Slik installerer du en SSD i PS5-konsollen

Tenker du på å oppgradere den interne SSD-en til PS5-en din? Hvis du svarte ja, har du kommet til rett sted. PlayStation 5 kom med støtte for å installere PS4-spill til ekstern lagring, men støtten for å legge til en annen høyhastighets SSD internt for å laste ned flere PS5-spill kom senere. I dag har mange brukere utvidet systemlagringen ved å oppgradere konsollene med en passende M.2 intern SSD for neste generasjons PS5-spill. Mens du kan få det gjort gjennom en profesjonell, er vi her for å veilede deg gjennom trinn-for-trinn-prosessen for enkelt å installere en ny intern SSD i PS5-konsollen din. Med det sagt, la oss se på hvordan du oppgraderer lagringen til PS5.

Installer en M.2 SSD i PS5: En trinn-for-trinn-veiledning (2023)

I denne artikkelen vil vi veilede deg om hvordan du trygt åpner PS5, får tilgang til det interne og installerer en SSD. Men før det, la oss se på kravene og finne ut hvilken SSD som passer for din PlayStation 5.

Forutsetninger for å oppgradere PS5 intern lagring

1. Kjøp en SSD som er kompatibel med PS5

De fleste PCIe Gen 4 M.2 SSD-er på markedet er kompatible med PS5. Sony har publisert detaljene nedenfor i en støtteartikkel som viser M.2 SSD-kravene for PS5. Som du kan se nedenfor, anbefaler Sony en sekvensiell lesehastighet på 5500 MB/s eller raskere. Ifølge erfaringen til mange brukere fungerer litt langsommere SSD-er (under anbefalt hastighet, men rundt samme rekkevidde) også bra. Du kan lese om opplevelsen til andre brukere for å bekrefte hvordan opplevelsen vil bli.

Bilde med tillatelse: Sony

Vi bruker Western Digital Black SN770 ($39,99 på Amazon) i denne guiden, som er en rimelig Gen 4 M.2 SSD som støttes på PS5, selv om den er litt under anbefalt hastighet.

2. Sørg for at PS5-en din er oppdatert

PlayStation kom ikke med støtte for lagringsutvidelse rett ut av esken. Sony har gitt ut en oppdatering tilbake i september 2021 for å gjøre det mulig for spillere å installere en M.2 intern SSD i PS5-konsollene sine. Nå, selv om det har gått lenge siden oppdateringsutgivelsen, sørg for å oppdatere PS5 til den siste fastvareoppdateringen.

  Topp 6 køsystemer for backend-utviklere

3. Kjøleribbe og andre essensielle verktøy

Til slutt krever PS5 også en kjøleribbe på SSD-en, som komfortabelt kan passe innenfor størrelseskravene nedenfor. Vi anbefaler å kjøpe en passende SSD som passer innenfor disse marginene og som også inkluderer en kjøleribbe. Men hvis du allerede har en SSD, kjøp en kjøleribbe som er kompatibel med størrelsen på SSD-en din og installer den ved å bruke bruksanvisningen som følger med.

Bilde med tillatelse: Sony

For å utføre SSD-oppgraderingen trenger du en standard Philips-skrutrekker (krysshode). Sørg også for at du gjør denne prosedyren på en ren overflate, som ikke vil skrape opp kroppen. Du kan også legge en klut eller skrivebordspute over arbeidsområdet.

Slik installerer eller oppgraderer du SSD på PS5

Med alle de grunnleggende forberedelsene ute av veien, er det nå på tide å slå av PS5 og koble den fra. Sørg for at du er jordet før du starter denne prosessen, og følg deretter trinnene nedenfor.

1. Først må du fjerne sidepanelet på PS5-en din. For det, plasser konsollen horisontalt, slik at PS-logoen vender ned. Deretter må du stå mot bunnen av konsollen. Etter det tar du tak i kanten ved siden av strømknappen med venstre hånd og det diagonalt motsatte hjørnet med høyre hånd.

2. Løft deretter dekselet forsiktig opp med høyre hånd og trekk dekselet mot blu-ray-skivens retning (eller mot deg). Den burde begynne å gli av nå. Sett dekselet et trygt sted til du må sette det inn igjen.

3. Finn deretter SSD-utvidelsessporet i PS5-en din, plassert ved siden av kjøleviften og dekket med en metallplate. Fjern dekselet med en skrutrekker med krysshode, som vist nedenfor. Etter det vil SSD-spordekselet løsne. Oppbevar skruen og SSD-dekselet trygt.

4. Fjerning av dekselet vil avsløre M.2 SSD-sporet med markeringer for de forskjellige størrelsene. Her må du fjerne skruen fra hullet merket 110 på enden av sporet. Du må også fjerne det ringformede «avstandsstykket» under skruen. Vi flytter avstandsstykket og skruen til riktig plassering avhengig av lengden på SSD-en din. Når det gjelder hva avstandsstykket gjør, sikrer det at SSD-en du installerer i PS5-en din er perfekt plassert.

  Slik fjerner du sikker modus i Samsung-nettbrett

5. Plasser/hold nå SSD-en i hulrommet og analyser M.2-porten basert på SSD-størrelsen. Deretter plasserer du avstandsstykket (fjernet i trinnet ovenfor) i riktig hull. For eksempel er WD SN770 en M.2 2280 SSD, så vi har plassert avstandsstykket i hullet med «80»-merket.

