Slik beregner du tid i Google Sheets

Enten du ønsker å sette sammen et raskt økonomisk regneark eller du ønsker å jobbe sammen med en kollega på et Excel-lignende dokument, er Google Sheets et flott nettbasert, gratis alternativ til Excel.

En av de mest nyttige aspektene ved regnearkprogrammer er hvor fleksible de er. Et regneark kan tjene som en database, beregningsmotor, plattform for statistisk modellering, tekstredigering, mediebibliotek, gjøremålsliste og mer. Mulighetene er nesten uendelige. En vanlig bruk for regneark, inkludert Google Sheets, er å spore timeplaner for ansatte eller fakturerbare timer.

Hvis du bruker Google Regneark til å spore tid på denne måten, vil du ofte finne at du trenger å beregne forskjellen mellom to tidsstempler, hvor lang tid som gikk mellom to forskjellige tidshendelser. For eksempel, hvis noen klokket inn klokken 9:15 og deretter klokket ut klokken 16:30, var de på klokken i 7 timer og 15 minutter. Hvis du trenger å bruke Regneark til noe sånt som dette, vil du raskt legge merke til at det ikke ble laget for å håndtere denne typen oppgaver.

Likevel, selv om Google Sheets ikke eksplisitt ble designet for å håndtere tidsloggfunksjoner, er det lett å overtale det til å gjøre det med litt forberedelse. Denne artikkelen viser deg hvordan du automatisk beregner forskjellen mellom to tidsstempler ved å bruke Google Sheets.

Denne artikkelen bruker et timelisteformat som viser tidspunktet personen begynte å jobbe på, tiden de dro og en (beregnet) varighet.

Beregner tid i Google Sheets

Måling av forskjellen mellom to celler som inneholder tidsdata krever at Google Sheets forstår at cellenes data er tidsdata. Ellers beregner den forskjellen mellom 09:00 og 10:00 som 100 i stedet for 60 minutter eller én time.

  Hva er konsertøkonomien, og hvorfor er den så kontroversiell?

For å kunne telle tidsforskjeller riktig, krever tidskolonnene formatering som Tid og varighetskolonnen som Varighet. Følg trinnene nedenfor for å konfigurere regnearket:

  • Åpne Google-arket ditt.
  • Velg den første (Time In) tidskolonnen og klikk på rullegardinmenyen 123-format i menyen, og velg deretter Tid som format.
  • Gjenta trinnet ovenfor for den andre (Time Out) tidskolonnen.
  • Formater kolonnen Arbeidstimer som Varighet på samme måte.
  • 5. Nå er kolonnene formatert riktig for å beregne medgått tid mellom to registrerte tidsstempler.

    I vårt eksempel er «Time In» i kolonne A, som begynner ved A2, og «Time Out» er i kolonne C, og starter ved C2. Arbeidstiden står i kolonne E. Med riktige formater kan det ikke bli enklere å regne ut. Du må bruke følgende formel: «=(C2-A2)». Denne formelen gir deg medgått tid mellom de to cellene og viser den som timer.

    Du kan ta denne beregningen ett skritt videre ved å legge til datoer også. Denne prosessen er nyttig hvis du har arbeidsskift som varer mer enn 24 timer eller inkluderer to dager innenfor et enkelt skift. For å gjøre dette, sett tid inn og tidsavbrudd-kolonnene til dato og klokkeslett-format.

    Det er alt som skal til. Å følge trinnene som er oppført ovenfor og bruke den oppgitte formelen er relativt enkelt å beregne tid i Google Sheets.

      Kopier fil- og mappebane og navn fra filkontekstmenyen

    Slik legger du til tidsgap eller arbeidspauser når du beregner tid

    Når du beregner timene som ansatte har jobbet, er det nyttig å vite hvordan du legger til pauser i timelisten. Det er flere måter å legge til lunsjpauser i arbeidstiden.

