Slik bruker du Shutter-skjermbildeappen på Linux

Shutter er et komplekst skjermbildeprogram for Linux-skrivebordet. Med den kan brukere ta skjermbilder av valg på skjermen og hele skrivebordet. Shutter har også en innebygd bilderedigerer for å ta opp skjermbilder. Slik bruker du det på Linux-systemet ditt.

Installerer Shutter på Linux

Skjermbildeapplikasjonen Shutter har eksistert ganske lenge. Men hvis du vil bruke det på Linux-systemet ditt, må du først installere det manuelt, siden det ikke kommer forhåndsinstallert på noen distros.

Det er enkelt å installere Shutter på Linux. For å starte, start et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller åpne et terminalvindu på skrivebordet ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, kan kommandolinjeoppsettet begynne. Følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

På Ubuntu kan Shutter installeres via Ubuntu 18.04 LTS i «Universe»-programvarerepoen. Men hvis du bruker en nyere utgivelse, må du hente pakkene fra en PPA. Slik gjør du det.

  Hvordan sjekke CPU-en din i Linux

Først legger du til repoen til datamaskinen din ved å bruke kommandoen add-apt-repository nedenfor.

sudo add-apt-repository ppa:shutter/ppa


Deretter kjører du oppdateringskommandoen for å oppdatere Ubuntus programvarekilder.

sudo apt update

Til slutt, installer applikasjonen med apt install.

sudo apt install shutter

Debian

Shutter-applikasjonen er tilgjengelig for Debian 9-brukere i «oldoldstable»-programvarelageret. Først, sørg for at du bruker Debian 9 eller har «oldoldstable»-repoen aktivert for å få den til å fungere. Bruk deretter apt install-kommandoen nedenfor for å få appen til å fungere.

sudo apt install shutter

Arch Linux

På Arch Linux er Shutter-applikasjonen tilgjengelig for alle brukere i «Community»-programvarelageret. Forsikre deg om at du allerede har satt opp «Community». Når du er konfigurert, kan du bruke pacman-kommandoen nedenfor for å få appen installert på systemet ditt.

sudo pacman -S shutter

Fedora

Helt siden Fedora 33 har Shutter vært tilgjengelig for Fedora-brukere i programvarereposene. For å få Shutter til å fungere på Fedora-systemet ditt, bruk dnf install-kommandoen nedenfor.

sudo dnf install shutter

For Fedora 34:

sudo dnf --enablerepo=updates-testing install shutter

OpenSUSE

Hvis du er en OpenSUSE-bruker (Leap 15.2 og Leap 15.3), er Shutter-skjermbildeapplikasjonen tilgjengelig for installasjon. Ved å bruke zypper install-kommandoen nedenfor, få det til å fungere.

sudo zypper install shutter

Slik bruker du Shutter – ta skjermbilder (utvalg)

Shutter lar brukere ta skjermbilder av bare en del av skjermen hvis de ønsker det. Slik gjør du det.

  Hvordan installere JetBrains RubyMine på Linux

Trinn 1: Start Shutter-applikasjonen på Linux-skrivebordet. Du kan åpne Shutter på skrivebordet ved å søke etter «Shutter» i programmenyen.

Trinn 2: Når appen er åpen, finner du «Valg»-knappen i Shutter-appen. Deretter klikker du på den med musen. Når du velger denne knappen, vil et firkantet ikon vises på skjermen.

Trinn 3: Etter at boksen vises, bruk musen og lag en firkant (hold venstre museknapp nede mens du drar). Trykk på Enter-tasten på tastaturet for å bekrefte valget.

Trinn 4: Når du trykker på Enter-tasten, vil Shutter vente et par sekunder. Deretter tar den et skjermbilde og åpner programmet i Shutter.

Herfra kan du se skjermbildet, lagre det eller plassere det et annet sted.

  Slik bruker du mkfs-kommandoen på Linux

Slik bruker du Shutter – ta skjermbilder av (fullstendig skrivebord)

Bortsett fra å ta skjermbilder i Shutter med «Selection»-funksjonen. Du kan også ta et skjermbilde av hele skrivebordet (begge skjermer). Slik gjør du det.

Trinn 1: Åpne Shutter-applikasjonen ved å søke etter den i appmenyen. Når programmet er åpent, finn «Desktop»-knappen og klikk på den med musen.

Trinn 2: Etter å ha valgt «Skrivebord»-knappen med musen, vil lukkeren ta litt tid. Deretter vil den presentere deg med hele skjermens skjermbilde i appen.

Inne i Shutter-appen velger du skjermbildet for å se det. Eller velg den for å åpne den i en ekstern editor.

redigering

Shutter har et innebygd bilderedigeringsprogram som du kan bruke. Slik bruker du den. Ta først et skjermbilde. For å bruke redigeringsprogrammet, gjør følgende.

Trinn 1: Ta et skjermbilde med enten «Utvalg»-modus eller «Desktop»-modus. Når skjermbildet er fullført, vises det i Shutter-skrivebordsapplikasjonen.

Trinn 2: Velg skjermbildet ditt i Shutter-applikasjonen med musen. Klikk deretter på «Rediger»-knappen. Når denne knappen er valgt, vises den innebygde lukkerbilderedigereren.

Rediger skjermbildet ditt ved å bruke skjermbilderedigering. Når redigeringen er fullført, kan du lagre redigeringene dine ved å bruke «Lagre»-knappen. Sørg for å lagre det redigerte skjermbildet på et kjent sted.