter seg fast i en prosessløkke under den første tilkoblingen.

Deretter vil dette gi noen meldinger på Android som ber om tillatelser til å ringe, sende meldinger og praktisk talt alt som telefonkoblingen vil gjøre.

Etter at du er ferdig med at mobilen gir all nødvendig tilgang, hilser dashbordet deg velkommen:

Samtidig vil Link til Windows vise denne glade mannen, som indikerer en forbindelse mellom telefonen og PC-en.

Denne Android-applikasjonen er begrenset til dette. Dessuten lar tannhjulikonet øverst til høyre deg sjekke Microsoft-kontoen som er i bruk, koblede datamaskiner og noen få andre innstillinger.

La oss sjekke ut hva denne tilkoblingen kan gjøre for deg.

Varsler

Varslingspanelet til venstre er det du vil ende opp med å bruke mer enn noe annet. Det reduserer behovet for å plukke opp smarttelefonen for hver minste ting og hjelper deg å holde deg oppdatert.

Du kan sjekke tilkoblingsstatus og batterilevetid, slå av/på Ikke forstyrr, Bluetooth, lyd og lydspiller.

Det beste er muligheten til å svare på chattene og e-postene direkte fra varslingspanelet.

Men alt er ikke perfekt. Nærmere bestemt ser det ut til at musikken (🎵) ikke gjør noe på smarttelefonen, selv med en aktiv lydspiller.

Dessuten sendte lyden (🔊) telefonen i DND da jeg prøvde lydløs modus.

Så dette var et par ting som forteller at dette er i aktiv utvikling og ikke fungerer 100% som forventet.

Meldinger

Meldinger fungerte veldig bra, og du trenger ikke å ta telefonen for å svare eller lese gjennom historien.

Dette var noe jeg likte å bruke mer sammenlignet med selve Android.

Man opplever stort sett godhet under kompostering. Den større eiendommen føles umiddelbart mer produktiv og vil være en godbit for SMS-folket.

  12 måter å fikse for øyeblikket ikke i stand til å laste ned på Android-enhet

Samtaler

Fortsatt i forhåndsvisningsfasen klarte Calls å gjøre det eksepsjonelt bra i min korte testing. Ringeklarheten var helt strålende uten lydproblemer.

Menyen for pågående anrop viser (fra venstre) samtalen mute, fortsette samtalen på telefonen, vise tastaturet og pause (eller hold). Det som mangler er noe for å starte en lydkonferanse.

Grensesnittet var imidlertid buggy.

For det første fungerte ikke talltastaturet på tastaturet med talltastaturet. Og selv om du enkelt kan ringe eller sende en melding fra delen Nylige anrop, er det vanskelig å gjøre det fra Søk i kontaktene dine.

Du finner ikke en ringeknapp eller tilbaketast før du blar nedover.

Når det kommer til det, fungerer ikke rullehjulet noe sted i Phone Link-applikasjonen, og du er begrenset til å bruke rullefeltet, noe som ikke var en hyggelig opplevelse for å si det mildt.

Bilder

Bilder mangler umiddelbart stor funksjonalitet. For det første viser den ikke videoene, noe som er en stor nedtur.

Deretter ser det ut til at den hopper over de nedlastede bildene. Sjekk ut dette:

Dette var de siste bildene i Phone Link Photos, som er skjermbilder av bibliotekdelen i Google Photos-applikasjonen. Du kan se at begge skjermbildene er der. Den viste imidlertid aldri de nedlastede bildene du kan se på skjermbildene.

I utgangspunktet er Bilder stort sett kameramappen på Android minus videoene. Ideelt sett bør det skille media slik de fleste galleriapplikasjoner gjør på Android. Og igjen, den støtter ikke rullehjulet, noe som øker ulempen.

Det som er bra er alternativene det gir med de synkroniserte bildene:

I tillegg tillater den horisontale ellipsen (…) øverst til høyre å åpne bildene i et hvilket som helst annet program, som fotoredigeringsprogrammet ditt.

  18 beste gratis lydredigeringsapper for Android

Innstillinger

Denne delen handler om Phone Link-innstillingene. Enkelt sagt er det mange små justeringer som er bra for brukeropplevelsen.

Det beste var muligheten til å motta varsler fra utvalgte applikasjoner.

Dette sikrer at du bare får det du trenger og ikke alle popup-vinduer som rutinemessig fyller Android-varslingsplassen din.

Deretter, for det meste et personvernorientert alternativ, lar Phone link-applikasjonen deg ikke vise bildene på skrivebordet, veldig nyttig i et kontoroppsett.

Dette vil erstatte bildene med en Se bilder-knapp du kan klikke på og gå tilbake til normalen. På samme måte kan du konfigurere den til å skjule tekstene.

Dessuten slår ett anrop av samtalehåndtering fra Phone Link-applikasjonen.

Totalt sett, tommel opp til utviklerne for de granulære kontrollene som gir utmerket fleksibilitet og gjør den egnet for de fleste brukstilfeller.

Siste inntrykk

Phone Link er et viktig skritt i riktig retning. Og selv om det er små feil i stort sett overalt, er dette små ting som Microsoft bør utrydde snart.

Avslutningsvis likte jeg det jeg så og anbefaler deg definitivt å prøve det.

PS: Elsker du bøker, men ingen fritid? Sjekk ut disse beste lydbok-appene for Android og iPhone.

x