Slik får du tilgang til Google-loggen din og sletter all aktivitet

Nesten alle bruker Google-tjenester i en eller annen kapasitet, enten det er søkemotoren, skylagringen eller YouTube. Og for hver tjeneste du bruker, lagres en logg over Google-aktiviteten din.

Med tanke på at Google er den mest populære søkemotoren, lagres aktivitetene dine også på kontoen din. Men hvordan får du tilgang til Google-aktivitetsloggen din? Og hvordan kan du slette alle aktivitetene dine på tvers av flere Google-tjenester?

Typer lagret Google-aktivitet

Hvis du bruker en smarttelefon sammen med Google-tjenester, er det flere aktiviteter som spores av Google.

Her er et kort øyeblikksbilde av aktivitetstypene Google lagrer:

  • YouTube-historikk.
  • Googles søkehistorikk.
  • Karthistorikk.
  • Posisjonshistorikk.
  • Enhetstilgang eller brukshistorikk (for Android).

Når du har bruksdataene dine, blir du bedt om å huske hva du søkte etter og hjelper deg å oppdage uautorisert bruk i noen tilfeller.

Det er verdt å merke seg at de samme trinnene som brukes til å administrere Google-aktiviteten din, gjelder uansett om du bruker en mobil eller en stasjonær nettleser. Videre kan du kontrollere og administrere Google-aktiviteten din gjennom Google-appen. Du kan også kontrollere dataene du synkroniserer, et annet nyttig administrasjonsalternativ.

Hvordan får du tilgang til Google-loggen din?

For å komme i gang, gå til Min aktivitet siden i Google-kontoen din.

  Terraform vs. Kubernetes: Head to Head-sammenligning

Her kan du få tilgang til all aktiviteten din på tvers av flere Google-tjenester og velge å søke etter noe spesifikt. Hvis du blar nedover, finner du alle de siste aktivitetene dine og kan filtrere dem basert på produktet/tjenesten du bruker.

Hva du trenger å vite før du sletter Google-aktivitetsloggen

Det er et par ting å merke seg før du begynner å slette all aktivitetsloggen din på Google.

  • Når du har slettet Google-loggen din, kan du ikke gjenopprette den.
  • Selv om du sletter loggen, kan nyere aktivitet på Google-kontoene og -tjenestene dine registreres automatisk.
  • Selv om du ikke er pålogget, kan enkelte Google-apper spore aktiviteten din på selve enheten.
  • Du kan velge å automatisk slette Google-loggen din, og stoppe den fra opptak til å begynne med.
  • Du kan velge å deaktivere aktivitetssporing.

Med tanke på at du ikke kan gjenopprette historikken din, kan det være en god idé å sikkerhetskopiere dataene dine.

Du må tenke deg om to ganger om du virkelig trenger en logg over Chrome-aktiviteten din, bruken av Android-enheter, Google-søk eller YouTube-søkeloggen din. Hvis du ikke har slettet Google-aktivitetsloggen din før, kan det til tider være nyttig å se tilbake.

Slik sikkerhetskopierer du Google-aktivitetsloggen

Slik lager du en sikkerhetskopi av dataene dine, noe du kanskje ønsker å gjøre før du sletter Google-aktivitetsloggen.

  • Gå til din Google-kontoadministrasjonsside. Velg Data og personvern fra alternativene til venstre.
  • Rull deretter ned for å finne Last ned dataene dine.
  • Velg Last ned dataene dine. Velg nå hvilke tjenester du vil sikkerhetskopiere aktiviteten din for. Som standard er alt valgt; hvis du ikke trenger alle dataene, kan du velge bort alternativene. Når du er klar, trykk Neste trinn, nederst på siden.
  • Du vil bli bedt om å velge filtype, metode, frekvens og destinasjon for sikkerhetskopieringen av Google-aktivitet. Du kan velge å få sikkerhetskopien direkte i Google Drive-kontoen din eller få en nedlastingslenke via e-post, blant andre alternativer.
  •   12 Gratis sikkerhetskopieringsprogramvare med åpen kildekode for å holde dataene dine sikre

    Sikkerhetskopieringen av Googles aktivitetslogg kan ta flere dager, avhengig av datavolumet. Hvis du er en stor Google-tjenestebruker, som mange av oss, kan du bli overrasket over mengden data du mottar. Ikke slett Google-aktivitetsloggen din før du har mottatt den fullstendige sikkerhetskopien.

