Slik aktiverer du XPS-visningsprogrammet på Windows 10

Online dokumentpublisering domineres av PDF-formatet. Uavhengig av hvilken type fil du laster ned; en brosjyre, et blad, en rapport, et prospekt, sjansen er stor for at den blir i PDF-format. Et PDF-dokument vil se likt ut uansett hvilken enhet eller app du viser det på, og det vil skrives ut på samme måte uansett hvilken enhet du skriver det ut fra.

PDF er ikke det eneste formatet som gjør dette. Det er også XPS-filformatet.

XPS-filer

Microsoft utviklet XPS-filformatet for å konkurrere med PDF. Formatet tok ikke helt av, men det er ikke dermed sagt at du aldri kommer til å støte på en XPS-fil. For å lage en XPS-fil trenger du et dokumentredigeringsprogram som kan lagre til dette formatet. Microsoft Office-apper kan alle lagre i XPS-formatet, men de kan ikke lese det når filen er opprettet. Det kan heller ikke noen moderne nettleser, men du vil finne at noen PDF-lesere støtter formatet.

  Hvordan fikse feil 0x80070057 på Windows Update (fullstendig veiledning)

XPS-visningsprogram – Sumatra PDF-leser

En god PDF-leser vil støtte XPS-formatet. Det er mange flotte tredjeparts PDF-lesere som du kan prøve. Vi foreslår at du prøver Sumatra PDF Reader. Den er gratis, har en installerbar og bærbar versjon, og den støtter XPS-filformatet.

nedlasting Sumatra PDF-leser (velg hvilken som helst versjon du ønsker).
Installer og kjør Sumatra PDF-leser.
Dra og slipp XPS-filen til appen, så åpnes den.

XPS-visningsprogram – Google Disk

Hvis du ikke vil installere en app for å se en XPS-fil, gå med Google Disk. Du kan laste opp XPS-filen til Google Drive, og den vil vise innholdet.

  BDReader har paneldeteksjon for tegneserieentusiaster [Windows]

Besøk Google Disk og logg på med kontoen din.
Klikk på Ny-knappen og velg Filopplasting.
Velg XPS-filen og vent til den lastes opp.
Dobbeltklikk for å åpne filen i Google Disk, og den åpnes.

XPS-visningsprogram – Windows 10-lagerapp

Windows 10 pleide å komme med sin egen XPS-visningsapp. Dessverre bestemte Microsoft seg for å avvikle den. Nyere versjoner av Windows 10 vil ikke ha appen installert ut av esken, men du kan fortsatt installere den.

Åpne Innstillinger-appen med Win+I-hurtigtasten.
Gå til Apps.
Velg fanen Apper og funksjoner.
Klikk på Valgfrie funksjoner.
Klikk på Legg til en funksjon.
Velg XPS-visningsprogram fra listen.
Velg Installer (installasjonen tar litt tid).
Når den er installert, høyreklikker du en XPS-fil og velger Åpne med.
Velg XPS-visningsprogram fra hurtigmenyen for å åpne filen.

  Hvordan fikse skriveren har hatt et konfigurasjonsproblem på Windows 10

Konklusjon

XPS har ikke bred støtte, ikke engang med Microsofts egne produkter. Med mindre dette endres, vil formatet neppe bli mer vanlig. Med testene våre fant vi ut at standard Windows 10 XPS-visningsprogrammet ofte ikke var i stand til å åpne visse typer XPS-filer, selv de som ble opprettet i Microsoft Word. Sumatra PDF-leser på den annen side var i stand til å håndtere formatet uten problemer, uavhengig av hva dokumentet inneholdt. Hvis du ønsker å åpne en XPS-fil, og du ikke vil bruke de foreslåtte appene her, kan du se etter en god PDF-leser, og den skal kunne gjøre jobben.