Slik flytter du Start-menyen på Windows 11 til venstre

Microsoft har ikke sluttet å eksperimentere med Start-menyen. Forhåndsvisningen av Windows 11 som for øyeblikket er tilgjengelig på utvikler- og betabyggkanalene har en helt ny Start-meny.

Start-menyen på Windows 11

Viktige endringer gjort i Start-menyen på Windows 11 er;

Fjernet den venstre knappelinjen og flyttet den til bunnen
Fjernet fliser og appgrupper
Start-knappen har blitt flyttet til midten av oppgavelinjen med andre systemapper

Flytt Start-menyen på Windows 11 til venstre

Den nye plasseringen av Start-menyen er ikke dårlig. Den legger til et slags «macOS-Dock»-utseende til oppgavelinjen og OS som helhet. Det ser bra ut, men det er ikke det folk er vant til. Heldigvis har Microsoft gjort det utrolig enkelt å flytte Start-menyen tilbake til venstre kant av oppgavelinjen.

  Windows 10 Slettede elementer mangler fra papirkurven (EXPERT FIX)

Høyreklikk på oppgavelinjen og velg Oppgavelinjeinnstillinger fra hurtigmenyen.
Utvid atferd på oppgavelinjen.
Åpne rullegardinmenyen ved siden av Oppgavelinjejustering og velg Venstre.
Start-knappen, Start-menyen og gruppen med festede apper flyttes alle til venstre.

Få Windows 10 Start-menyen på Windows 11

Hvis du ikke liker den nye Start-menyen, har du liten utvei. Det var et registerhack som tillot brukere å få Windows 10 Start-menyen på Windows 11, men det har raskt blitt fjernet av Microsoft i en oppdatering til Windows 11. Det er høyst usannsynlig at det vil bli lagt tilbake i den stabile versjonen av Windows 11.

  Slik kobler du til et WiFi-nettverk på Windows 11

Den nye Start-menyen på Windows 11 er annerledes ved at den ikke lenger har fliser, men den er på mange måter den samme som Start-menyen på Windows 10. Det er endringer i brukergrensesnittet, f.eks. plasseringen av strøm- og innstillinger-knappen, og hvordan nylig åpnede apper vises, men det er ikke så stor endring.

Den eneste skuffende tingen med den nye Start-menyen på Windows 11 er at festede apper nå har mye mindre plass. De flyter over hvis du fester for mange av dem og du må bla ned for å få tilgang til dem. Det beseirer formålet med at fliser på Start-menyen på Windows 10 fylte så godt.

  Slik fikser du "Et annet program blir installert" Installasjonsfeil på Windows 10

Konklusjon

Den nye Start-menyen er annerledes, men vi tror ikke den vil bli mottatt like dårlig som Windows 8 Start-skjermen. Microsoft har lagt ned en del grunnarbeid for det nye brukergrensesnittet med måten det utformet Windows 10 Start-menyen på. Når det er sagt, hvis du ikke liker, vil det uten tvil være tredjepartsapper utviklet for å fikse det.