q Slik deler du ting fra OneDrive - tipsbilk.net

Slik deler du ting fra OneDrive

Hvis du har en Office 365-konto (gratis eller betalt), så har du OneDrive, Microsofts skylagringsapp. Skylagring er flott for å dele filer med andre, så la oss se hvordan det fungerer i OneDrive.

Du kan dele OneDrive-filer enten fra OneDrive-mappen på datamaskinen din («klientgrensesnittet»), eller Office 365-nettgrensesnittet eller OneDrive-mobilappen. Hvilken metode som er best avhenger av din situasjon og preferanse, men Microsoft presser skytilbudene sine sterkt, og den prioriteringen vises i OneDrive-grensesnittet. For ikke å være for skarp om det, men Office 365-nettgrensesnittet og OneDrive-appen er mye penere og mer raffinert enn klientgrensesnittet. Klientgrensesnittet har også minst syv forskjellige måter å dele på, hvorav noen er bakrus fra måter å dele ting på i eldre versjoner av Windows. Av disse grunnene vil vi konsentrere oss her om å dele gjennom OneDrive-appen og OneDrive-nettgrensesnittet.

Dele (og oppheve deling) av en fil gjennom Mobile OneDrive-appen

Microsoft har åpenbart lagt ned litt innsats i OneDrive-appen sin fordi delingsalternativet er enkelt og omfattende. Vi kommer til å bruke Android-appen for våre eksempler her, men iOS-appen er lik. Vi vil påpeke når det er betydelige forskjeller.

For å dele en fil (eller mappe), trykk på de tre prikkene ved siden av den.

Trykk på «Del» fra menyen som vises.

Dette åpner delingsalternativene. Som standard lar OneDrive personene du deler en fil med, redigere den filen. Du kan endre det til kun visning ved å trykke på pilen ved siden av «Kan redigere» og endre det til «Kan se» i stedet. Du kan også «Angi utløpsdato», som betyr at filen bare vil bli delt for en bestemt periode.

  Er apper for hjertefrekvensovervåking virkelig nøyaktige? Vi setter dem på prøve

Merk: På iPhone- eller iPad-mobilappen fungerer disse litt annerledes. Du vil se en «Se kun»-kobling på delemenyen for å deaktivere redigering. Du vil se et «Link Settings»-alternativ som lar deg angi en utløpsdato.

Når du har angitt disse alternativene som du vil (eller bare la dem stå med standardinnstillingene), kan du dele filen din. På toppen av delingsalternativene er standard delingsalternativer for OneDrive.

Disse gir følgende delingsmetoder:

Kopier lenke: Oppretter en URL og kopierer den til utklippstavlen slik at du kan lime den inn hvor du vil. Denne lenken kan brukes av alle.
Inviter personer: Sender en lenke til én eller flere e-postadresser som du velger fra kontaktene dine eller skriver inn manuelt. Denne lenken kan bare brukes av personene du sender den til.
Send filer: Lar filen sendes til noen. Du kan sende filen via e-post, eller en hvilken som helst annen kommunikasjonsapp på telefonen som Slack eller WhatsApp. I motsetning til «Kopier lenke» eller «Inviter folk», som gir en lenke som folk kan klikke på, vil dette sende en kopi av filen. Lenker kan «ikke deles» når du vil, men når du sender filen til noen, kan de beholde den for alltid, så bruk denne bare hvis du ikke har noe imot at mottakeren får beholde filen.
Outlook: Hvis du har Outlook på telefonen, vil dette åpne en e-post med lenken i den som du kan sende til noen.

Under disse alternativene er hver app og metode telefonen din tilbyr for å dele en fil, enten det er Slack, WhatsApp, Signal, LINE, Twitter, Facebook, Bluetooth, WiFi Direct, e-post eller en hvilken som helst annen app du har installert. Trykk på det aktuelle ikonet og følg instruksjonene for å dele filen.

  Hvordan tilpasse søppelpost og sikre avsendere i Outlook

For å oppheve deling av en fil, trykk på de tre prikkene ved siden av den og klikk på informasjonsikonet.

Dette vil få frem filegenskapene og vise hvem du har delt filen med nederst.

Klikk på koblingen «Kan redigere» (eller «Kan se» hvis du delte filen som skrivebeskyttet) og velg «Stopp deling» fra menyen som dukker opp. Klikk «OK» for å slutte å dele filen.

Dele (og oppheve deling) av en fil gjennom O365-nettgrensesnittet

Logg på Office 365 og naviger til OneDrive.

Velg filen du vil dele og klikk «Del» i menylinjen øverst.

Dette vil vise delingsalternativene for filen, og de er ganske like OneDrive-appen – standard delingsalternativ er å tillate folk å redigere en fil du deler med dem, og du kan angi en utløpsdato hvis du bare vil ha filen skal deles for en bestemt tidsperiode

Et alternativ som bare er tilgjengelig i OneDrive-nettgrensesnittet, er å passordbeskytte filen ved å klikke på «Angi passord». Dette betyr at når du oppretter og sender ut en lenke til filen, vil en person bare kunne åpne lenken hvis de har passordet. For den sikkerhetsbevisste er dette en nyttig funksjon, og absolutt verdt å bruke hvis du har noe sensitivt å dele.

De to primære alternativene for å sende lenken er «Få en lenke» og «E-post.»

Få en lenke: Oppretter en lenke du kan kopiere og lime inn hvor du vil. Denne lenken vil fungere for alle som har den.
E-post: Åpner en nettpost som inneholder lenken, hvor du kan skrive inn en eller flere e-postadresser og en melding. Denne koblingen vil bare fungere for personer som får tilgang til den ved å bruke e-postadressene du angir.

  Hvordan stoppe flash-meldinger

Klikk «Mer» for å vise spesifikke tjenester du kan dele i. I skrivende stund er disse tjenestene begrenset til Facebook, Twitter, LinkedIn og Weibo, og når du klikker på en av dem åpnes et nytt vindu der du kan logge deg på den tjenesten og legge ut innlegg linken. Hvorfor Microsoft har valgt disse fire tjenestene er en formodning, selv om de eier LinkedIn, og Facebook, Twitter og Weibo har sannsynligvis kontoer mellom seg for en anstendig del av den internettgående befolkningen, men hvorfor fire apper og ikke fem, eller seks , eller mer? Vi er ikke sikre, men hvis du vil dele en fil i en annen app, klikker du på «Få en lenke» og limer inn koblingen i appen du ønsker.

For å oppheve deling av en fil, velg den og klikk på informasjonsikonet øverst til høyre på OneDrive-siden.

Dette vil få frem filegenskapene. Klikk «Administrer tilgang» for å se hvem du har delt filen med.

En liste over delingslenker vises, som viser hvem som har tilgang til filen og hvilke tillatelser de har.

For å endre tillatelsene, for eksempel å gjøre en redigerbar fil visningsbeskyttet eller legge til passordbeskyttelse, klikk på pilen under koblingen. For å slutte å dele filen, klikk på «x» ved siden av koblingen. En advarsel vises.

Klikk på «Fjern lenke» for å slutte å dele filen. Dette vil bare fjerne denne koblingen, så hvis du vil slutte å dele filen helt, må du fjerne alle delingslenkene du har opprettet for den.