6. Juster nå SSD-en mot M.2-porten i omtrent en 45-graders vinkel, og bekreft at hakkene på PS5-ens M.2-port og SSD justeres. Etter det, fortsett å installere SSD-en din i sporet på PS5-en din.

7. Når den er helt satt inn, plasser en finger på baksiden av SSD-en din, slik at den ligger flatt på hullet og avstandsstykket som vi tidligere har plassert i hullet. Skru deretter inn SSD-en med skruen vi fjernet i det tredje trinnet.

8. Hvis du har kjøpt en kjøleribbe til SSD-en din, er det på tide å installere den nå. Sørg for at den sitter perfekt med SSD-dekselet på. Se kompatibilitetsdelen i starten hvis du ikke er sikker på at kjøleribben er slank nok. Du kan også feste kjøleribben på SSD-en før du installerer den i PlayStation 5.

Merk: Det er obligatorisk at SSD-dekselet også er festet. Du kan ikke bruke en SSD med en større kjøleribbe – de støttes ikke. Hvis du lar SSD-dekselet være ute, kompromitterer det luftstrømdesignet og stasjonen din kan overopphetes.

9. Plasser deretter utvidelsesspordekselet over din nylig installerte PS5 SSD og skru det på plass igjen med en skrutrekker.

10. Etter det må du feste PS5-sidepanelet på nytt ved å stille det på linje med krokene under, som fremhevet nedenfor. Skyv den tilbake på plass ved å bruke den mot høyre, noe som vil få krokene til å gå inn på de angitte stedene. Du vil høre en hørbar klikkelyd, som indikerer at panelet er sikkert festet.

11. Det er det. Din PS5 SSD-installasjon er nå fullført. Du har oppgradert lagringen, men det gjenstår noe for oss å gjøre. Til slutt kobler du strømledningen og HDMI-kabelen til konsollen og slår på PS5-en din via strømknappen på forsiden. Deretter vil du se skjermen nedenfor, noe som betyr at SSD-en har blitt oppdaget av PS5-en din. Her velger du alternativet «Format M.2 SSD» etter at du har slått på kontrolleren, og kort tid etter vil PS5 vise SSD-lesehastigheten din.

  9 Apple Pencil-kompatible iPad-apper som tar notater [2023]

ofte stilte spørsmål

Hvordan installerer eller flytter jeg spillene mine mellom den oppgraderte M.2 SSD og PS5s opprinnelige SSD?

I PS5, naviger til «Innstillinger -> Lagring -> Installasjonsplassering» for å sette opp installasjon av spill på den nye stasjonen og den innebygde 825 GB SSD-en selektivt, i henhold til dine behov. For å flytte spill fra intern lagring til SSD, naviger til spillet og trykk på «Alternativer»-knappen. Deretter velger du alternativet «Flytt spill og apper». Du kan enkelt overføre spill mellom M.2 SSD-lagring og 825 GB SSD.

Vil oppgradering av PS5-lagringen min med en M.2 SSD ugyldiggjøre garantien?

Nei, oppgraderer PS5-lagringen din med en ny M2. SSD vil ikke gi uttrykk for konsollens garanti. Så lenge det ikke har blitt forårsaket fysisk skade på PS5-en din mens du installerte M.2 SSD-en, vil garantien bli innfridd.

Må jeg fjerne M.2 SSD-en før jeg sender PS5-en min for garanti?

Ja. Sony ber deg fjerne din interne M.2 SSD før du sender inn PlayStation 5-konsollen for garantikrav og reparasjoner.

Gjør det raskere å legge til en SSD til PS5?

Nei. PS5-konsollens opprinnelige lagring kan være raskere enn SSD-en du installerer, avhengig av lagringsstasjonen du kjøper. Forskjellen mellom spillets lastetider er imidlertid ikke særlig merkbar.

Er 1TB SSD nok for PS5?

Det avhenger av antall spill du ønsker å lagre. Gran Turismo 7, et nylig utgitt racingspill, kan ta opp omtrent 183 GB lagringsplass på PlayStation 5.

Hvor mange SSD kan du koble til PS5?

Du kan installere én ekstra SSD, uavhengig av konsollens opprinnelige 825 GB lagringsplass, i PlayStation 5. Bortsett fra det kan du koble til ekstern SSD-lagring for lagring av ikke-PS5-titler.

Hvorfor er PS5 SSD så liten?

For å møte kostnadskrav og lagre operativsystemet, er den interne SSD-lagringen på PS5 noe begrenset for mange brukere. Heldigvis kan du enkelt oppgradere PS5 SSD.

Nyt oppgradert lagringsplass på PS5-en din

Det var ikke så vanskelig å oppgradere lagringen på PS5, ikke sant? Etter å ha fulgt instruksjonene ovenfor, vil du ha installert en ny intern SSD i PS5. Du kan nå enkelt lagre flere PlayStation 5-spill på konsollen din! Nå som du har oppgradert lagringen, sjekk ut de 20 beste PlayStation 5-spillene du kan spille akkurat nå. Hvis du spiller FPS flerspillerspill med venner, kan du også lære hvordan du setter opp og bruker Discord på PS5-konsollen. For å avslutte det, hvis du er i tvil, gi oss beskjed i kommentarene nedenfor, så hjelper vi deg.