Slik aktiverer eller deaktiverer du rask oppstart på Windows 11

Til tross for at det er et tungt og oppblåst operativsystem (lær hvordan du debloterer Windows 11), har Microsoft jobbet for å gjøre Windows 11 raskere å starte og bruke. En slik teknikk som selskapet bruker kalles «Fast Startup», som lar PC-en starte opp raskere nesten umiddelbart. Men hva er Fast Startup og om du bør holde den slått på eller av? For å svare på alle spørsmålene dine gir vi deg en enkel veiledning om hvordan du aktiverer eller deaktiverer Rask oppstart på Windows 11. Sammen med det har vi også forklart hva det gjør, så sjekk det før du gjør endringer.

Deaktiver rask oppstart på Windows 11 (2022)

I denne artikkelen har vi forklart hva som er rask oppstart på Windows 11 og om du bør holde den slått på eller av. Du kan følge veiledningen nedenfor for å endre innstillingene også.

Hva er rask oppstart på Windows 11?

Rask oppstart på Windows 11 er en smart måte å starte datamaskinen raskere etter en avslutning. Den har som mål å gjøre Windows 11 raskere å starte opp, slik at du raskt kan logge på og starte arbeidet med en gang. Men hvordan fungerer det og hva er ulempene? Vel, når rask oppstart er aktivert og du slår av PC-en, lukker Windows alle programmene og logger deg av alle brukerkontoer.

  Hvordan spille videoformater som ikke støttes på Windows 10

Når det er sagt, holdes Windows-kjernen og driverne i økt, og de lagres i en dvalefil. Den lagrer den gjeldende systemtilstanden til den filen, slik at neste gang du slår på datamaskinen, lastes dvalefilen inn på RAM-en, og PC-en startes raskt opp. Det virker som en ny oppstart (som det er), men kjerneøkten og driverne lastes inn fra siste pålogging for å tilby en raskere opplevelse.

Problemer med rask oppstart på Windows 11

Selv om rask oppstart er bra, og jeg anbefaler brukere å holde den aktivert, er det noen problemer med denne funksjonen på Windows 11. Hvis du dobbeltoppstarter på Windows-PCen med et annet operativsystem som Ubuntu eller Chrome OS, anbefales det for å deaktivere hurtigstartmodus. Hvorfor spør du? Vel, den overstyrer dual-boot-menyen og starter rett opp i Windows 11.

Bortsett fra det, blir nye systemoppdateringer noen ganger ikke brukt på grunn av rask oppstart er aktivert. For å unngå det kan du starte Windows 11-PC-en på nytt, som utfører en fullstendig avslutning og deretter starter PC-en på nytt.

  Chrome-tastatursnarveier du bør huske [Windows+Mac]

Til slutt, noen diskkrypteringsprogrammer fungerer ikke like bra med rask oppstart. De krypterte diskene monteres automatisk etter en ny oppstart hvis disken ble montert før avslutningen.

Dette er noen av problemene knyttet til rask oppstart på Windows 11, slik at brukere kan velge når de skal holde den slått på eller av. For en generell bruker foreslår vi imidlertid at du slår på Rask oppstart-modus, da det gjør oppstart av Windows 11-PCen mye raskere.

Slå rask oppstart på eller av på Windows 11

Nå, for de som lurer – hvordan sjekker jeg om Rask oppstartsmodus er aktivert på PC-en min? Følg instruksjonene nedenfor. Vi vil ikke bare hjelpe deg med å finne funksjonen, men også deaktivere den her.

1. Trykk først på Windows 11-snarveien «Windows + R» for å åpne Kjør-ledeteksten. Nå, skriv inn powercfg.cpl og trykk Enter.

2. Dette åpner vinduet Strømalternativer under kontrollpanelet. Her klikker du på «Velg hva strømknappene gjør» i venstre sidefelt.

3. Nå, i høyre rute, klikk på «Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige» for å gi administratortillatelse.

4. Til slutt, deaktiver avmerkingsboksen ved siden av «Slå på rask oppstart (anbefalt)» for å deaktivere funksjonen og klikk på «Lagre endringer» nederst. Slik kan du deaktivere rask oppstart på Windows 11.

  Reparer Witcher 3-krasj på Windows 10

5. Følg trinnene ovenfor for å aktivere Rask oppstart på Windows 11. Deretter er det bare å aktivere avmerkingsboksen og klikke på «Lagre endringer». Du er ferdig.

Slå rask oppstart på eller av på Windows 11

Så dette er de enkle trinnene du må følge for å aktivere eller deaktivere Rask oppstart på Windows 11. Som nevnt ovenfor, bør du holde Rask oppstart-funksjonen aktivert på din Windows 11-datamaskin for raskere oppstart. Men hvis dette forstyrrer andre programmer eller dual-boot-prosessen, bør du deaktivere den med en gang. Uansett, det er alt fra oss. Hvis du vil forbedre ytelsen til din Windows 11 PC, følg vår detaljerte veiledning. Og for å lære mer om den nye effektivitetsmodusen i Windows 11, har vi en grundig forklaring for deg. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

x