Slik bruker du Windows 11s Sticky Notes på alle enhetene dine

Windows 11 Sticky Notes er en flott app for å holde orden, enten du er hjemme eller på jobb. Hvis du vil ta notater når som helst, hvor som helst, er du ikke begrenset til å bruke Windows Sticky Notes på PC-en.

I denne veiledningen vil vi utforske hvordan du bruker Windows Sticky Notes på alle enhetene dine, enten du er Android- eller iOS-bruker, eller om du bruker en nettleser.

Slik kommer du i gang med Windows 11s Sticky Notes på din PC

Sticky Notes er en flott app for å ta notater raskt og notere ned viktige påminnelser. Det beste er at det ikke er nødvendig å laste ned – Sticky Notes er forhåndsinstallert på alle Windows 11-maskiner. Slik åpner du Sticky Notes på Windows 11:

 • Klikk på Windows-søkelinjen eller bruk snarveien Windows + Q.
 • Søk etter «Sticky Notes», og klikk deretter på appen fra søkeresultatene.
 • Som standard vil appen åpne en lapp. Du kan legge til flere klistrelapper når som helst ved å trykke på plussknappen øverst i venstre hjørne. For å se dine tidligere klistrelapper, klikk på de tre prikkene øverst til høyre for å få tilgang til menyen, og velg deretter Notatliste.

    15 beste gratis PDF-editor for Windows 10

  Til tross for at det er en grunnleggende notatapp, er det mange funksjoner for å stilisere notatene dine. På det nederste formateringsbåndet kan du formatere tekst med fet skrift, kursiv eller gjennomstreking. Det er også et alternativ for å veksle mellom kuler, perfekt for å lage raske lister.

  Hvis du bruker Windows Sticky Notes ofte, kan det være lurt å åpne Sticky Notes ved oppstart på Windows 11.

  Hvordan sette opp synkroniseringsfunksjonen på Windows Sticky Notes

  For å synkronisere klistrelapper på tvers av alle enhetene dine, må du først logge på med Microsoft-kontoen din. Dette trinnet synkroniserer notatene dine til skyen og kobler dem til andre Microsoft-tjenester som kreves senere. Slik konfigurerer du synkronisering for klistrelappene dine:

 • Klikk på de tre prikkene i øvre høyre hjørne av en lapp for å få tilgang til menyen.
 • Velg Notatliste.
 • Klikk på innstillingsikonet, og trykk deretter på Logg på.
 • Hvis du får problemer, er det noen rettelser for Windows 11 Sticky Notes som ikke synkroniseres, du kan utforske.

  Slik bruker du Windows Sticky Notes på iOS-enheter

  I stedet for å tilby en separat klistrelapp-app, har Microsoft Windows Sticky Notes som en del av Microsoft OneNote-appen. Denne mindre kjente funksjonen i Microsoft OneNote er flott for de som allerede har erfaring med å bruke OneNote, selv om dette trikset lett kan læres av alle.

  Du kan få tilgang til Windows Sticky Notes på iOS ved å følge trinnene nedenfor:

 • Gå til App Store og søk etter Microsoft OneNote.
 • Etter installasjonen logger du på med Microsoft-kontoen din.
 • Trykk på Sticky Notes nederst til høyre på hjemmesiden.
 •   Hvordan fikse Windows som henger i et parallellmiljø

  For å lage et nytt notat, trykk på plussikonet nederst til høyre på skjermen. Du vil da se en skjerm som ligner på Sticky Notes-appen for Windows, inkludert tekstformateringsalternativene. Et nyttig verktøy er kameraknappen, som lar deg laste opp et bilde fra kameraet eller iOS-fotoalbumet ditt.

  4. Slik bruker du Windows Sticky Notes på Android-enheter

  Du kan også se klistrelappene dine hvis du er en Android-bruker. Windows Sticky Notes er tilgjengelig i Microsoft OneNote-appen for Android, selv om det er litt vanskeligere å finne. Slik får du tilgang til klistrelappene dine på Android-enheter:

 • Gå til Google Play Store og søk etter Microsoft OneNote.
 • Last ned og åpne appen, og logg på med Microsoft-kontoen din.
 • På hjemmesiden vil du se en blanding av klistrelapper og skrevne notater fra OneNote. For kun å se klistrelapper, må du filtrere resultatene. Trykk på Sorter og filtrer-knappen på venstre side av det øverste banneret. Under Note Type-overskriften velger du Sticky Notes og deretter Bruk. Du kan også sortere klistrelapper etter opprettet dato, redigert dato eller alfabetisk.

  For å lage en ny klistrelapp, trykk på de tre prikkene nederst til høyre på hjemmesiden. Trykk deretter på Lag en klistrelapp. Appen inkluderer mange alternativer på iOS, inkludert bildeopplastingsverktøyet. Du kan endre fargen på notatet ved å trykke på de tre prikkene øverst til høyre. Fra den samme menyen kan du også trykke på Eksporter-knappen for å dele klistrelapper med vennene dine.

  5. Hvordan bruke Windows Sticky Notes ved hjelp av Microsoft Launcher

  En alternativ måte å bruke Windows Sticky Notes på hvis du er en Android-bruker, er gjennom Microsoft Launcher. Denne polerte lanseringen kommer fullpakket med funksjoner for å øke produktiviteten din og er et must for Android-brukere som eier en PC.

    Hvordan fikse 0xc000000f-feil på Windows og gjenvinne kontroll

  Ved å bruke Microsoft Launcher kan du se klistrelappene dine nesten direkte fra startskjermen. Bare sveip til venstre fra startskjermen for å få tilgang til feeden din. Nederst på listen er en Windows Sticky Notes-widget som lar deg se og lage notater. Hvis du ikke kan se widgeten, blar du til bunnen av feeden din og klikker på Rediger denne visning-knappen. Merk av i boksen ved siden av Sticky Notes for å legge til widgeten i feeden din.

  Når du bruker en widget på en oppstarter, kan synkronisering ta litt lengre tid enn når du bruker en app. Du kan imidlertid synkronisere klistrelappene manuelt når som helst ved å trykke på de tre prikkene øverst til høyre i widgeten og velge Synkroniser.

  Slik bruker du klistrelapper på nettet

  Skjermbilde av forfatter – Joe Brown

  Du kan også redigere Windows Sticky Notes på nettet. For å kombinere notattaking med planleggingsbehovene dine, har Microsoft integrert Windows Sticky Notes med Microsoft Outlook.

  Forsikre deg om at du er logget på Microsoft-kontoen din, kan du få tilgang Windows Sticky Notes i Outlook direkte, eller du kan logge på Outlook og få tilgang til den dedikerte Notes-fanen. Dette finner du i rullegardinmenyen Mapper fra sidefeltet. For raskere tilgang til klistrelappene dine kan du trykke på stjerneikonet ved siden av Notes-tittelen for å legge den til i favorittene dine.

  Bruk Windows Sticky Notes på alle enheter og øk produktiviteten din

  Hvis du har det travelt og trenger å notere ting raskt, er Windows Sticky Notes en flott app for rask og enkel notering. Med disse løsningene trenger du ikke stole på å ha én enhet for å ta notater. Få tilgang til klistrelapper overalt ved å bruke denne veiledningen.