Slik bruker du ny deltakergodkjenningsfunksjon på WhatsApp-grupper

Det er ingen tvil om at WhatsApp er verdens mest brukte meldingsapplikasjon. Og for å holde på denne posisjonen, fortsetter den Meta-eide meldingsplattformen å jobbe for å forbedre brukeropplevelsen, enten via nye funksjoner eller forbedret personvern. WhatsApp gruppechat-funksjonen er en av de mest brukte, da den lar brukere med lignende interesser koble til og kommunisere. Derfor har WhatsApp introdusert fellesskap og samler opp nye personvernfunksjoner for å gi admin mer kontroll over grupper. En ting som angår mange gruppeadministratorer, er at alle kan bli med i en gruppe ved å bruke en invitasjonslenke. Det er et stort sikkerhetsproblem siden en ubuden deltaker kan være skadelig for gruppens personvern. For å bekjempe dette problemet har WhatsApp rullet ut en ny oppdatering som lar gruppeadministratorer ha bedre kontroll over de som er villige til å bli med i en gruppe. Så i denne veiledningen har vi forklart hvordan du bruker den nye funksjonen «Ventende deltakere» for å godkjenne hvem som kan eller ikke kan bli med i en gruppe.

Aktiver funksjonen Godkjenn nye deltakere på WhatsApp

I denne artikkelen har vi delt hvordan gruppeadministratorer kan aktivere funksjonen «Godkjenn nye deltakere» på WhatsApp-grupper. Men før det har vi forklart hva denne nye funksjonen er og hvorfor den er viktig for brukerne.

  Hvordan kryptere private chatter på WhatsApp og Gmail og sende hemmelige Facebook-meldinger

Hva er «Godkjenn nye deltakere»-funksjonen på WhatsApp?

Tidligere kunne enhver bruker med en invitasjonslenke bli med i en WhatsApp-gruppe. Dette ble antatt å være et personvernspørsmål, da mange grupper er tvunget til å ha intime eller konfidensielle samtaler. Administratorer må ha makt over hvem som kan og ikke kan bli med i en gruppe. Den nye WhatsApp-oppdateringen fokuserer på dette aspektet, ettersom en ny «Deltakerdeltakere»-funksjon har blitt introdusert.

Med denne funksjonen kan gruppeadministratorer nå tillate eller nekte noen å bli med i samtalen. Når denne funksjonen er aktivert, selv om en bruker har en invitasjonslenke til en gruppe, må de nå vente på godkjenning fra gruppeadministratoren.

Slik aktiverer du funksjonen for godkjenning av nye deltakere på WhatsApp-grupper

Denne nye godkjenningsfunksjonen er nyttig for administratorene til gruppene ettersom koblingslenker noen ganger deles på nettet eller på sosiale medieplattformer, noe som fører til en tilstrømning av mennesker. Denne funksjonen hjelper deg med å luke ut personer du ikke inviterte eller ikke ønsker å bli med i gruppen din. Slik kan du aktivere det:

  Slik deler du plassering på WhatsApp på Android og iOS

1. Åpne WhatsApp Messenger på telefonen. Trykk på gruppens navn du vil aktivere funksjonen for.

2. Trykk nå på WhatsApp-gruppens navn øverst for å åpne skjermbildet «Gruppeinfo».

3. Rull ned gruppeinformasjonsskjermen til du finner alternativet «Gruppeinnstillinger», og trykk på det.

4. Under gruppeinnstillinger må du aktivere alternativet «Godkjenn nye deltakere». Den er satt til av som standard.

5. Trykk på «Godkjenn nye deltakere» og velg alternativet «På» fra popup-vinduet for å slå på funksjonen for administratorgodkjenning i WhatsApp.

Merk: Popup-vinduet som vises inneholder en tekst som sier: «Når slått på, må administratorer godkjenne alle som vil bli med i gruppen.» Gruppeadministratorene har nå full kontroll over hvem som kan og ikke kan bli med i gruppen.

Hvordan godkjenne eller avslå deltakelsesforespørsler i WhatsApp-grupper

Nå som du vet hvordan du aktiverer innstillingen Godkjenn nye deltakere i en WhatsApp-gruppe, er det på tide at du lærer hvordan denne funksjonen fungerer. Nedenfor har vi detaljert hvordan administratorene kan godkjenne eller nekte brukere å bli med i en WhatsApp-gruppe.

1. Før vi ser på godkjenningsprosessen, la oss raskt se hva brukeren som mottar gruppeinvitasjonskoblingen ser når denne funksjonen er aktivert. Når du trykker på «Bli med i gruppe»-knappen, vil du se en popup med «Forespørsel om å bli med»-knappen. Den inneholder også teksten «En administrator må godkjenne forespørselen din.»

  Slik reduserer du WhatsApp-lagringsplass på iPhone og Android

2. Når du flytter tilbake til administratorens enhet, vil du få et «ventende forespørsel»-varsel for vurdering når noen vil bli med i gruppen via invitasjonslenken. Trykk på dette varselet for å se gjennom forespørslene. Alternativt kan du trykke på gruppens navn for å gå til «Gruppeinfo»-skjermen, bla nedover til du finner alternativet «Ventende deltakere» og trykke på det.

3. På følgende skjermbilde kan du godta eller avvise de ventende deltakerforespørslene i henhold til dine preferanser. Og det er gjort. WhatsApp-gruppeadministratorene har nå full kontroll over hvem som kan bli med i en gruppe og hvem som ikke kan.

Godta forespørsel (L) og avslå forespørsel (R)

WhatsApp Admin Godkjenningsfunksjon for nye deltakere

Så dette er hvordan administratorer kan aktivere og bruke den helt nye «Godkjenn nye deltakere»-funksjonen for å forbedre sikkerheten og personvernet til en WhatsApp-gruppe. Denne funksjonen vil spesielt være gunstig for store intellektuelle grupper, de som jobber med kontor- eller høyskoleprosjekter og mange andre. Hvis du er interessert i AI-hypen, vil det også ha stor nytte for deg å legge ChatGPT til WhatsApp. Videre støtter WhatsApp nå emoji-reaksjoner for meldinger og en fingeravtrykklåsfunksjon for forbedret personvern. Når det er sagt, er du en gruppeadministrator som allerede har aktivert denne funksjonen? Gi oss beskjed om din erfaring i kommentarene nedenfor.