Slik fikser du Windows-aktiveringsfeilen 0x803F700F

Windows-aktiveringsfeilen 0x803F700F, som vanligvis er ledsaget av en melding som sier «Noe hindret oss i å kommunisere med aktiveringsserverne våre» oppstår når et Windows-operativsystem ikke kan opprette en forbindelse med Microsofts aktiveringsservere for å bekrefte lisensstatusen.

Nedenfor leder vi deg gjennom de forskjellige årsakene til dette problemet, etterfulgt av feilsøkingsmetodene du kan prøve å fikse det.

Faktorer som kan forårsake Windows-aktiveringsfeilen 0x803F700F

Hvis du står overfor aktiveringsfeilen når du prøver å aktivere Windows for første gang, kan det hende du støter på dette problemet på grunn av en eller flere av følgende årsaker:

 • Nettverksproblemer: Datamaskinen din kan ha problemer med å koble til internett, noe som hindrer den i å nå Microsofts aktiveringsservere.
 • Brannmur eller sikkerhetsprogramvare: Hvis du bruker en tredjeparts brannmur eller sikkerhetsprogramvare, er det en sjanse for at det blokkerer kommunikasjonen mellom datamaskinen og aktiveringsserverne. Dette kan også skje hvis du bruker en proxy-server.
 • Serverproblemer: Microsoft-serverne selv kan oppleve midlertidige problemer, som forårsaker problemer under aktiveringsprosessen.

Hvis lisensnøkkelen din har blitt deaktivert automatisk, kan problemet oppstå på grunn av en betydelig maskinvareendring.

Uansett hva årsaken kan være, bør løsningene vi har listet ovenfor hjelpe deg med å løse problemet og komme deg gjennom aktiveringsprosessen ganske enkelt. Før du fortsetter, anbefaler vi imidlertid å bytte til en administratorkonto, siden de fleste av løsningene nedenfor krever administratortilgang til systemet.

  Fiks Discord-skjermdeling som ikke fungerer i Windows 10

1. Kontroller nettverkstilkoblingen

Under aktiveringsprosessen kommuniserer datamaskinen din med Microsofts aktiveringsservere for å overføre data og bekrefte Windows-lisensen din. Hvis du ikke har en stabil internettforbindelse, kan ikke denne kommunikasjonen finne sted, noe som resulterer i problemer som det aktuelle.

Dette er grunnen til at vi anbefaler å komme i gang ved å sikre at du har en stabil nettverkstilkobling. Hvis mulig, prøv å bytte til et annet Wi-Fi-nettverk og deretter utføre handlingen som opprinnelig utløste feilen.

Det er også flere forskjellige måter å feilsøke nettverksfeil på som du kan prøve å fikse problemet.

2. Deaktiver brannmuren og sikkerhetsprogramvaren

Hvis nettverkstilkoblingen din er stabil og fungerer som den skal, så er den neste løsningen vi anbefaler å prøve å deaktivere tredjeparts brannmur eller sikkerhetsprogramvare, siden det ikke er uvanlig at disse programmene blokkerer kommunikasjonen mellom datamaskinen og Microsofts aktiveringsservere.

Dette skjer vanligvis når brannmuren eller sikkerhetsprogrammet feiltolker aktiveringsrelatert kommunikasjon som mistenkelig eller uautorisert aktivitet. For å fortsette med deaktiveringen, høyreklikk på programikonet på oppgavelinjen og velg Deaktiver til datamaskinen startes på nytt. Dette alternativet kan være litt annerledes for deg, avhengig av antivirusprogrammet du bruker.

Hvis deaktivering av sikkerhetsprogramvare løser aktiveringsproblemet, er det best å endre innstillingene i programvaren for å tillate nødvendig kommunikasjon. Alternativt kan du bytte til et av de beste antivirusprogrammene for Windows som ikke forårsaker disse problemene.

  Hvordan passordbeskytte filer og mapper i Windows 11

3. Bekreft klokkeslett og dato

Aktiveringsprosesser bruker ofte tidsstempler som markører som forteller serverne når ting skjer. Hvis tiden til datamaskinen din ikke er synkronisert med serverens tid, vil aktiveringsforespørselen sannsynligvis bli avvist.

Slik kan du justere klokkeslettet og datoen på datamaskinen:

 • Trykk Win + I-tastene sammen for å åpne Innstillinger-appen.
 • Velg Tid og språk > Dato og tid.
 • Slå på bryteren for Still inn tid automatisk og Still inn tidssonen automatisk.
 • Når du er ferdig, prøv å aktivere Windows igjen og sjekk om det fungerer.

  4. Aktiver ved hjelp av telefon

  Microsoft lar deg aktivere Windows ved hjelp av telefonen også, noe som er en flott løsning å prøve når datamaskinen ikke er i stand til å kommunisere med Microsofts aktiveringsservere for å bekrefte Windows-lisensen din.

  Når du velger dette alternativet, vil Windows gi deg et gratis telefonnummer og en serie numre som kalles en installasjons-ID. Du kan ringe det oppgitte nummeret og et automatisert system veileder deg gjennom aktiveringsprosessen. Du vil bli bedt om å angi installasjons-ID ved hjelp av telefonens tastatur.

  Følg disse trinnene for å fortsette med telefonaktivering:

 • Åpne Innstillinger-appen ved å trykke på Win + I-tastene samtidig.
 • Naviger til System > Aktivering.
 • Gå over til Aktiver Windows nå-delen og velg Aktiver via telefon.
 • Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre prosessen og sjekk om dette løser problemet.
 •   Hvordan fikse "Feil 0x8007045d" på Windows og gjenopprette systemstabilitet

  5. Bruk feilsøkingsprogrammet for aktivering

  Microsoft tilbyr en aktiveringsfeilsøking som kan hjelpe deg med å diagnostisere og fikse problemer knyttet til Windows-aktivering. Hvis den identifiserer et problem, vil den veilede deg gjennom trinnene for å løse problemet, noe som gjør det lettere for deg å følge og bruke de foreslåtte løsningene.

  For å få tilgang til feilsøkingsprogrammet, naviger til System > Aktivering i Innstillinger-appen. Velg Feilsøk under aktiveringstilstanden og følg instruksjonene på skjermen for å fortsette med feilsøkingen.

  6. Aktiver Windows på nytt

  Når du installerer og aktiverer Windows, opprettes en digital lisens som er koblet til enhetens maskinvare. Denne lisensen gir Windows beskjed om at enheten din er autorisert til å kjøre den.

  Men hvis du endrer en viktig maskinvarekomponent (som hovedkortet), vil ikke Windows gjenkjenne enheten lenger og vil deaktivere lisensen din. For å fikse dette, må du aktivere Windows på nytt fra bunnen av.

  Hvis du har en digital lisens, legg til Microsoft-kontoen din på enheten og koble den til lisensen. Når du er ferdig, kjør aktiveringsfeilsøkingen og velg Jeg har nylig endret maskinvare på denne enheten. Skriv inn Microsoft-kontodetaljer og fortsett med påloggingen. I det følgende vinduet velger du enheten du vil aktivere Windows på og klikker på Aktiver-knappen.

  Aktiver Windows vellykket

  Aktivering av Windows gir flere fordeler som forbedrer din generelle dataopplevelse og sikrer legitim bruk av operativsystemet, men denne prosessen går ikke alltid problemfritt. Forhåpentligvis vil metodene som er oppført ovenfor hjelpe deg med å fikse aktiveringsfeilen 0x803F700F på kort tid. Hvis feilen vedvarer, kan du kontakte Microsofts støtteteam og rapportere problemet til dem.