Slik blir du med på et Microsoft Teams-møte uten appen

Microsoft Teams har en app for alle større stasjonære og mobile plattformer. Uansett hvilken telefon du bruker, eller hvilken stasjonær/PC du bruker, vil du kunne installere en app på skrivebordet.

Det er ikke vanskelig å installere Microsoft Teams, men hvis du ikke bruker det ofte, eller du ikke har tid til å installere en app før du må delta i et møte, kan du jobbe uten de offisielle appene.

Bli med i Microsoft Teams-møte uten app

Microsoft Teams har en nettapp som du kan bruke fra enhver moderne nettleser. Appen fungerer ikke i mobilnettlesere, så selv om du kan bruke nettappen til å delta i møter, kan du bare gjøre det fra skrivebordet. Hvis du er på telefonen, og du vil bli med på et Microsoft Teams-møte uten appen, må du ringe inn til møtet.

  Hvordan din iPhone snart kan erstatte bilnøklene dine

Bli med i Microsoft Teams-møte uten app – Desktop

For å bli med på Microsoft Teams-møtet uten å installere appen, trenger du en moderne nettleser som Chrome (eller andre Chromium-baserte nettlesere), Firefox, Safari, etc.

Åpne nettleseren på skrivebordet.
Lim inn lenken til et møte i URL-linjen (du kan få lenken fra møteinvitasjonen eller be møtearrangøren om det).
Logg på hvis du har en Microsoft Teams-konto.
Skriv inn et navn som skal vises under møtet hvis du ikke har en Microsoft Teams-konto.

Bli med i Microsoft Teams-møte uten app – telefon

For å bli med i et Microsoft Teams-møte uten den offisielle appen installert på telefonen din, må du ringe inn i møtet. Dette er ikke komplisert, men nummeret du ringer kan være gratis eller ikke. Av åpenbare grunner vil du ikke kunne se videoer av noen av deltakerne.

  Hvordan avinstallere Chromium og bli kvitt det fra datamaskinen

Spør møtearrangøren om konferansenummer og ID. Hvis du har mottatt en invitasjon til et møte, vil denne informasjonen automatisk bli inkludert i invitasjonen.

Del telefonnummeret du vil ringe fra med administratoren slik at de kan identifisere deg.
Slå nummeret for møtet på telefonen.
Når du svarer av det automatiserte systemet, skriv inn konferanse-ID og trykk # (hash eller pund) tegnet.
Vent med å delta i møtet (en administrator må tillate deg å komme inn).
Når du er tillatt inn, vil du kunne høre møtelyden og snakke med alle i møtet.
Andre deltakere vil se at du er tilstede og kan identifiseres med telefonnummeret ditt.

  Hvorfor dobbeltklikker musen min?

Konklusjon

Microsoft Teams støtter ikke mobilnettlesere. Dette er en begrensning som Microsoft har unnlatt å ta tak i. Det er gitt at en mobilnettleser vil gi en langt mindre opplevelse av Microsoft Teams enn mobilappen eller stasjonær nett-app, men det er ikke en avveining som selskapet ser ut til å være villig til å gjøre. Den har et ganske flott alternativ for oppringing som den oppfordrer brukere til å bruke i stedet.