tipsbilk.net

Slik bruker du Jio og Airtel 5G på iPhone i India

Selv om Airtel og Jio har aktivert 5G på sine indiske SIM-kort i noen måneder nå, har iPhone-brukere så langt ikke kunnet bruke disse tjenestene. Imidlertid har Apple endelig sluppet iOS 16.2-oppdateringen for alle, som gir funksjoner som Always on Display-tilpasning og støtte for 5G-nettverk i India. Så hvis du er spent på å endelig begynne å bruke de raske 5G-nettverkene, er det her hvordan du bruker Jio 5G og Airtel 5G på iPhone i India.

Slik får du tilgang til 5G-nettverk med Jio og Airtel på iPhone i India

Å aktivere 5G på iPhone er ganske enkelt, men vi vil uansett gå gjennom trinnene en etter en for å sikre at du kan følge med uten problemer. Vi vil også gjøre en hastighetssammenligning mellom 4G og 5G, slik at du kan få en ide om de reelle hastighetsforskjellene du kan forvente.

Merk: Du må oppdatere iPhone til iOS 16.2 før du kan bruke 5G-tjenester.

  22 beste generatorer for falske e-postadresser

Aktiver Jio/Airtel 5G på iPhone i India

Å aktivere 5G på iPhone er veldig enkelt. Trinnene varierer imidlertid litt avhengig av om du bruker et enkelt SIM-kort i iPhone eller dual SIM. Vi vil inkludere trinnene for begge oppsettene her.

Aktiver 5G på iPhone med enkelt SIM

Hvis du har en enkelt SIM-iPhone, her er hvordan du kan begynne å bruke Jio eller Airtel 5G:

  • Åpne Innstillinger-appen på iPhone og trykk på «Mobildata». Vær oppmerksom på at dette kan bli kalt «Mobildata» på din iPhone også.

  • Trykk her på «Mobildataalternativer» og trykk deretter på «Stemme og data».

  • Velg «5G Auto» eller «5G On» for å aktivere 5G på iPhone, og det er det.

Merk: Hvis du velger 5G Auto, vil iPhone automatisk bytte til 5G-nettverk når det ikke vil påvirke batterilevetiden nevneverdig. Men hvis du alltid vil bruke 5G uavhengig av effekten på iPhones batterilevetid, kan du velge 5G On.

Aktiver 5G på Dual SIM iPhone

Hvis du bruker to SIM-kort i iPhone, vil Mobile Data-skjermen se litt annerledes ut for deg. Slik kan du aktivere Jio 5G eller Airtel 5G på din dual SIM iPhone:

  • Åpne Innstillinger og trykk på «Mobildata».

  • Her trykker du på «Primær» eller «Sekundær» avhengig av hvilket SIM-kort du bruker for mobildatatilkobling. I dette eksemplet bruker jeg min Airtel SIM (primær). Deretter trykker du på «Stemme og data».
  10 beste verktøy for FLV til MP3-videokonvertering

  • Her kan du velge «5G Auto» eller «5G On» for å aktivere 5G på din iPhone.

Merk: Hvis du velger 5G Auto, vil iPhone automatisk bytte til 5G-nettverk når det ikke vil påvirke batterilevetiden nevneverdig. Men hvis du alltid vil bruke 5G uavhengig av effekten på iPhones batterilevetid, kan du velge 5G On.

Liste over 5G-støttede iPhones

Her er listen over iPhones som er i stand til å koble til 5G-nettverk:

  • iPhone SE 3
  • iPhone 12, 12 mini, 12 Pro og 12 Pro Max
  • iPhone 13, 13 mini, 13 Pro og 13 Pro Max
  • iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro og 14 Pro Max

Hastighetstest 4G vs 5G

Etter å ha aktivert 5G på iPhone 13 Pro, bestemte jeg meg for å gjøre en hastighetstestsammenligning mellom 4G- og 5G-hastigheter som jeg fikk på Beebom-kontoret. Her er hastighetstestene.

Hastighetstestsammenligning av 4G (venstre) og 5G (høyre)

Som du kan se, er ikke hastighetene jeg får på 5G det operatørene hevdet. Imidlertid er 5G-hastigheter mange ganger høyere enn det jeg fikk på 4G på samme sted, så det er definitivt en forbedring. Hvis du ofte finner deg selv med sakte-lastende nettsteder og bufring av videoer, bør 5G definitivt gjøre en forskjell i din daglige bruk.

  Hvordan legge til en kalender i Outlook

Merk: Siden 5G er i stand til å overføre data med mye høyere hastigheter, kan det veldig raskt forbruke datatillegget ditt. Sørg for å holde et øye med mobildatabruken din hvis du bruker iPhone på 5G hele tiden.

Vanlige spørsmål

Sp. Er iOS 16.2 tilgjengelig for alle?

Ja, iOS 16.2 har blitt rullet ut for hver og en, så du trenger ikke å være på utvikler eller offentlig beta for å installere iOS 16.2 på iPhone.

Sp. Støtter iPhone 11 5G i India?

Nei, iPhone 11 støtter ikke 5G-tilkobling. Bare 3. generasjons iPhone SE og iPhone 12-serien og nyere har støtte for 5G-nettverk.

Gjør deg klar for 5G-hastigheter med iOS 16.2

iOS 16.2 er en velkommen oppdatering for iPhone-brukere av en rekke årsaker. Ikke bare gir den funksjoner som den nye Freeform-appen for samarbeid og støtte for Apple Music Sing, men den legger også til den etterlengtede 5G-støtten i indiske iPhone-enheter. Nå som du vet hvordan du aktiverer 5G på iPhone i India, gi oss beskjed om du skal bruke 5G eller om du planlegger å holde deg til 4G nå? Hvis du allerede har begynt å bruke 5G, del gjerne erfaringene dine med oss, og gi oss beskjed hvis du har problemer med 5G på iPhone i India.

x