    Slik sletter du all Google-aktivitet

    Du kan enkelt slette Google-aktivitetene dine eller alt på én gang. Google tilbyr detaljerte innstillinger for å gjøre det praktisk.

    Slik kan du slette all aktiviteten din.

    Slett én aktivitet om gangen

    Når du går til Min aktivitetsside, vil du finne alle de siste aktivitetene dine oppført. Du kan slette et element du vil fjerne fra aktivitetsloggen din, uansett om det er Googles søkehistorikk eller enhetstilgangsdata. Alt du trenger å gjøre er å klikke på X-knappen, og den vil bli slettet.

    Slett alle aktivitetene dine innen et tidsrom

    På siden Min aktivitet kan du velge å slette alle dataene dine spesifisert av et tidsrom. Bruk sletteknappen som vist nedenfor.

    Du kan også filtrere aktiviteten din hvis du ikke vil at all aktivitetshistorikken skal forsvinne. De tilgjengelige alternativene lar deg velge en bestemt tidsperiode eller alt. Gå med det du tror er best for deg.

    Sletting av søkeaktivitet eller annen Google-historikk vil ikke be om ytterligere bekreftelse; dataene dine slettes umiddelbart etter hvert som du fortsetter.

    Slett Google-søk og enhetstilgangsaktivitet

    Fra Min aktivitet-siden kan du også velge Nett- og appaktivitetsalternativet, som gir deg en detaljert titt på spesifikke apper.

      Hvordan sjekke 5G-bånd som støttes på telefonen

    Rull ned for å finne Administrer aktivitet og fortsett for å slette hele søkeloggen eller bare enhetens tilgangshistorikk. Du kan også velge å slette enkeltsøk om du vil.

    Auto-slett aktivitet

    Du kan automatisk slette hver aktivitetskategori som er oppført på siden Min Google-aktivitet.

    Anta at du klikker på Nett- og appaktivitet; du må gå til alternativet for automatisk sletting (som er deaktivert som standard) og deretter velge tidsintervallet for aktiviteten du vil slette automatisk.

    Du kan automatisk slette aktivitet eldre enn 36 måneder. For å slette nyere aktivitet, må du følge de andre trinnene nevnt ovenfor.

    Slik deaktiverer du Google aktivitetssporing

    Hvis du ikke vil at Google-aktiviteten din skal lagres, kan du velge å pause typen aktiviteter som er lagret på kontoen din.

    Vær oppmerksom på at hvis du deaktiverer all aktivitetssporing, kan du ikke få tilgang til noe av historien din når du aktiverer den igjen, og du vil også miste personlige anbefalinger. For å gjøre det, må du besøke Min aktivitet og klikk deretter på en av aktivitetene du vil deaktivere sporing for. Du kan også slå av aktivitet og slette den forrige Google-aktivitetsloggen din.

    • Nett- og appaktivitet: Deaktiverer lagring av søkeloggen og enhetens tilgangslogg.
    • YouTube-logg: Deaktiverer lagring av nylig YouTube-søkehistorikk og videoer du har sett.
    • Posisjonshistorikk: Hindrer lagring av enhetens posisjonsdata.

    Når du slår av noen av disse, vil du se en ekstra bekreftelse med mer informasjon. Hvis du er komfortabel med det, fortsett.

    Administrer Google-loggen din for å holde oversikt over aktiviteten din

    Selv om du kanskje finner en overveldende mengde data i aktivitetshistorikken din, hjelper det deg å holde oversikt over hva du gjør på nettet og huske noe du søkte etter.

    Vanligvis tar folk seg ikke tid til å gjennomgå aktivitetene sine eller administrere dem, men hvis du er bevisst på personvernet ditt, er det en god vane å slette eller sjekke historikken din regelmessig.