Android

Hva er RCS Messaging på Android og hvordan bruker jeg det?

Viktige takeaways

 • RCS er en moderne meldingsprotokoll som tilbyr mer funksjonalitet enn SMS og MMS til sammen.
 • RCS inkluderer funksjoner som lesebekreftelser, skriveindikatorer, større fildeling og gruppemeldinger.
 • Hvis standard meldingsapp ikke støtter RCS, trenger du Google Messages for å komme i gang, forutsatt at landet eller operatøren din støtter det.

Du kan ha kommet over begrepene «RCS-meldinger» eller «RCS-chatter» de siste årene. Men hva betyr egentlig RCS, og hvordan skiller det seg fra SMS/MMS og andre direktemeldingsplattformer? Vi vil forklare alt nedenfor.

Hva er RCS-meldinger?

Google

Rich Communication Services (RCS) er en moderne meldingsprotokoll som er ment å erstatte tradisjonelle SMS- og MMS-meldinger. RCS pakker rikere funksjoner, inkludert mange av de som er tilgjengelige på de beste direktemeldingsplattformene som WhatsApp, Telegram og Signal.

RCS etterligner også Apples iMessage på noen måter. Til tross for at Apple er en iMessage-rival, planlegger Apple å legge til RCS-støtte på iPhones i 2024 via en programvareoppdatering.

En kort historie om RCS-meldinger

RCS ble opprettet i 2007 av en gruppe aktører i mobilindustrien. RCS er basert på GSMAs universelle profilen bransjeavtalt standard for distribusjon av RCS.

Google kunngjorde først at det jobbet med å støtte RCS på Android i en pressemelding fra 2016 som en oppgradering til den allestedsnærværende SMS-meldingsprotokollen. Spol frem noen år, og RCS er nå tilgjengelig globalt, takket være det akselererte utrullingstempoet.

  12 beste gitarlæringsapper for Android og iOS

RCS-meldingsfunksjoner

RCS-chatter introduserer flere spennende funksjoner som gjør SMS irrelevant. En av dem er muligheten til å se lesekvitteringer for dine sendte meldinger på toppen av leveringstiden. Du kan også se en skriveindikator, en standardfunksjon på moderne direktemeldingsplattformer.

Du kan sende og motta større filer (opptil 105MB), så bilder og videoer sendes i mye høyere oppløsning enn MMS. Du kan også reagere på meldinger du mottar over RCS.

RCS fungerer også annerledes i forhold til SMS. Den sender meldinger over mobildata eller Wi-Fi så lenge den andre personen også bruker RCS. Dette står i kontrast til SMS, som sendes over mobiloperatørens nettverk.

La oss nå se hvordan RCS kan sammenlignes med SMS og MMS, og hva som gjør førstnevnte til en game-changer for meldinger.

RCS vs. SMS-meldinger

Det er stor forskjell mellom RCS, SMS og MMS. SMS har sine egne funksjoner som gjør den forskjellig fra moderne direktemeldingsplattformer og til og med RCS. Du trenger for eksempel ikke en mobildata- eller Wi-Fi-tilkobling for å bruke SMS. Den har en minimal adgangsbarriere, med bare en mobilforbindelse og signal som trengs. For RCS må du først koble til internett.

Et annet særtrekk er at du ikke trenger å laste ned en ekstra app for å bruke SMS. Praktisk talt alle telefoner, inkludert funksjonstelefoner («dumme»), kommer med en dedikert SMS-app. Imidlertid er ikke alle Android-enheter forhåndsinstallert med en RCS-kompatibel app som Google Messages.

En annen forskjell mellom RCS og SMS er at hver SMS-melding er begrenset til 160 tegn. Dette forklarer hvorfor lengre tekster deles inn i segmenter som standard når du sender en melding via SMS. Med RCS kan du sende lange meldinger langt forbi grensen på 160 tegn.

  Boom Beach er nå tilgjengelig for Android

Deling av multimediefiler er heller ikke mulig med SMS. Dette gjøres ved å bruke MMS, eller Multimedia Messaging Service. MMS har en liten filgrense, og det er derfor delte bilder vanligvis er uskarpe. Som nevnt tidligere, overskrider RCS denne grensen, slik at du kan sende filer på opptil 105 MB i størrelse.

Til slutt støtter RCS gruppemeldinger, lesebekreftelser, meldingsreaksjoner og en skriveindikator, som alle ikke er tilgjengelige på SMS og MMS. Den støtter også ulike dataformater, inkludert GIF-er, klistremerker, lokasjoner, bilder, dokumenter og videoer.

Hvordan får jeg RCS-meldinger på min Android-telefon?

Mens RCS-chatter støttes av Android-enheter som kjører Android 5.0 eller nyere, kan det hende du ikke har Google Messages-appen på telefonen. I tillegg støtter noen operatører fortsatt ikke RCS, så det er et ventespill i så fall. Før du slår på RCS, må du sjekke følgende:

 • Sørg for at telefonen din er koblet til internett.
 • Last ned den nyeste versjonen av Google Meldinger, Samsung meldingereller din foretrukne SMS-app hvis den støtter RCS.
 • Hvis du har flere SIM-kort i telefonen, sørg for at det samme kortet som brukes for data er standard for samtaler.
 • Sørg for at enheten din kjører en moderne versjon av Android.
 • Angi den RCS-kompatible appen som standard meldingsapp.

Hvis du er Google Fi-bruker, må du slå av Google Fi-anrop og synkronisering av SMS og Fi-meldinger i Meldinger. For å gjøre dette, åpne Meldinger-appen, trykk på profilikonet ditt øverst til høyre og gå til Meldingsinnstillinger > Avansert > Google Fi-innstillinger for å finne det relevante alternativet.

  Reparer Android USB-filoverføring som ikke fungerer i Windows 10

Slik aktiverer du RCS-meldinger på Android

La oss se på hvordan du aktiverer RCS på Googles meldingsapp med alt det settet. Husk at dette kanskje ikke fungerer i alle situasjoner, avhengig av enheten og operatøren din. Kom innom ofte hvis det ikke fungerer nå.

 • Åpne Google Messages-appen og trykk på profilikonet ditt øverst til høyre.
 • Fra hurtigmenyen velger du Meldingsinnstillinger > RCS-chatter.
 • Hvis RCS er tilgjengelig for din plassering og enhet, vil du se en glidebryter for å aktivere den øverst. Slå på Slå på RCS-chatter.
 • Deretter skriver du inn telefonnummeret ditt og trykker på Bekreft nå.
 • Gi appen et par sekunder for å bekrefte nummeret ditt. Prøv på nytt senere hvis den ikke klarer å bekrefte etter noen minutter.
 • Når verifiseringen er fullført, vil Status bli tilkoblet, som indikerer at RCS er på.
 • Du kan deretter slå på alternativer som Send lesebekreftelser og Vis skriveindikator om ønskelig for å høste fordelene med RCS.
 • Når det er gjort, kan du begynne å sende og motta meldinger og filer via RCS. Hvis mottakeren også har satt opp RCS på telefonen sin, vil meldingen din gå over denne moderne protokollen. Men hvis de ikke har aktivert RCS eller operatøren deres ikke støtter det, vil meldingsappen gå tilbake til SMS.

  Takket være RCS kan du sende høyoppløselige bilder, videoer, GIF-er og så videre umiddelbart via Wi-Fi eller mobildata. Du kan også se når noen skriver, vite når de leser meldingen din og reagere på mottatte meldinger.

  x