Slik bytter du til en profesjonell konto på Instagram

Leter du etter mer ut av Instagram enn det minste av det den sosiale medieplattformen tilbyr? Instagrams profesjonelle konto er måten å gjøre nettopp det på – og det er ikke bare for bedrifter og påvirkere. Vi forklarer nøyaktig hva du kan gjøre med en profesjonell Instagram-konto og hvordan du bytter profil for å få tilgang til alle de kule funksjonene.

Hva er en profesjonell Instagram-konto?

Det finnes to typer profesjonelle Instagram-kontoer: bedrift og skaper. Hvis du er en bedrift eller kreatør, er det en fordel for deg å ha en profesjonell konto. Men hvis du ikke definerer deg selv som noen av dem, kan du fortsatt dra nytte av funksjonene på noen forskjellige måter.

En av de beste grunnene til å bytte til en profesjonell konto er tilgang til Instagram-innsikt for å forstå publikum bedre. Dette betyr at du får se ting som publikumsdemografi, publikumsaktivitet, visninger og følgere. Du får også se profilbesøk fra innleggene og historiene dine.

  Kan du følge noen på Instagram uten at de vet det?

En annen flott funksjon er at meldingsinnboksen din oppgraderes. I stedet for at alle meldingene dine blir gruppert sammen, får du en primær og generell innboks.

Hvis du er en bedrift eller en skaper, gir en profesjonell konto deg tilgang til Instagram-annonser, noe som vil få navnet ditt ut på plattformen mye enklere. Selv om det koster penger å øke innlegget ditt gjennom en annonse, har det vist seg å være fordelaktig.

På en bedriftskonto kan du opprette en butikk som er knyttet til profilen. Dette betyr at folk som besøker en bedriftskonto kan klikke på en butikkknapp og kjøpe varer uten å forlate Instagram.

Det er flere andre funksjoner som følger med en profesjonell konto, for eksempel å legge til en handlingsfremmende knapp, planlegge innhold og lagre svar. Så hvorfor ikke bytte din personlige konto til en profesjonell konto for å se selv?

Slik bytter du Instagram-profilen din til en profesjonell konto

Start på hovedskjermen til Instagram-appen og trykk på profilbildet ditt nederst i høyre hjørne – du vil bli sendt til profilen din. Deretter trykker du på hamburgerikonet i øvre høyre hjørne og velger Innstillinger og personvern.

  Hvordan få et inaktivt Instagram-brukernavn

Rull ned og velg Kontotype og verktøy under For profesjonelle, og klikk deretter Bytt til profesjonell konto. Derfra klikker du Fortsett gjennom lysbildene til du kommer til siden Hva beskriver deg best.

Her kan du velge hva slags konto du har. Hvis du føler at ingen av de foreslåtte kontotypene beskriver din, kan du søke etter en som gjør det. Dette er også tiden for å bestemme om du vil vise kontotypen din på profilen din – den vises under navnet ditt. Vri over for å slå på Vis på profil-funksjonen.

På neste side velger du om du er en skaper eller en bedrift. Hvis du ikke er en bedrift, velger du bare skaperen. Trykk på Neste når du er ferdig.

Hvis du har andre Instagram- eller Facebook-kontoer som du vil legge til din profesjonelle konto, kan du legge dem til på neste side. Hvis ikke, velg Ikke nå.

Etter å ha gått gjennom konfigureringen av den profesjonelle kontoen, har du flere trinn å gå gjennom for å fullføre profilen din, for eksempel å utvide publikummet ditt og lære om hvordan annonser fungerer på plattformen.

  Slik utfører du Instagram-meldingsgjenoppretting

Når du er ferdig, åpner du profilen din, og du vil se alternativet Professional dashboard tilgjengelig for deg. Det er her du vil kunne se all din innsikt og få tilgang til profesjonelle ressurser.

Hvis du finner ut at du vil bytte tilbake til en personlig konto igjen, spesielt hvis du trenger å gjøre Instagram-kontoen din privat, går du til fanen Innstillinger og personvern og velger Skaperverktøy og kontroller.

Derfra velger du Bytt kontotype og deretter Bytt til personlig konto. Trykk på Bytt til personlig konto når popup-vinduet vises, og kontoen din blir umiddelbart satt til personlig igjen.

Lær mer informasjon om profilen din med en profesjonell konto

Du trenger ikke å være en stor bedrift for å bruke Instagrams profesjonelle kontofunksjoner. Hvis du er en inspirerende skaper eller bare liker å vise frem fotograferingen din, kan du fortsatt få kunnskap for veksten din med det profesjonelle dashbordet. Prøv å bytte profil fra personlig til profesjonell og se hva den nye kontoen kan tilby deg. Og ikke bekymre deg – hvis du ikke liker det, kan du enkelt bytte tilbake.