Slik deaktiverer du gruppering av oppgavelinjeikoner på Windows 11

Microsoft introduserte først ikongruppering på Windows-oppgavelinjen i Windows 10. Enkelte brukere misliker denne funksjonaliteten og ønsker å endre oppgavelinjene til å oppføre seg som det gamle fanesystemet.

Hva om du liker ikonene, men ikke liker hvordan de grupperer seg? La oss ta en titt på hvordan du deaktiverer oppgavelinjeikongruppering i Windows 11.

Hva er oppgavelinjeikongruppering?

Ikongruppering er når Windows 11 kombinerer flere vinduer i et enkelt program sammen. For eksempel vil det å ha flere Filutforsker-vinduer åpne vises som ett Filutforsker-ikon med flere faner bak.

  Hvordan sette opp Rainmeter Dual Monitor Skins på Windows 10

Dette resulterer i en renere og mindre rotete oppgavelinje, men en som gir deg betydelig mindre informasjon. Noen brukere gjenoppretter de gamle oppgavelinjeetikettene på Windows, men dette tar opp mer plass på oppgavelinjen enn ikonene gjør.

Hvordan deaktivere oppgavelinjeikongruppering

Den raskeste måten å deaktivere denne funksjonen på er å bruke et program som heter Windhawk. Windhawk har en rekke livskvalitetsendringer for Windows 11.

For å starte, gå over til Windhawk-nettstedet og last ned programmet. Installer den og kjør den etterpå.

Klikk på Utforsk-knappen, og søk etter Deaktiver gruppering på oppgavelinjen. Gå inn i Detaljer og trykk på Installer-knappen. Etter noen sekunder vil den være aktivert, men du må kanskje starte Windows Filutforsker på nytt eller det generelle systemet for å se forskjellen.

  7 beste Mac og Windows Desktop Virtualization Software for personlig og forretningsbruk

Du kan også endre hvordan endringen oppfører seg ved å klikke på Detaljer og deretter Innstillinger. Du kan aktivere eller deaktivere funksjoner som å holde ikonene sammen, eller å skille de festede appene fra resten av de åpne vinduene.

Utforske de andre oppgavelinjens mods på Windhawk

Windhawk har en rekke andre modifikasjoner for forskjellige aspekter av Windows 11. Hvis du bare søker på oppgavelinjen i Windhawk, vil du se noen andre alternativer.

Siden du allerede endrer oppgavelinjen, kan det ikke skade å se nærmere på disse. Funksjoner som vanligvis ikke støttes av Windows, for eksempel midtklikk for å lukke et oppgavelinjevindu, finner du her, og er like enkle å installere som ovenfor.

Oppnå suveren oppgavelinjefleksibilitet med Windhawk

Når det gjelder å justere oppgavelinjen, kan standard Windows-alternativer noen ganger mangle. Mens mange modifikasjoner på Windhawk kan være store endringer, er de fleste som er relatert til oppgavelinjen mindre eller subtile endringer. Uansett kan disse små endringene forbedre brukeropplevelsen betraktelig.

  Hvordan åpne JAR-filer i Windows 10

FAQ

Spørsmål: Kan jeg flytte oppgavelinjeikonene i Windows 11?

Ja, du kan flytte oppgavelinjeikonene til venstre på din Windows 11-PC ved å gå til Innstillinger > Tilpasning > Oppgavelinje > Oppførsel på oppgavelinjen og velge Venstre fra rullegardinmenyen for justering av oppgavelinje. Oppgavelinjen din har nå flyttet til venstre.

Spørsmål: Hvordan tilpasser jeg oppgavelinjen min i Windows 11?

Du kan tilpasse oppgavelinjen i Windows 11 ved å høyreklikke på oppgavelinjen, velge oppgavelinjeinnstillinger og justere ulike alternativer som vises på skjermen. Disse alternativene lar deg endre oppgavelinjens funksjonalitet og utseende.

Spørsmål: Hvordan fikser jeg oppgavelinjen min i Windows 11?

Du kan løse problemer med Windows 11-oppgavelinjen ved å starte Windows Utforsker-prosessen på nytt. Du kan gjøre det ved å åpne Oppgavebehandling, høyreklikke på «Windows Utforsker» og velge «Start på nytt.»