  • Opprett Break Start-kolonnen og legg til alle pausene i cellene.
  • Du kan la kolonneformatet være satt til automatisk fordi Google Regneark håndterer resten.

    2. Deretter oppretter du Break End-kolonnen og lar formatet være på automatisk.

    3. Beregn timene for kolonnen Arbeidstimer. Så, E2 = (B2-A2) + (D2-C2), som oversettes til «Break Start» – Tidsstart» + «Time Out – Break End» = Arbeidstimer for dagen.

    Bruk utregningen for hver rad slik at kolonnen for Arbeidstimer ser slik ut.

    Så, E3 = (B3-A3) + (D3-C3), etc.

    Hvordan konvertere minutter til brøker

    Når du arbeider med tidsintervaller, kan det være nyttig å konvertere dem til brøker i stedet for minutter, dvs. 30 minutter = 1/2. Det er enkelt å konvertere minutter til brøker; det er flere måter å oppnå dette på.

  • Opprett en ny celle, K2 i dette eksemplet, og formater den til Number.
  • 2. Sett formelen til «= (E2) * 24».

    Hvis du fulgte med, skulle totalen være 5,50 og ser omtrent slik ut:

    Du kan enkelt bruke dette på en gruppe eller kolonne med celler og konvertere dem i løpet av sekunder.

    Hvordan finne den korteste arbeidstiden?

    Hvis du raskt trenger å finne minst mulig tid, bør denne formelen hjelpe. MIN()-funksjonen er en innebygd funksjon som lar deg finne minimumsverdien i en liste med tall.

  • Opprett en ny celle og sett den til Duration, I2 i dette eksemplet, og tilordne den funksjonen «=MIN(E2:E12)».
  •   Slik konfigurerer du e-postinnstillinger for iPhone og iPad

    Forutsatt at du fulgte eksemplet, bør kolonnen Mine arbeidstimer være 5:15:00.

    Du kan enkelt bruke funksjonen MIN() eller MAX() på en kolonne eller gruppe med celler. Prøv det selv.

    Hvordan beregne totalt antall arbeidstimer?

    Hvis du ikke er kjent med programmering eller Excel, kan noen av de innebygde funksjonene for Google Sheets virke merkelige. Heldigvis skal det ikke så mye til for å regne ut de totale timene som er jobbet. I dette eksemplet vil vi beregne den totale timen som alle ansatte har jobbet på en dag.

  • Opprett en ny celle og tilordne den som Varighet, i dette eksemplet celle G13.
  • 2. I Formel (fx) Bar: skriv inn «=SUM(E2:E12),» som gir det totale antallet arbeidstimer fra cellene E2 til og med E12. Denne formelen er standardsyntaks for Excel og ulike programmeringsspråk.

    Totalen skal være 67:20:00 og se slik ut:

    Siste tanker

    Google Sheets ble ikke eksplisitt designet for å lage timelister, men det kan enkelt konfigureres til nettopp det. Dette enkle oppsettet betyr at du kan spore arbeidstimer raskt og enkelt. Når tidsperioder krysser 24-timersgrensen, blir ting litt mer komplisert, men Sheets kan fortsatt klare det ved å endre fra Time to Date-format.

    Forhåpentligvis fant du denne opplæringen nyttig. Hvis du gjorde det, sørg for å sjekke ut flere TechJunkie-artikler for å finne tipsene og triksene du trenger for å få mest mulig ut av dine favorittteknologiske verktøy og applikasjoner.

    (Vil du finne ut en persons alder? Sjekk veiledningen vår om hvordan du beregner alder fra en fødselsdato i Sheets. Du kan også lese artikkelen vår om å finne ut hvor mange dager som har gått mellom to datoer i Sheets, eller kanskje du vil lære hvordan for å vise dagens dato i Regneark.)

    Har du noen andre tidssporingstips for Google Sheets? Fortell oss om dem nedenfor!